Archive for the ‘Makan Makan’ Category

♥ raya ketiga :)

September 23, 2009
raya ketiga, pegi tgk movie, yelah raya kat kl, ape nak buat.. hehe.. mula2 tu jalan2 cari baju adlie ulang alik old wing new wing 2 3 kali, then amik ticket movie, same hall same seat for both final destination 3d and g-force 3d, resulting in a serious nausea, hehe.. dedua pun nak hentam pakai spek 3rd, mana tak pening.. oh time malay sibuk raya ou crowded gila okay dengan chinese, sampai rasa mcm kat china jek.. hehe..
late lunch with makanan sihat, subway..
his : steak & cheese..
mine : subway club..
beli baju adlie & jacket yg dia nak sangat..

butterlymini asik cakap seram nak tunang, he said be happy la nak tunang.. mmg la happy tapi seram mesti la ada jugak kan.. 🙂

♥ cari cincin

July 12, 2009
pagi2 dah sms, nak kemana.. actually mmg plan nak pegi kl, tapi tak jadi because of few reasons, so pegi curve juga.. sampai sana tgk habib ada sale.. tapi takde la sale yang amat.. kalau emas 916 1 gram = myr122, dapat less myr6 per gram.. then ada booth habib kat luar, tgk jugak dlm kedai, tgk2 takde cincin belah rotan yg licin, ada yg ukir2 tapi still simple.. size pun tak banyak, adlie came out with his choice, nice juga yang tu… mmg salunya i want him to choose, nape ntah, biar dia yg choose, try2, decide2, so amiklah size 14 1/2, jari kanan obviously bigger than the left one.. lega, cincin risik dah dapat… so went for makan-makan… tatau nak makan ape sebab rasa tak sihat lagi…makan pun tak habis even excited nak try chicken kebab, minun pun mineral water sahaja..

♥ l.o.v.e in a burger!

June 24, 2009
soo cute, soo cute.. patty berbentuk heart… 🙂
tapi time ni bukan makan dengan adlie… 😦

♥ Dinner Sama Sama

June 20, 2009
we’re having a dinner together hari ni, ingat nak pegi kfc tapi kat kfc drive thru penuh sangat, round cari parking takde jugak so opt to care4, 1st pegi england optical nak betulkan spek mak, then sempat check mata, dah check resultnya ada rabun jauh +/- 100 for both eye, i cant believe it, hehe.. ingatkan banyakla, kot ada chance nak pakai contact lens 🙂 tapi dia kata 100 tu bukan betul pun could be less like 50/70 je… adlie dah mmg rabun, tapi skrg dia tak pakai spek pun like last time when i first met him, then pegi makan kat rasa ayamas.. sangat kenyang.. 🙂 tapi ayamas skrg dah lain la menu dia, tak best mcm dulu-dulu… hari ni dapat transfer cerita True Blood.. happy happy! boleh tengok cerita ni…dah habis makan sempat singgah tomei tgk cincin belah rotan tapi still nak survey lagi… yang try tadi bargain, sebab nak amik emas 916 pastu jari takleh cincin yg besar.. kene yg kecik, nipis, hehe, so murah jela harga dia… jari tangan kanan ni mcm berisi sikit compare to belah kiri, sampai masuk cincin size 12 payah nak keluarkan 🙂 padahal 12 tu rasanya ideal size..

♥ kain chiffon

June 19, 2009
masa kat medan aritu punya la payah nak pilih kain, even dah budget nak cari kat sana, mana taknya masa mmg sangat limited edition, yang banyak mmg lace la, beratur lace from the cheapest till yg plg expensive, tgk pun pening, tapi medan mmg la not the best place untuk shopping kain lawa2, sume itu lebih baik di bandung & jakarta…kalau kat medan tu dah takde maka pergilah ke jakel bersama2 mencari kain, tgk kain chiffon dengan harapan boleh recycle untuk other occassion, kalau lace limited sikit, especially kalau yg grand habis, mmg duk dalam almari la kan, rasanya tak lama pun pilih, akak jakel tu pakaikan, tgk2 depan cermin, sampai 2x akak tu pakaikan, sangat profesional, hehe, fikir fikir, then beli… ada tgk veil n ada discount tapi takde feel untuk itu..
oh yeah, kata pegi jalan tar kan, harus pergi : restoran insaf, lagi excited nak makan dari beli kain.. this is so true, yay! mind us, we’re : food lover…

