Archive for the ‘Reception’ Category

makan beradap!

September 15, 2010
Photobucket
Photobucket
yay! selepas bersanding (skip sekejap session tu) proceed dengan makan beradap , and it was different, soo much different from what i think previously, ingat i can makan gila gila, menjilat jari semua all those ayam golek ape sume, cupcake pudding fruit, haha jangan harap! serious, i mmg tak sampai hati nak makan seeing all my guest all infront of me, we didnt sit there long enough, kejap je.lagipun bila duduk je kat kerusi cameras dah beratur (camera personal je dah 2 bijik) op, kawan2, alhamdulillah membanyak kan lagi gambar!
makan2 terus feeling artis (‘mommy’ i ni mmg artis, hihi)

in between waiting for adlies family to join in dekat meja beradap kawan2 datang amik gambar kat belakang, jumpa some of my friends.. sebab some of them have to make a move ape semua, so by the time turun pelamin and duduk diorang dah datang amik gambar, cuma tak lawa sgt la, jadi mcm tercandid2, but i love the backdrop rass buat, sebab belakang tu dinding tak lawa, so yeah backdrop menyelamatkan keadaan bila semua nak amik gambar belakang us. i guess bride to be yang lain take note of backdrop for meja beradap unless belakang mmg dah lawa. mine tak lawa.
and i met rina masa ni jugak, she was there since early tapi masa ni je dapat bertegur, she came with anis (her hubby) then aida irwanie (bride yang terkena dengan unprofesional wedding planner from kelantan, still remember? yes i met her, she came, terima kasih ida) met yana & mail, hana and myiesh, adlies colleague, ramailah..

sooooo sorry tak dapat attend betul2, kerusi dah la berat, hehe..

deco meja and backdrop by rass, simple sangat2, senang tak semak mata, and makanan by mutiara catering (incl chair) mak & ayah tak duduk with me masa makan beradap, they wanted to be there when guest arrive, so kakak besar and abg anand (her husband) sat beside me and paklong & maklong. total meja beradap 10 org incl both of us, actually boleh 12 org to 14 org. tapi tak nak ramai2 lgpun sempit2. ingat sng nak cari org nak makan sama2 kat situ. susah! mak ayah mmg tak nak, so i got myself kakak besar and her parents, they were sharp, masa makan beradap je terus datang and sit with me, family adlie je lambat skit sebab maybe tak sure who to sit there ape semua, but its okay just nak penuhkan tentative je. in total i minum air seteguk 2 and makan sesudu je! adlie pun sama, haha even op ajak amik gambar suap2 kat situ, i cakap taknak sebab malas and nak cepat proceed with potong cake since ramai dah guest datang, dgn amik gambar ramai2 belakang us masa makan, kesian okay, so not appropriate to make them wait for us to leceh2 kat meja makan beradap yada yada, tahun depan pun boleh makan, better cepat2 and lepas tu boleh attend guest.

and glad i made such decisison serious lepas tu potong cake then family photos, lepas tu guest serbu gila2, haha, amik gambar non stop, bayangkan kalau kitorang terhegeh2 makan, terhegeh2 sana sini, please la, serious tak baik buat guest tertunggu tunggu! itupun ramai je guest complaint tak dapat nak amik gambar, padahal i was at pelamin all time amik gambar! berapa kali je turun pelamin, masya Allah, mmg gila kan.

mutiara mmg terbaik, pelayan meja beradap mmg sgt alert okay, by time along announce makan beradap i mmg nampak they was there waiting and masa sampai terus tarik kerusi, then tolak then letak napkin, serious tak payah nak tunggu semua, then tunggu sume kerusi occupied then senduk makanan semua untuk semua org, tanya nak lauk ni lauk tu, tip top! takdelah resah gelisah kat situ dengan mcm2 benda. was smooth la masa tu. alhamdulillah.

butterlymini yang makan kat meja beradap lepas tu ialah my pengapit & op, hehe

Advertisements

sepatu putih untuk nikah & sanding!

September 14, 2010
pic credit: shahril affandi
color color credit: saya

saya sangat suka sepatu putih saya. hehe. as u guys know saya & rina buat kasut dekat GAVY, ive wrote the experience, price bla bla in my previous entry. and sampai masa untuk pakai. my intention was nak buat 2 pasang sepatu one for nikah and one for sanding. sebab yang first buat ni agak awal so ada budget lagi masa tu for 2nd one, last2 tak jadi sebab malas nak pegi lagi and tunggu and rasa mcm takde masalah pakai yang sama since baju nikah & sanding dua dua putih, sekali harung jela.

