Archive for the ‘cincin belah rotan’ Category

♥ i hearts this !

July 13, 2009
12 July 2009
Cincin Belah Rotan
Advertisements

♥ cari cincin

July 12, 2009
pagi2 dah sms, nak kemana.. actually mmg plan nak pegi kl, tapi tak jadi because of few reasons, so pegi curve juga.. sampai sana tgk habib ada sale.. tapi takde la sale yang amat.. kalau emas 916 1 gram = myr122, dapat less myr6 per gram.. then ada booth habib kat luar, tgk jugak dlm kedai, tgk2 takde cincin belah rotan yg licin, ada yg ukir2 tapi still simple.. size pun tak banyak, adlie came out with his choice, nice juga yang tu… mmg salunya i want him to choose, nape ntah, biar dia yg choose, try2, decide2, so amiklah size 14 1/2, jari kanan obviously bigger than the left one.. lega, cincin risik dah dapat… so went for makan-makan… tatau nak makan ape sebab rasa tak sihat lagi…makan pun tak habis even excited nak try chicken kebab, minun pun mineral water sahaja..

♥ Cincin Risik…

July 7, 2009
our plan keeps on changing, mula-mula plan satu cincin je combine for risik & tunang, 1 yang tersangat perfect is gooooood enough for me, thank you !! then mak tanya takde cincin risik? ayah tanya takde cincin risik? mak adlie tanya takde cincin risik? aiyoo camne ni, then dari majlis risik & tunang buat sekaligus kini menjadi asing-asing, yay saya suka juga yg ini even if its just a small & simple ceremony.. cos why? cos im gonna go through each & every step, sangat sangat manis…sekarang ni yang pending, yang penting & menjadi buruan ialah cincin risik, sebab risik kan first step tapiiiii ape yg dah dibeli cuma for 2nd step, last week dah survey kat ou, gosh.. sume la kat ou tu, bersejarah betul.. tapi malangnya tak jumpa yang ok, so kiv this week.. and this week mmg kene/mesti/wajib beli !! hopefully jumpa la.. mau dipinang cepat cepat 🙂
kalau pink rose tu as cincin risik?

♥ lets live it up..

July 4, 2009
almost 8pm baru sampai rumah, adlie sampai merah2 mata la tahan mengantuk, ape yg dibuat hari ini, sampai ou ambil tiket di gsc e-ticketing kiosk, dulu teruk gila mesin ni, bila tekan number 2 yang keluar number 3, tekan number 3 keluar number 4, hari ini ok tak buat hal, lepas itu bersama2 makan di : nandos hot peri peri…my appetite sangat hebat sekarang ni hampir licin juga makan.. adlie jangan cerita lagi hebat 🙂 dah habis makan jalan2 pegi jusco, kat counter dior mintak sample dior miss cherrie, bau dia sweet, soft pink pulak tu color… 2.30pm up for movie : transformers : sangat ganas & sakit dada dgn sound effect… dah habis movie pegi engrave initial & polish my hearts & arrows, boleh engrave up to 10 letters, i chose nuruladlie, better i guess, sama2 fair, sorang dapat 5 letters tak gaduh.. masa kena tinggal ring tu rasa takut sangat sa tu salah engrave, mula2 dia bg paper suruh tulis, bila dah tulis rasa kecik, then tulis lagi sekali besar besar siap explain ni L ni I, mesti bengang je sa tu, haha.. ouchhh… sangat tak tenteram for half & hour wondering around old wing, then dah dapat fuh, lega ! n sempat tgk hearts & arrows kat diamond, sangat sangat perfect ! then ofcourse one of the major thing to do today cari cincin risik, tapi selalunya macam tula, bila mmg intention tu nak cari takde, bila tak berniat sangat dipermudahkan.. its okay, cincin risik nampaknya kene take time.. cos yg agak fussy kali ini ialah adlie, for me i am seriously fussy on my cincin tunang 🙂 selepas itu, beli tea tree ini. .mmg dah nak habis, tak keluar cari, then hari ni baru nak beli, tgk2 ada promo beli toner & moisturizer or night cream then facial wash @ myr 1.. so belila ikut promo.. 🙂 i did not use any toner, sebab tea tree bau dia mcm ubat ubatan, then as suggested by sa amik seaweed, sebab kalau range vit e tak boleh mix dgn tea tree.. sa tu pun suggest amik whole set seaweed sebab katanya adik ni bukan ada pimple sangat lagi, hehe, tapi rasa tak confident sebab tea tree dah pakai since secondary school.. yela, dulu kan banyak pimple2, skrg ni more to rashes la kalau kat dahi, tapi ape pun rasanya kalau pakai 1 set seaweed mesti sweet mcm cik ian kan, hehe… oh ya, finally dapat maxis supplementary line, yay ! try survey jewelery shop kat new wing nampak pulak vienna bagel, dapat rasa : le chocolat fromage, nama bukan main, texture agat liat tapi sedap rasanya, maybe dah used to soft kinda donut mcm apple/jco..

