Archive for August, 2009

♥ Happy Merdeka..

August 30, 2009
Malaysiaku… Selamat Hari Kemerdekaan..
my family & i, we went to jalan tar yesterday… sunrise till sunset.. gosh ramai org, but nothing beats the crowds when raya is like sooo around the corner, sekarang mcm awal lagi kan.. cuti merdeka maybe ramai balik kampung.. 🙂 sempat ke kedai bunga reben beli riben & pins.. kata plan nak buat simple hand bouquet (me teaming up with my cuz, jedah), still the bouquet its not necessary kan.. mcm kad tunang tu, but i would love to have it.. sebab saya suka bunga.. pilihan bunga : tatau lagi lah, wasnt sure whether rose or some other flower… time ni la nak practice, masa kawin dah senang nak diy lagi.. 🙂 as for tudung, pas raya jelah.. takde space nak pilih dengan baik.. hehe, ramai sgt org.. sempat tgk gula2 kat haniffa, murah2 juga gula2 mcm choclairs sume tu, so ayah beli nanti.. in the end sume dapat their raya stuff except for me.. preparation more towards engagement…

butterlyminihow beautiful all the arrangement.. risik, tunang & kawin.. every steps promise u with all sort of good things.. risik prepares u for tunang, tunang prepares u for kawin, kawin finally prepares u for a future life together… the peak is not the end but indeed a new beginning…

Advertisements

♥ 1 2 3 happy..

August 29, 2009
soo happy today, why is it so? jumpa adlie, we went to pasar ramadhan, 2nd time puasa ni, dlm 450 dah sampai pasar, awal gila, tapi okay sebab tak ramai org, tak payah beratur2… bought our favourite murtabak.. sangat suka, every year cari murtabak ini, its actually adlie’s long time fav then this few years back have instantly become my fav as well.. then i bought kuih talam sikit.. this is my 1st time, tapi 1000 times for adlie, his fav jugak.. then we went for other happy things..

yay, satu lagi happy, baju tunang dah siap, nope, dah siap mgu lepas cuma baru collect arini… hantar dari bulan 5.. punya la lama, hantar pada tailor kat sri damansara, its just a small shop bawah rumah flat, tapi dia ada branch kat sg penchala.. anak2 tokey bora asmara pun hantar kat dia.. suka dia jahit sebab sangat detail & kemas.. setiap kali hantar baju je every year adlie mesti pissed off, sebab bila nak tempah & collect susah sikit, shes always on the go, kalau buat appointment pun dia mesti lambat… tadi pun sama la, ingat nak pegi 430, dia kata dia try kalau tak boleh malam, adlie dah mengamuk dah, hehe.. last2 she said she’s able to meet us at 530…

we arrived sharp 530, dia pulak lambat.. tapi camwhoring dlm keta.. borak2.. then dia sampai.. im so thrilled to see the baju, sebab masa beli kain mcm tak boleh bayangkan, it turn out very very well & i love it soo much… a simple baju kurung moden/material : beaded chiffon with satin.. sempat jugak hantar kebaya masa pegi medan aritu.. 🙂

butterlyminibeli makanan kat kedai yg sama, tapi kene bungkus asing2.. hehe..

♥ card saje saje..

August 27, 2009
♥ adlie outstation di negeri cik siti wan kembang till tomorrow…. bertolak pukul 8+ dalam 2+ dah sampai, em nak tanya lah dia berbuka ape hari ni di kelantan.. :) update : buffet kat hotel je sebab sampai2 pegi site then tak sempat.. pastu tido cepat, letih bulan puasa drive non stop ke sana.. esok nak balik dah..

♥ oh ya, smlm suruh collegue design card for my engagement, just for fun la/saje saje, sb mana ada formal invitation mcm kawin kan.. pagi2 alynn dah call tanya password pc.. dia kata nak search for student id, then bg la, masa tu lagi 15min nak masuk office masih kat umah.. sampai kat meja nampak kejutan ini, minus duck itu, kepunyaan saya..

then bila bukak pc nampak card tu dah siap & dah jadi wallpaper.. its just a very very simple card, postcard type, agak fancy cos tak formal, bila tgk tak mcm invitation card pun, kalau as to announce the event pun boleh, sangat sangat appreciate, thanks to the team, as for wedding hopefully mereka dapat designkan jugak..