♥ cerita cincin

June 16, 2009
nak bertunang.. idea ni dah dtg lama, time flies still belum ada apa2, tapi yela kalau belum sampai seru so takkan jadi, hari tu rasanya on february terus hangat nak bertunang, so this time its for real, benda first & yg penting, of course la cincin tunang, oklah cite pasal cincin tunang, my idea of cincin tunang ialah ia kena sangat perfect, hehe… ada satu masa tu asik la duk ym sambil browse thru several online jewellery shop, comparing with each other choice, pastu which one is better, white gold or yellow gold… ada satu hari tu kitorang pegi ou, as usual dating time, then lepas amik ticket movie jalan kat new wing masuk wah chan, masa tu wah chan sangat hebat promotion dia, rasanya up to 70% plus ada free pearl, kalau dah 70% ada chance la nak amik yg mahal2, hehe, so try white gold with diamond, sangat cantik… tgk agak beria nak beli, cos ada satu tu look soo perfect, pastu fikir2 we decide to kiv the design n survey lagi, actually keluar bukan nak beli ring pun, suddenly.. then pegi tranzz kat ground floor, try tgk yellow gold as wah chan cuma cater white gold, then try yellow gold with diamond pastu dah nampak dah mana yg sesuai n mana yg tak sesuai, yellow gold tak berapa nice bila kat jari, then jalan lg pegi menunaikan perkara wajib : makan makan.. tak pernah miss 🙂

ok kita makan dulu… kat secret recipe, then bit kelam kabut pegi movie yg sangat special sebab di gold class, best la gold class ni sangat cozy & comfortable, mana tak nya, bukan main mahal tiket, sekali sekala bolehla, cerita police mall, sangat funny..

then after movie jalan ke old wing, guess what.. masuk lagi jewellery shop, poh kong pulak.. then tgk cincin lagi, time ni dah tau which color suits me better, so pandang color ni jela, hehe… then try, ada satu tu okay, but im a little bit fussy sebab takde certificate for the diamond… then pegi tomei yg mana amik masa juga tgk2 cos tgk2 takde yg berkenan, dia keluarkan cincin mana dia rasa lawa, banyak jugakla try, still tak jumpa juga yg berkenan then dia kata nak pegi amik cincin from window display, oklah yang dia ambil tu looks perfect to me n most important ada certificate with all the particulars for diamond, puas ati even we are lil bit over the budget, but i guess im gonna wear it forever… tapi dah rasa perfect tu still unable to decide.. duk tenung kat jari ni, last last amik jugak sebab dah sangat fall in love, cincinnya sangat sangat simple, sangat sangat minimalist, sangat sesuai dengan motto : simplicity, bawak balik rumah n tunjuk kat mak ngan ayah, ayah siap bukan main buat inspection kat cincin tu, hehe… mak biasa la… nape amik gold color ni, yet biasa org2 tua… conclusionnya, takde la survey sangat especially to those kedai yg mahal2, but im totally in love with what we got in the end…

♥ kursus pra perkahwinan

June 15, 2009
i should start blogging earlier kan but kinda lazy, so the following following & following entry is a recap of what happened before yg tak sempat diblogkan… bulan 4 aritu dah berjaya ke kursus pra-perkahwinan @ wani pesona, setiawangsa.. hujung minggu dihabiskan untuk tujuan murni ini, mcm biasa la, every session sangat fun n full of info, tapi naik kematu jugak sebab lama, pastu kerusi dia sangat tak friendly, then sempatla chit chat ngan peserta lain, mostly diorang dah bertunang n tgh prepare nak kawin, aku je kot belum.. ape pun lega sebab dah lepas, btw nape rush? hehe.. ade la member ni kata syllibus pasni dah nak tukar so risau jugak then pegi la, tapi sangat besar hikmahnya g kursus kawin awal, mcm sangat terbuka hati nak proceed dengan level seterusnya… 🙂 semangat… yay! btw, wani pesona ni takdela se-gempak promotion dia, as diorang ni pusat kursus pilihan cari menantu, ada speaker yg penah jd jurunikah sultan brunei, ct, erra.. hmm..pas habis course ari ahad, pegi ou sebab adlie nak beli suar kat dockers… perkara wajib : makan- makan : chicken rice shop.. 🙂