Archive for the ‘Wedding Cake’ Category

review on my wedding cake

September 7, 2010

Photobucket

Photobucket

Photobucket
wedding cake saya ialah dari madaboutcake, and i got this FOC from caterer, super duper happy! i amik caterer dengan mutiara catering for a custom package (custom mcm mana nanti i cite masa buat review for caterer) and our number of guest mmg ramai sebab combined reception so dalam pakej mmg ada free cake, so more dah jadi custom package so masa 2nd last visit jumpa kimin from mutiara untuk confirmation untuk catering i ada tanya pasal cake, then his wife amy yang sangat sangat baik ada masa tu so she said they have changed their vendor for cake and they change to madaboutcake, what a good news, haha happy gila masa tu, and she said i can give my own design and i did ask if i can get stacked style for cake, taknak separate tier, so amy kata okay since i ada amik pakej glass setting, so semua settle, and lepas tu email to amy cake yang i nak untuk bg madaboutcake direction for my wedding cake so settle..

and i tak tahu pun rupa kek ni mcm mana bila dah siap so on majlis bersanding i nampak cake tu masa berarak kat red carpet (kira suprise la pulak, haha).. haha sempat! je sambil jalan mata meliar tgk, dah nampak terus omg comel nak mampus mcm alice in wonderland! and ada additional tier atas tu so jadi 4 tier.. and cake ni mmg sedap sangat2, tak tahu nak describe mcm mana. bukan over tapi mmg sedap. rasa chocolate dia very very rich, cake lembut and ada creamy sikit between cake and fondant, and mmg sedap! recommended, even my cousin yang study pastries cake sume kat uitm pun kata sedap, so petang tu korbankan kek tu before i pegi outdoor, bagi all my relatives makan.. puas hati, habis and bawak balik 1 tier kat umah.. isnin pagi tu makan lagi.. mmg yummy!

thank you to amy, kimin and syaffiq from mutiara catering for this huge and yummy wedding cake! and to madaboutcake for baking this pretty pretty cake yang comel and sangat sangat sedap. thank you sooo sooo much!!

and my inspiration was this one! from chiquecakes

butterlymini entry lompat2 tak ikut turutan, haha

Advertisements