Archive for the ‘Bunga Pinang’ Category

♥ bunga pinang sampai..

September 26, 2009
yay! semalam sudah terima bunga pinang dari haiza.. cantik dan kemas buatan her mother, in total i bought 5 bunga pinang, siap dengan batang warna hijau and daun, tak jadi amik package with all sort kapur gambir sume tu, save later for wedding bila saya mempunyai sirih junjung yang lagi havoc, hehe..
dah la short notice, mana nak cari pinang lagi, raya pulak tu tapi bunganya tetap sampai kat rumah hari jumaat.. baru je 2 hari lepas dia kata mak dia nak buat sebab takde ready stock.. thanks alot!
oh ya, kak chik ada tanya tadi pasal bunga pinang ni.. biasanya bunga pinang ni letak kat sirih junjung atau tepak sirih, kalau sirih junjung cucuk je mcm tumbuhan lain tu, kalau tepak letak salu letak pinang yg tak gubah, kalau bentuk bunga pun lawa.. its all about adding a lil bit of traditional touch, mcm org dedulu.. kalau nak ikutkan patut letak kawan dia yg lain2, mcm kapur, gambir, cengkih, tembakau..

butterlymini for those who are interested, this is her url http://littlesweetbooth.blogspot.com/ sila hubungi haiza sekiranya memerlukan bunga pinang original & homemade, most importantly dia boleh custom made bunga pinang according to client’s preferences… 🙂 recommended!
Advertisements

♥ sirih junjung & bunga pinang

September 17, 2009
tataula sirih nanti jadi diy ke upah org buat.. sebab kalau upah pun lebih kurang mcm beli sendiri & buat, oh what an excuse (: kat taman melawati tepi jalan kat telekom ada 2 pondok yg jual fresh flower which also take orders for sirih junjung.. tgkla mcm mana nanti.. and while bloghopping i found this : bunga pinang, usually letak kat sirih junjung tu.. previously i dunno where to get this, maybe ada kat kedai tapi tak sure kat mana, then coincidently masa bloghopping terjumpa blog yg jual…

bunga pinang sekuntum myr2.50.. quite nice sebab dah siap kuntum2 mcm ni..

complete package myr25, consist of few bunga pinang, kapur, tembakau, cengkih & gambir..

im gonna have this with a little bit modification on the complete package, hopefully sempat.. tau jela raya and whats not.. if not then bunga pinang only is also enough.. btw if interested do feel free to contact haiza @http://littlesweetbooth.blogspot.com/ : pic credit to haiza’s blog..
butterlymini im reading a new piece : a bad bride’s tale by polly william ♥