Archive for the ‘Pattaya’ Category

grape farm in pattaya

October 8, 2010
Photobucket
Photobucket
Photobucket
sebelah petang 3rd day (sesuka hati buat entry day berapa2, haha) on the way back to bangkok from pattaya singgah grape farm. sadly takde buah anggur pun. pokok banyak sangat seluas mata memandang. and lil bit kering. katanya its not the season. masa ni pun hujan renyai renyai, ada rainbow yang cantik and cuaca pun tak berapa cerah. i wonder mcm mana rupanya kalau ada buah anggur juntai2, hehe. oh kat sini amik gambar ramai2 with banner, finally.

butterlymini nothing much here, lil bit on boring side

Advertisements

parasailing in pattaya

October 8, 2010
gila! haha, dekat pattaya before pegi island (tak tahu apa nama island tu) singgah dekat satu platform ni tetengah laut. on the way to island.
Photobucket
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
haha bergaya sekali kaki aku terbang!

haha, gila. mula2 mcm tak nak, mostly sebab tak sure dia mendarat mcm mana, rupanya sama je naik & mendarat atas platform, and tgk semua yg naik before me semua okay okay je, so terus letak nama and tunggu turn. even principal & ceo pun paksa2 suh naik.

perasaan masa naik, masa lari2 anak ke arah laut (takut je aku kalau boat tak dapat tarik n aku terjatuh dalam air) and its okay, haha terus boat tu tarik terbang tinggi, OMG! tak boleh nak explain, cuak gila, perasaan sangat mixed, takut, high, nak jerit and sakit ofcos sebab harnest dia keras and menampung weight i so sakit! it took less than 3 mins, sebab pusing 1 big round then terus mendarat. tapi dah quarter naik tu rasa best sangat2. mcm tinggi and terbang, nampak pattaya city then island2.

it was quick, real quick, and dia ada banyak parachutes and boats so practically ada org depan u and belakang u terbang, takla takut sangat haha best gila. tiada gambar i sebab tidak sesuai ditayangkan disini. haha. tapi semua gambar di atas are all mine semasa terbang tapi cropped version since kelakar pun ada bila tgk balik gambar terbang. sooo uncomfortable up there. but if u ask me, for sure kalau ada opportunity nak buat lagi and regret that i didnt enjoy so much masa terbang sebab takut sangat! haha.

butterlymini glad i did this crazy stuff. haha.

bangkok, bye! i nak balik kuala lumpur dah.

October 5, 2010
Photobucket

baru tiba dari bangkok, juga ada ke pattaya.

adlie dengan sengaja ditinggalkan. hehe. maka marilah rasa perasaan yang hebat iaitu sumpah sangat rindu dendam membara kepada sang suami bernama adlie. hehe. oh 5 hari saya kesunyian tanpa dia. haha. (ayat nawal; adlie, pat pat huda dah alik ni, haha) pat la wei adlie! haha. gila. tapi for a record purpose kat blog ni, ya Allah i miss him like crazy tho its just a short gateway, tak sama when ure travelling masa single and dah kawin, LDR couple, salute, angkat topi to u guys!!
sayam sampai mati si pipi labuh berlesung pipit saya tu, yaya. sayam nya saya dgn dia nih. miss my soulsister nawal & lynda dearly, ya Allah public display affection moments, haha. boleh kata sehebat rindu kepada suami? marah adlie nanti. haha.

in total for this weekend i miss 3 (most important, VVVVVIP in my life) wedding in a row, yaya si kesayangan ofcos, aida suhaila & qamarina my teamate masa form 4 & 5, sooo sad. agak disturbed juga. but what to do. cuma dapat doa dari jauh semoga semuanya selamat.

in need for an update bebeh, kata saya kepada nawal (dah update kan, haha i tgk jap lg) i know i can rely on you and ofcos my twin, MAK aku. haha. older version of me, SETUJU? haha.

on guestbook, biz will resume, i need to settle down current order. tunggu ye, ill mail u., all of u sorry for the inconvenience.

on trip; OMG, it was super DUPER fun, im dead! zombie gila ni, and im in masuk office jap lagi at 11am. hope ill survive the day, today on particular, tolonglah! haha. but all of us in office was there in that trip so sawadikap everyone in dasein, HAHA. perasan masih kat bangkok, nak kene ketuk kepala masing2. update nanti? krabi tak habis lagi wei, bangkok lg, pattaya. but ill do one, honeymoon type review walaupun its not a honeymoon trip for me this time, hehe.

butterlymini i terkena jet lag la (nak kene sepak punya statement, haha)