and kasut ni definitely ada sentimental value sebab, notice the keronsang? gambar boleh dibesarkan, sila [right click] sila lihat dengan rapi brooch untuk sepatu belah kanan (from our view) and sepatu yang dipakai untuk kaki kiri, brooch dia ada warna pink pink sikit. the thing is brooch tu beli sama dengan brooch rina cuma brooch saya pure white, brooch rina white with pink shimmers, and masa buat asyraf gavy telah tersalah pasang, dia ingat sama je brooch tu, tapi tak, and i masa tu siap offer nak tulis nama, dia kata tak payah, sebab mmg ada sligt diff color brooch dia walaupun pattern yang sama, dekat mata kasar tak berapa nampak but both of us mmg perasan, haha, no problem, i love it to the max, atleast i have something that rina chose and she have mine, 1 each, hihi. and ofcos tak nampak pun, mmg tak nampak lah sebab kat kaki, no one will telek kasut tu except you yourself.

the cost of sepatu putih ini ialah myr130, cost of sepatu sahaja (plain) myr100 + bling bling brooch myr30 (sendiri beli) = myr130. gambar kasut diff angle ada lagi. nanti post in entry later later. haha.

weee, anyone nak sewa for nikah or sanding event? size 5. yah murah murah! sila email to hudabakar@gmail.com nawal tanya ada ke org nak sewa? haha. i pakai 2 hari sahaja on my post nikah photoshoot and masa reception dekat hall. then disimpan. pretty much like new.

gambar ni aku amik secara haram dekat website op yang telah meng-disable right click save picture as, aku amik guna snipping tools! haha jangan coba2 curi sebab nanti kene sue, ntah2 aku pun kena sebab dia belum release gambar ni officially to me. hehe. mintak ampun.

butterlymini nak pakai raya mcm glamor sgt! hihi..

my bridesmaid unofficial photos

September 13, 2010
bridesmaid [ˈbraɪdzˌmeɪd]
a girl or young unmarried woman who attends a bride at her wedding

from left: asha, caybee, aleen & yana (counting intan in) thank you sooo sooo much for this beautiful, permanent moments made in memory by you guys my loved ones!!!!
dear bridesmaid
you have always been there, more than just a friend.
you know just who i am and everywhere i’ve been
you’re the one who i can turn to, any hour of the day
seems, i only have to think of you and you’ll be on your way

no matter where life takes me, no matter where i roam
when I’m with you my friend, my heart feels right at homePhotobucket
so on my wedding day, i will need you more than ever
thank you for all the support that you lend
but mostly i thank you for being my friend
thank you for everything

butterlymini ♥ muahh, may god bless them all!

review on my wedding cake

September 7, 2010

Photobucket

Photobucket

Photobucket
wedding cake saya ialah dari madaboutcake, and i got this FOC from caterer, super duper happy! i amik caterer dengan mutiara catering for a custom package (custom mcm mana nanti i cite masa buat review for caterer) and our number of guest mmg ramai sebab combined reception so dalam pakej mmg ada free cake, so more dah jadi custom package so masa 2nd last visit jumpa kimin from mutiara untuk confirmation untuk catering i ada tanya pasal cake, then his wife amy yang sangat sangat baik ada masa tu so she said they have changed their vendor for cake and they change to madaboutcake, what a good news, haha happy gila masa tu, and she said i can give my own design and i did ask if i can get stacked style for cake, taknak separate tier, so amy kata okay since i ada amik pakej glass setting, so semua settle, and lepas tu email to amy cake yang i nak untuk bg madaboutcake direction for my wedding cake so settle..

and i tak tahu pun rupa kek ni mcm mana bila dah siap so on majlis bersanding i nampak cake tu masa berarak kat red carpet (kira suprise la pulak, haha).. haha sempat! je sambil jalan mata meliar tgk, dah nampak terus omg comel nak mampus mcm alice in wonderland! and ada additional tier atas tu so jadi 4 tier.. and cake ni mmg sedap sangat2, tak tahu nak describe mcm mana. bukan over tapi mmg sedap. rasa chocolate dia very very rich, cake lembut and ada creamy sikit between cake and fondant, and mmg sedap! recommended, even my cousin yang study pastries cake sume kat uitm pun kata sedap, so petang tu korbankan kek tu before i pegi outdoor, bagi all my relatives makan.. puas hati, habis and bawak balik 1 tier kat umah.. isnin pagi tu makan lagi.. mmg yummy!

thank you to amy, kimin and syaffiq from mutiara catering for this huge and yummy wedding cake! and to madaboutcake for baking this pretty pretty cake yang comel and sangat sangat sedap. thank you sooo sooo much!!

and my inspiration was this one! from chiquecakes

butterlymini entry lompat2 tak ikut turutan, haha

runaway bride is me video!!

