Archive for the ‘Petua’ Category

♥ petua tak tahu berguna atau tidak..

December 29, 2009
semalam pas keje we went to see photographer lagi, musim cari photographer.. so i just want to share with u guys this one petua, nak dijadikan cerita photographer itu wife dia orang jakarta, so ini petua org indonesia bagi mengelakkan hujan semasa wedding day, saje nak berkongsi petua org sana.. kalau kita kat malaysia kan baling baju, mcm azian buat.. org kata baling warna yg terang2 mcm merah, kuning, oren.. tapi ini suka2 je lah kan, hujan tak hujan ketentuan yang berkuasa..
memula ambil cili merah..

lepas tu bawang merah..
pastu cucuk bawang merah kat lidi, then cili merah..
pastu cucuk kat pasu depan rumah.. itu sahaja..ada lagi dia share petua baling panty bersih kat bumbung, hehe, weird..
butterlymini terpaksa petik gambar kat blog org, but i gave a proper credit, sila click pada gambar kalau berminat, hehe.. i will reply all comments asap, sorry jiwa terusik sikit plus got some stuff to settle.. and i need to give outline for wedding card lagi, kalau tak designer tak bergerak..
Advertisements