Archive for the ‘Runaway Bride’ Category

runaway bride is me video!!

September 6, 2010
remember my runaway bride teaser? belum ready to expose the pics semua just yet, haha but i have this 1 video, haha kelakar gila, in which i have uploaded yesterday nite to youtube and everyone boleh tgk. just let everyone knows the situation, lepas amik gambar outdoor post-recep dekat jalan tangsi (depan dataran merdeka) kitorang pg minum dekat lake garden and masa tu bawa 2 kereta, 1 kereta adlie [adlie &rumi (pengapit)] then vintage car bawak i, jedah (pengapit) elang as supir and bob (op) so lepas minum actually i mmg tak dengar pun adlie kata dia nak balik terus, hantar rumi and balik rumah dia, tgk2 when we got separate dekat jalan parlimen dia terus balik, ewah ewah tinggalkan i pulak.. haha.. jedah kata dia mcm dengar adlie mentioned but its okay, sebab dia nak hantar rumi plus ada hal malam tu so kitorang dalam vintage car pegi hantar bob back to hall and then call berry, sebab she did sms kalau nak amik gambar lomo kat gombak, i guess using izzah’s lomo cam(moqh wife) tapi mcm dah petang adlie pun dah balik. so lomo plan tak jadi.

so dah tinggal 3 org (me, jedah and elang) mula la fikir where to go sebab malas nak balik lagi, andrenaline still very high, huuu gila! org sume balik rumah okay, kitorang huu haa lagi bertiga, then cakap dengan elang jom la jalan2 bukit bintang sementara masih berbaju pengantin so boleh la camwhore personal session (nak jugak tu gigih) and to have a photoshoot with my maid of honor, jedah and since ada kakak’s dslr with us, bat pun tip top lagi, so off ke sana, lepas tu dalam keta decide nak ke pavilion, tapi vintage car abg anand ni rahsianya, rahsia okay, tak boleh lock tau kereta dia, and he’s been doing the same lah, pegi2 mana2 dia tak penah lock the car, but dia punya kereta okay la, for us haha kalau hilang vintage car tu mati okay! discus2 cakap masuk parking basement pavi takkan ada org curik punya kereta tu, but tu pun cuak jugak, lepas tu kan kitorang buat mcm ni, ada bunga kat door knob so cover yang lock kereta tu, then tekan sume kunci tinggal satu je tak tekan kat sebelah driver, gila.

my idea, runaway bride is because adlie takde dgn i, (bukan sebab i nak run. haha. tapi fyi i dah minta izin adlie for me to go there and i am safe as i have elang which is my brother and jedah which is my dear cousin sis is with me and plan nak all out masuk pavilion and amik gambar dengan semua signboard signboard yang ada, signboard high end punya brand mcm coach, gucci, salvatore, prada, guess, dulux (haha) semualah mana yang boleh di sauk, and mmg best gila gila. ill write more in that particular entry okay with pics as well?

but for now just enjoy the video. masa ni we went to outside pavi saje nak amik gambar dekat luar then ada live band as usual and i just pegi mintak lagu dengan selamba, LAGU KAWIN, haha and they granted my request, 2 songs, 1 malay 1 mat salleh punya, haha, it was soo soo much fun, alhamdulillah another beautiful things for me to enjoy on my wedding day. and for you as well to enjoy the video. (siapa kenal i they know how crazy i am, hehe so this explains siapa i sebenarnya, jeng jeng jeng)

the band was very excited as well! siap tanya wheres the groom, kawin dekat mana, wish me selamat pengantin baru many2 times, ask nak jumpa adlie [but adlie takde masa tu :(] then sangat excited call me suruh parade and dance kat tengah2.. haha nasib i sangat sporting okay nak malukan diri sendiri tengah2 tu, dah la ramai org. but tq to the band. love it!! thanks alot for this.

malu!

camera credit to jedah’s panasonic lumix & official videographer ialah elang! u guys def apples of my eyes.

butterlymini kelakar okay i dlm video ni & malu gila nak tgk balik.