September 6, 2010
remember my runaway bride teaser? belum ready to expose the pics semua just yet, haha but i have this 1 video, haha kelakar gila, in which i have uploaded yesterday nite to youtube and everyone boleh tgk. just let everyone knows the situation, lepas amik gambar outdoor post-recep dekat jalan tangsi (depan dataran merdeka) kitorang pg minum dekat lake garden and masa tu bawa 2 kereta, 1 kereta adlie [adlie &rumi (pengapit)] then vintage car bawak i, jedah (pengapit) elang as supir and bob (op) so lepas minum actually i mmg tak dengar pun adlie kata dia nak balik terus, hantar rumi and balik rumah dia, tgk2 when we got separate dekat jalan parlimen dia terus balik, ewah ewah tinggalkan i pulak.. haha.. jedah kata dia mcm dengar adlie mentioned but its okay, sebab dia nak hantar rumi plus ada hal malam tu so kitorang dalam vintage car pegi hantar bob back to hall and then call berry, sebab she did sms kalau nak amik gambar lomo kat gombak, i guess using izzah’s lomo cam(moqh wife) tapi mcm dah petang adlie pun dah balik. so lomo plan tak jadi.

so dah tinggal 3 org (me, jedah and elang) mula la fikir where to go sebab malas nak balik lagi, andrenaline still very high, huuu gila! org sume balik rumah okay, kitorang huu haa lagi bertiga, then cakap dengan elang jom la jalan2 bukit bintang sementara masih berbaju pengantin so boleh la camwhore personal session (nak jugak tu gigih) and to have a photoshoot with my maid of honor, jedah and since ada kakak’s dslr with us, bat pun tip top lagi, so off ke sana, lepas tu dalam keta decide nak ke pavilion, tapi vintage car abg anand ni rahsianya, rahsia okay, tak boleh lock tau kereta dia, and he’s been doing the same lah, pegi2 mana2 dia tak penah lock the car, but dia punya kereta okay la, for us haha kalau hilang vintage car tu mati okay! discus2 cakap masuk parking basement pavi takkan ada org curik punya kereta tu, but tu pun cuak jugak, lepas tu kan kitorang buat mcm ni, ada bunga kat door knob so cover yang lock kereta tu, then tekan sume kunci tinggal satu je tak tekan kat sebelah driver, gila.

my idea, runaway bride is because adlie takde dgn i, (bukan sebab i nak run. haha. tapi fyi i dah minta izin adlie for me to go there and i am safe as i have elang which is my brother and jedah which is my dear cousin sis is with me and plan nak all out masuk pavilion and amik gambar dengan semua signboard signboard yang ada, signboard high end punya brand mcm coach, gucci, salvatore, prada, guess, dulux (haha) semualah mana yang boleh di sauk, and mmg best gila gila. ill write more in that particular entry okay with pics as well?

but for now just enjoy the video. masa ni we went to outside pavi saje nak amik gambar dekat luar then ada live band as usual and i just pegi mintak lagu dengan selamba, LAGU KAWIN, haha and they granted my request, 2 songs, 1 malay 1 mat salleh punya, haha, it was soo soo much fun, alhamdulillah another beautiful things for me to enjoy on my wedding day. and for you as well to enjoy the video. (siapa kenal i they know how crazy i am, hehe so this explains siapa i sebenarnya, jeng jeng jeng)

the band was very excited as well! siap tanya wheres the groom, kawin dekat mana, wish me selamat pengantin baru many2 times, ask nak jumpa adlie [but adlie takde masa tu :(] then sangat excited call me suruh parade and dance kat tengah2.. haha nasib i sangat sporting okay nak malukan diri sendiri tengah2 tu, dah la ramai org. but tq to the band. love it!! thanks alot for this.

malu!

camera credit to jedah’s panasonic lumix & official videographer ialah elang! u guys def apples of my eyes.

butterlymini kelakar okay i dlm video ni & malu gila nak tgk balik.

pengantin berarak ke dewan tan sri mahfoz khalid, jalan sultan salahuddin dengan vintage car yang comel!