lastly, hari ni banyak dapat small small thing & happy ! penat & haus rasanya.. so kita balik… ssf pun tak sempat.. 😦 next week la jawabnya.. sebab sampai sd dah kul 7.. so thats it yesterday stuff..

♥ Dinner Sama Sama

June 20, 2009
we’re having a dinner together hari ni, ingat nak pegi kfc tapi kat kfc drive thru penuh sangat, round cari parking takde jugak so opt to care4, 1st pegi england optical nak betulkan spek mak, then sempat check mata, dah check resultnya ada rabun jauh +/- 100 for both eye, i cant believe it, hehe.. ingatkan banyakla, kot ada chance nak pakai contact lens 🙂 tapi dia kata 100 tu bukan betul pun could be less like 50/70 je… adlie dah mmg rabun, tapi skrg dia tak pakai spek pun like last time when i first met him, then pegi makan kat rasa ayamas.. sangat kenyang.. 🙂 tapi ayamas skrg dah lain la menu dia, tak best mcm dulu-dulu… hari ni dapat transfer cerita True Blood.. happy happy! boleh tengok cerita ni…dah habis makan sempat singgah tomei tgk cincin belah rotan tapi still nak survey lagi… yang try tadi bargain, sebab nak amik emas 916 pastu jari takleh cincin yg besar.. kene yg kecik, nipis, hehe, so murah jela harga dia… jari tangan kanan ni mcm berisi sikit compare to belah kiri, sampai masuk cincin size 12 payah nak keluarkan 🙂 padahal 12 tu rasanya ideal size..

merisik?

June 18, 2009
cincin tunang dah beli, tapi cincin risik belum.. sangat excited yg tunang dr risik, its true though, focus tunang jeeeee, cite tunang jeeee, yela ikut kan plannya risik & tunang to be held together which means ada banyak masa lagi, then ada request utk risik asing dengan tunang, so before puasa la risik.. most probably july, lagipun ok jugak, just for his mother to meet up with my parents… btw kalau risik sure ada cincin tanda = cincin belah rotan.. masa cari cincin tunang ada jugak try try cincin belah rotan, harga cincin ni affordable, hihi kalau nak compare ngan cincin tunang, sebab of course 1 thing dia tak ada diamond, n ianya emas 916, salu pattern dia kosong licin or ada yg cincin tu diukir2, dah decide secara tak rasmi yg mcm mana nak untuk cincin risik, ofcourse minimalist as guideline, tunggula bila nak beli nanti, mak risau takut menyusahkan sebab nak kene dtg banyak kali tapi takdela menyusahkan kot risik ni in my situation cos we live not that nearby, tapi kira dekat la, wangsa melawati – kg melayu kepong.. cincin yet to buy, date yet to firm.. ad-hoc je kot once dah ada cincin..