♥ card will be publish soon, when it is appropriate to do so..

love4

♥ hantaran sudah dihantar…

August 25, 2009
alhamdulillah, selesai menghantar barang2 untuk digubah.. rumah ♥kak alia/purpledotswed terletak di bukit ampang, quite mencabar, first time ke area sana, nasib ada bantuan gps adlie 😉 lil bit of how do i know kak alia, i met her sister in law ♥ladybie via blogging, then we became closer, ym salu, then bila borak2 pasal kawin2 ni dia suggest her sister in law which is kak alia.. mana taknya hantaran masa dia kawin mmg stunning… check this, her big day, ♥anak tok penghulu kawin! tgk dlm pic dgn real mmg tak sama.. masa tgk2 kat area hantaran kat umah kak alia.. bie punya plg menyerlah walaupun dah berabuk sikit kan.. hehe.. so last time when i became overwhelmed bout hantaran sume ni terus decide hantar kat kak alia.. salute sapa sapa yg diy! saya takde harapan nak buat, hehe.. so lega dah bab ni.. masa balik tu rasa happy je, cos hari pun dah nak dekat, preparation pun almost complete..

♥ masa discus tu best jugak la, cos kak alia ni memang sporting, then dengan caca merba discus, jap yg ni jap yg tu, confuse!

♥ balik sempat beli air kat 7e, haus, agak panas hari ni, i bought him dequadin jugak sebab batuk2 bila sejuk.. he gonna visit – kelantan lagi khamis ini, balik kl jumaat.. dptla berbuka makan makanan kelantan, sukanya.. tapi adlie salu ngadu manis manis masakan sana.. 🙂

love4

♥ lemah..

August 24, 2009
bulan puasa kali ni ada dugaan besar, on going keracunan makanan, agaknyala, dah mcm alahan org mengandung, makan je pening nak muntah n then ape lg muntah la… sampai nak kene makan sikit2, sip air sikit2.. then 2 jam lg makan sikit2, sip air sikit2.. ceritanya i met him on monday last week, kerana trip to bandung dah cancelled so brg2 pun kene beli kat malaysia sahaja… malam tu he bought everything for me to take a look cos siangnya adlie keluar dengan mak cari kain untuk nikah for us, sampin & bekas cincin, then we went to old town white coffee nak buat cerita, order la hazelnut coffee, cari penyakit cos i seldom, sangat jarang minum coffee tea whatsoever ni.. makan hor fun pulak, maybe combination was totally out! balik2 muntah! then berlarutan.. g clinic amik ubat masih tak ok, pastu hari khamis mak masak tempoyak makan, muntah lagi, gosh sangat tak tahan, 2x dlm seminggu, maybe nak kene jab ni.. kalau tak ok jugak esok im going to take a jab la jawabnya.. sebab hari ni je dah tak boleh puasa.. ;( sad!

♥ to those who read my blog constantly, yes i do fall sick easily, dlm family ni saya sahaja yg akan sakit mcm2 every other time.. so jangan terkejut..

♥ insya Allah akan ke rumah kak alia/purpledotswed malam ni bersama adlie… once dah hantar, we are almost ready for engagement day.. suppose hantar on sunday, tapi kak alia bersama sister in law nya merangkap my friend, bie berasa di kedah.. so postponed…

love4

♥ borong…

August 23, 2009
last weekend sempat ke nilai sekali lagi, just nak pegi 1 tempat je this time, beli karpet… sebab kat rumah mmg tak banyak carpet, nanti bila buat majlis nak kene ada jugak kan… so we bought besar 3, medium 1.. lega bab ni.. we kinda save around 400, kinda la, tatau save ke ape, sebab biasa la.. letak harga mahal, pastu bg murah.. sama jela kot kan.. after that we went to angah’s, place, uitm shah alam, nak dinner dgn dia sambil hantar seluar bersih.. masa duk kat bawah hostel perindu 3 nampak bilik dia kecoh2, pastu officer uitm bawak sorang roomate dia sambil dipapah, masa tu risau jugak kan, keadaan sekarang ni, rupanya dia collapse sebab panas sangat….

