Archive for the ‘Veil’ Category

♥ Veil..

September 11, 2009
cerita veil.. semalam sempat ke jez wedding, setelah lama bertangguh, malas padahal sangat dekat dengan dasein.. cume block depan sahaja.. ada 1 lagi butik actually which is butik renjis tapi dekat klsc so malas nak ke sana, so berkenaan veil untuk tunang ni i just want to rent one, tak naklah beli or tempah sebab pakai sekali sahaja.. so mula2 masuk tu jumpa kak ju, she’s very friendly.. then borak2 i informed her dengan lancarnya my intention was to rent a soft pink veil, then dia terus kata soft pink takde la, suggesting all the other color that may suit such as white… kecewa.. i wasnt so keen sebab kalau boleh masih nak warna pink.. then lama2 tu dia tetiba teringat dia ada veil warna pink.. what la, hehe terkesima apa tgk bakal tunang org yg selekeh ini.. pastu ada veil satu tu quite simple, length pun okay so i said yes la for that veil, paid and gonna pick-up on 28th September & return back on 5th October.. done!oh ya, i reckon ramai yg mengenali ayuni : bright & beautiful.. her wedding was made easy by jez wedding.. n guess what her wedding attire ada di sini.. the one in the middle, sangat2 different tang kain dia, hehe kain dia very puffy & fluffy.. kembang dengan cantik!


butterlymini selesai satu perkara.. 🙂

Advertisements

♥ help needed!

August 10, 2009
i need help pertaining – veil… katalah beli kain untuk baju nikah, then lebihan kain tu boleh buat veil kan? bukan lebihan kain kot, maybe lebihan lace tu? sebab kalau veil match ngan kain nikah tu lagi lawa kan.. ke tak lawa? adlie gonna buy kain for nikah.. so kalau boleh buat veil nak mintak adlie beli extra siap2… anyone? bride to be? rasanya ada terbaca blog milik siapa yg beli lace sendiri then diy the veil, lace mcm mana nak beli.. so la naive bab ini! tq in advance…
lace yg heavy ni sangat cantik…

picture full credit to http://www.bridalveilcreations.com/

love4