Archive for the ‘Brazilian Wax’ Category

review tentang brazilian wax by huda

September 28, 2010
this is by jacky, this time i punya own review, hehe (ketawa keji) okay, my apt is on rabu malam, 28/7/2010, my nikah is 31/7/2010, apsal bg date haha ada la sebabnya. i seek advises from many, jacky, aim, dhiya. ni semua mentor i for brazilian wax. haha.i buat brazilian wax dekat strip, the curve. appointment can be made by walk in (buat apt, bukan masuk and immediate buat waxing, hihi) or by phone call, either way theyll take your apt, mine i buat apt walk in sebab i went there for what ek aritu so terus book je 1 session. my apt is at 8pm. 2nd last customer.

lepas tu i sampai sharp la 8pm. then org strip kata ure early. banyaklah early. ini sharp la. lepas tu she asked me to wait (in which aku tak paham kenapa) maybe ada org before tu belum habis ke ape. so i waited kat luar, area depan fos tu, till dia call, dalam 10 minit jugak la, masa tu u know masa sangat berharga kand ah dekat2 majlis, merayau lagi malam2 kan org sume risau, pegi dgn adlie takde quarantine im sorry we have combined wedding (baik punya alasan, haha), mcm anxious jugalah, adlie dah start demam, i pun demam2 brazilian wax tetap berjalan lancar, hehe.so lepas tu dia call cakap they’re ready (im like a royal lak nak kene ready2) lepas tu strip confirm dengan i menu yang i nak, which is xxxx strip (all off) hard wax yang berharga 114.50myr. for first timer mmg dia advise amik hard wax sebab kita kan virgin lg (virgin from waxing, hehe) later after 2 session baru dia bg soft wax, selepas itu strip bagi i personal wet tissue (from separate packaging contain spatula & such) untuk membersihkan bahagian yang hendak diwax kan. so off to ladies.

then dah siap dia ladies i went in, okay heres the details, ull be given personal wet tissue, spatula which they will never double dip (i saw it, hehe) then disposable bedsheet, a clean towel, wax master will put on latex glove and mask thruout the process. private room with closet untuk letak ur belongings, ada hanger untuk hang seluar. dia suruh buka semua seluar, panty. half naked bukan fully naked.

then bilik pun ada curtain.

after 5 minutes waxer dtg then ask if ure ready, yes im ready, dia suruh lie down atas bed, okay masa untuk malu, haha, infront of me theres a few sayings such as bawah ni.

then ini juga lah kawan2, hehe

then ini juga, so its practically pull off ur scari-ness, malu-ness, geli-ness and ape2 la dalam otak u, just read it over & over. hehe.
then as u lie down dia bukak drawer ajaib, yang mana dalam drawer tu ada wax punya bekas, jeng jeng jeng.and dia akan adjust temperature accordingly, bila wax tu dah panas, then dia amik spatula put on the wax to us, ini just try je temperature dulu okay on ur pubic area, dia akan tanya panas sgt ke ape and if ure okay with the temp yg 1st dia letak, dia akan put it slightly higher temp dia for the actual process, i punya experience, 1st dia letak i rasa i can take yg lebih panas, so dia panaskan sikit lg, tahan je la, i guess lg panas lg senang nak tercabut, haha. yela tu makcik.

seterusnya takde gambar. kalau ada kang susah kene banned terus blog ni. haha. so next mcm ni la lebih kurang. dia amik wax guna spatula. then letak kain atas pubic area kita then dia letak wax. panas but def bearable. boleh tahan panas dia jangan risau. then dia akan pull it off ur skin. ouch bunyi yg keluar. hehe. ok consider as that area begai tiga segi dia akan work dari bahagian yg lebih luas. bahagian atas. and this part mmg sakit sebab hair yg lebih tebal & kasar. and dont u think it gonna be 1 time je. boleh smpi 4 5 kali especially bila hair tu tebal & degil. then dia akan work on lips and terus k ebawah. ok this is very honest la eh. dia akan suruh u meniarap and bersihkan hair dekat bahagian belakang juga. huu. sorry brutally honest tp ini reality okay.

in between striping tu waxer akan talk to u. borak2 cite apa2 jelah. lepas tu to ease the process dia akan suruh u pegang daging u, tegangkan kulit so that masa tarik tak la rasa sgt. then dia juga akan suruh u breath in, then breath out. mcm nak bersalin. but it does helps. interms of nak release kesakitan tu.

malu? i malu juga. tapi i dah pernah dah kene masuk catheter untuk kencing. kencing pakai tube okay sambung masuk urine line i masa admitted so i okay je.but tak yah malu kot as it is ur body for sure ure comfortable. kalau malu sgt pun find a balance la, cos u mmg nak buat sgt wax so def u kene get over ke-maluan u la (bak kata moose, hehe)

my session amik masa half an hour, cos 1st time kan, amik masa as dia akan check throughly for mana2 hair yang tertinggal lg, and dia akan remove guna tweezer, some hair are born stubborn kan, haha and mmg clean la and jangan malu when waxer have to check every inch kat ur private part. haha. its the procedure okay?

post waxing, right after waxing tu takde la sakit, serious takde, cuma discomfort sikit since pori2 u dah terbuka luas bila hair tu dicabut, bring ur most comfy underwear, hehe. post very post waxing okay hair will start tumbuh 4-5 days kot after waxing so plan la, dont go to early and too late pun tak elok gak tkt u alergy so ample time for recovery. and hair yg tumbuh after vary accordingly, ada yg mcm baby hair, ada yg kejung sama mcm previous (haha) and it is advisable to maintain la. buat selalu once a month gitu if u have budget. kalau takde bila ada suprise nak buat kat husband sila pg buat. haha.

my overall verdict, strip mmg sangat2 professional, pantas and bersih sangat2. for first timer i recommend strip. and maybe for next session boleh pg cheaper place. sebab strip kalau all off 114.50myr, dekat bangsar u can get half of price. try and see which one u like.

and try bukak link ini, brazilian wax, dia ada bg promotion brazilian wax at 58myr, instead of 88myr, outlet ni dekat midvalley ada, tp sadly after few attempt i try sign-up tak boleh2 dah habis ke apa, maybe kalau bebetul u guys nak then boleh try call kedai ni and ckp nak promo tu, hey its way cheaper kan. why not? kalau ada sesiapa dapat promo ni let me know, akak pun nak, hehe.

any question boleh drop dekat komen, i pun ta bape ingat details, dah lama br nak review, okeh?

sorry abg mus, haha, scale kesakitan 1-10 (ptt ni bgtahu dulu) bagi aku ialah 5, tetengah/moderate, sebab sakit pun masa tarik tu je, and 1-2 mins post tarik, lepas tu tak sakit dah, lg better kalau waxer tu mmg experienced so takdela sakit sgt. serius tak sakit yg mcm nak mati ke ape, and lepas tu aku boleh bermakan2 stimboat la ape la jenjalan ikano, tak sakit okay! like jacky said kalau kita boleh deliver baby, brazilian is nothing in comparison. yay!! pls pegi buat moose, entry especially for u and others. hehe.

and 4-5 days tu start dah kuar la hair, start, but dia bukan terus immediate panjang but u boleh rasa dah hair tu nak keluar, diff ppl diff result, but 2 months mcm lama je, sebab it is advisable to do brazilian wax once per month. kalau 2 month pun tak keluar lg bagus tu. hehe. ape pun result dia lain2 okay?

butterlymini not a good week for me, but ill survive cos i have u!