Archive for the ‘merisik’ Category

♥ lega sangat…

August 4, 2009
Alhamdulillah, dah selamat majlis merisik pada 2nd August 2009, just a small & intimate ceremony, yang ada my immediate family, pakcik mdnor & cik bi, mak adlie, pakngah & makngah adlie… adlie kene tinggal rumah 😉 ikutkan initial plan he gonna be there too.. tapi last minute tak dibenarkan.. so sampai2 around 3.30pm just borak2 kosong.. then proceed with serious discussion, berdebar sangat masa ni cos i was there too listening to all the details… n sempat lagi sms sms dengan adlie, cos he was so curious tgh bincang ape… everything is now official, from the date of engagement, date nikah, date majlis belah adlie, all the hantaran details… its gud though, sng bila dah discuss sume, lagipun we already have all the planning just to let the elders informed.. ayah was soo great, kenape? hehe, he accepted all the suggestion, he said everything is workable & bukan nak menyusahkan tapi nak menyenangkan, fuh.. lega!! now we are soooooo gonna counting days & preparing stuff for engagement day..

funny things, normally ada yg sarung cincin ada yang tak during majlis risik kan, masa dah habis discuss tu pakngah suggested to mak nak sarung cincin tak.. ingatkan just bagi je takde sarung, mmg mengigil sangat2, sampai masa nak hulur tangan soo obvious mengigil… but i believe that was an experience, tunang oklah kot nanti.. harapan.. 😉

i received a sad news in the morning, my bestie Aisha, her mother passed away after a long years battling with breast cancer, sedih cos i used to meet her mother back in school days.. even her brother now is a good friend of my brother… Al-Fatihah…

love4

♥ nervous!

August 2, 2009
bangun agak awal, mandi & kemas2 ape yang patut… gosh! berdebar gila.. pagi ni agak mendung pastu hujan renyai, suka suasana selepas hujan, bila matahari baru nak keluar… air yang bertakung kat daun2 & bunga nampak cantik…

harap semuanya berjalan lancar hari ni..
bukan aku je berdebar, both of my parents as well especially ayah..
hope pakcik md nor & cik bi presence will help to ease the nervousness..

love4

merisik?

June 18, 2009
cincin tunang dah beli, tapi cincin risik belum.. sangat excited yg tunang dr risik, its true though, focus tunang jeeeee, cite tunang jeeee, yela ikut kan plannya risik & tunang to be held together which means ada banyak masa lagi, then ada request utk risik asing dengan tunang, so before puasa la risik.. most probably july, lagipun ok jugak, just for his mother to meet up with my parents… btw kalau risik sure ada cincin tanda = cincin belah rotan.. masa cari cincin tunang ada jugak try try cincin belah rotan, harga cincin ni affordable, hihi kalau nak compare ngan cincin tunang, sebab of course 1 thing dia tak ada diamond, n ianya emas 916, salu pattern dia kosong licin or ada yg cincin tu diukir2, dah decide secara tak rasmi yg mcm mana nak untuk cincin risik, ofcourse minimalist as guideline, tunggula bila nak beli nanti, mak risau takut menyusahkan sebab nak kene dtg banyak kali tapi takdela menyusahkan kot risik ni in my situation cos we live not that nearby, tapi kira dekat la, wangsa melawati – kg melayu kepong.. cincin yet to buy, date yet to firm.. ad-hoc je kot once dah ada cincin..