♥ penat sungguh hari tu, sampai tertido kat bawah 😉
love4

♥ long hiatus..

August 22, 2009
semuanya ok, just takde mood nak update blog.. singgah baca baca je.. hari ni dah mula puasa, which also indicating that our engagement day will arrive soon.. insya Allah.. what we have done so far? will write juicy update soon, but overall i think in terms of preparations oklah rasanya, cos its a small event sahaja.. hantaran masih belum dihantar kepada kak alia/purpledotswed untuk digubah… early this week baru settle beli kain so hopefully esok boleh ke rumah kak alia kalau dia free.. 😉

♥ selamat menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan…

love4

♥ unexpected

August 14, 2009

kindly refer to this entry
we are now, even.

i cancelled my trip last week
& he cancelled his this week.

its a wise decision i believe
considering both of us are not well.

was alarmed with current health pandemic.

love4

♥ cont.

August 12, 2009
last but not least, nak time travelers wife sgt kan, on sunday after few pit stop finally stop by kat jj wangsa maju, he waited for me in car.. tq!! lama jugak tunggu sa browse the database for the title, boleh pengsan kalau kata tak ada.. in the end tak ada normal edition, movie tie in je ada, its okay la, cover je different.. content sama.. sempat tarik shopaholic ties the knot.. sangat mood nak kawin kan.. dengan time travelers wife la, ties the knot la…
for a soul that bloated with l♥ve, this is my sweet escape!

love4

♥ beli barang lagi…

August 11, 2009
adlie was super duper busy this weekend, bawak keje balik kat umah, dengan penat weekday lg.. kesian sangat.. dlm keta drive pun ketara nampak ngantuk.. but i dragged him nak beli brg =)since sabtu ive spent all day, my time with family so ahad i met him untuk beli2 brg mana yg takde lagi.. im not feeling well too, i think due to internal heat la, cos rasa bahang je badan, but i do frequently took my temp, its always below 38, so normal temp tu.. i think i need to detox or maybe eat/drinks lotsa air, or anything that cools off my body…
went to ssf, nak tambah bunjut + cari bakul, nasib bunjut ada stok warna pink, warna agak vibrant compare to lastime, then jumpa bakul yg disukai.. malas nak analytical sangat, otak asik fikir takut tak cantik je, spent more or less kat sana then we both feel hungry no bfast for that day, me la.. adlie makan rasanya..

pegi makan.. desa park city waterfront.. my 2nd time here, 1st masa demam+sakit tulang rusuk yang pelik adlie bring me here for steamboat, mula2 ingat nak mkn secret recipe sb limited kedai makan kat sana, just a tiny mini mall, then nampak bbq chicken.. 😉this restaurant they’re using olive oil tapi tak dapat notice the diff, but of cos lagi bagus kan…adlie’s meal for the lunch.. quite okay for 1 person.. mash pot itu sangat sedap! bbq chic ala ala mcm nandos juga.. cuma nandos mmg super spicy la..

mine, chicken sandwich, sedap + very big portion! boleh mkn 2 org, baru je sebelum tu cakap dgn adlie, mcm penah baca bbq chic ni small portion, skali makan sampai kenyang! ayam suppose to be spicy tapi tak pun… dah habis makan he wanted sushi kat jusco, cant believe he is now sooooooo into sushi… especially unagi, dulu bukan main tak nak, hehe…

then ke pasar borong selayang, cari nenas.. adlie’s mother kalau buat pineapple tart mmg superb! suka sangat2 makan tart itu, every raya im gonna have 1 bekas besar for myself only.. hehe.. kot kot belum raya dah habis sebab buat mcm makan nasi, this year mak tak buat banyak, cuma kalau ada request n for menantu2.. 😉

♥ ive a long ym session with adlie yesternite, helping him with stuff, hope that he got the opportunity.. insya Allah..

♥ berkenaan veil, i think ill go with the same lace for veil to match the outfit, but it must be a minimalist kinda lace… 1 meter cukup ke nak amik border lace tu? or maybe 2 meter? or? mmg im not going to be there when he bought the kain.. so its all in his hand lah nanti.. 😉 tp pulak not all lace suitable for veil.. aiyak.. berserah jelah…
love4