September 1, 2010
selepas amik gamba, masa siap gamba takde yg official, sebab op dah pg dewan siap sedia, videographer pun i takde, hehe, so lepas siap mekap sume terus turun, masa ni sume smooth, siap mekap awal, then angah & hunnybunny dah bawak kereta adlie pg dewan & angah dah angkut beg2 yang tak diperlukan sume bawak dalam kereta adlie, bob dah pegi dewan, elang dah sampai dekat lobby quality hotel dengan vintage car dekat bawah + bawak dslr, rumi dah siap check-out bilik then jedah pegang duit untuk bayar dekat ayang kamell & siapkan barang2 saya, sume sangat2 smooth, saya dengan adlie tinggal turun je, tak tahu nak cakap ape dah, alhamdulillah, semua alert dengan role masing2 even it was actually takde formal briefing. haha. pagi tu baru bgtahu semua. keep on reminding jedah, elang, angah. asik kene buli je. hehe. bukan nak bridezilla. biasa je just constant reminder la each time.turun2 dengan gembiranya riang ria dekat hotel lobby terpaksa amik2 gambar. konon terpaksa. padahal terkinja2 nak amik gambar. hehe. and dah la masa tu quality hotel lobby dia sangat packed. so ppls like tgk2 but layan je lah. what to do. pakai baju pengantin for sure org tgk. haha. and luckily elang bring kakak’s dslr (sekali lagi terima kasih atas jasa baik anda meminjamkan canon anda) so they got to snapped us and i atau saya got to snapped the bunga bunga cinta dekat door knob. the flowers (carnation, white peacock & gerbera) with pink & purple ribbons was so so sweet like sugar! love sangat2, and i think kakak or along yang pasangkan, dekat dewan sebelum amik us.. tq! saya sangat suka. less deco but more to my eyes. we drove (supir, ehem ehem, yg drove) to dewan i think around 1230pm mcm tu, plus minus lepak kat lobby amik2 gambar, slowly jalan cos nampak jalan clear. tapi lepas tu tersalah jalan masuk tasik perdana. ewah ewah. whats this? garden wedding pulak ke aku? haha. elang la ni berangan bawak keta! but then its okay, ada masa, pusing2 sampai la jalan sebenarnya, by 1245 kitorang safe & sound tepi jalan around 300 meter from dewan. tunggu je kul 1 nak masuk. pukul 1 yang membawa seribu makna. haha. masa ni serious i dont have any bad feeling ke ape. cos we were not rushing at all. benda semua settle. angah pun dah laporkan keadaan semasa dekat dewan. so sumenya happy je. tapi ada sesuatu berlaku. but that one will be in another chaper. [chapter behind the scene, each entries actually semua ada behind the scene, stay tune, haha] kalau mcm ni tahun depan pun tak habis cover pasal kawin? yes no? and sempat call angah tanya lobby dewan clear tak sebab nak masuk& park the car terus depan tu. kat dewan sume okay cuma tunggu nak pukul 1 je. saya call bridesmaid juga by 1245-1250 tunggu dekat luar. so sweet of them they came early.
hepi2 jugak berada dalam vintage car kepunyaan suami kakak besar yang handsome tu. dah la air cond tip top, keta wax lagi. best. and yg tak best ialah masa ni tiba2 kompang belum sampai. padahal it was at 1245pm where we gonna start the parade at 1pm. shocking okay. rasanya maybe dah sampai kot takde org nak directkan or what. so 1245 tu angah call me said that kompang takde. i was like omg! but agak rileks juga (haha betui ka rileks? baik tanya cousin saya jedah okay saya mcm mana, dia lebih menketahuinya) cos i know sumpah i can rely on my mc (my cousin) my dj (review coming soon) so i pick-up my hp call boy cakap change pakai lagu masa parade. he noted. bagus sangat2. but then 1255pm kompang ada. angah call. then i have to call along and boy again. haha. pening. but semua okay.mesti tak sangka ada drama before berarak sebab mcm takde pape jadi pun. was all okay in the end cos i have my families who managed to help me all around the clock. and this is my stand la. adlie as well. i mmg akan masuk berarak pukul 1pm tepat. tepat pada pukul 1pm. tak kira la what happen. takde kompang ke apa i mmg tak kisah. malas la nak hirau benda yg in the end menyebabkan sume org tunggu. oh tidak baik. cant afford to let everyone wait mcm aku ni pemaisuri agong. haha. lagipun takde sape bertandang. adlie is safe with me. mekap pun dekat no way aku lambat masuk dewan okay! try so hard to make this happen. so i deal with anything either kompang or lagu. eventho tak sangka akan jadi mcm tu but anthing pun just be calm. nothing we can do or go about since the majlis is running kan. this is what ppl said expect the unexpected. aku pun tak budget jd mcm ni kan.
bawah ni masa 1245pm, tengah tunggu queue nak masuk dewan. so ada 15min spare, marilah amik gambar beramai2 (berdua je pun) in between those glitch. sangat suka masa ni sebab cuaca sangat cerah so glowing effect pada muka ada lebih sikit, haha. kereta juga tip top. wax/dah siap servis/air cond/radio lagu best2. maka semuanya bestlah. haha. (thanks to abg anand & kakak besar for all of these)
saya sangat2 suka mata saya masa ni. sangat berkilau (tiada pengunaan lens di sini) haha. i dont know why. tak tahu nak explain. maybe gembira sangat2 sampai cahaya kegembiraan tu keluar dekat mata. sangat2 suka.

p/s: gambar bunga bunga cinta depan quality hotel & sepanjang jalan credit to myself and our pics then credit to supir!

butterlymini kereta penuh 5 org, pengantin 2, pengapit 2, pemandu 1 (siapakah pemandu? haha)

saya selepas dimekap oleh ayang kamell

September 1, 2010
[pics credit to ayang kamell] just to share. ramai dah tgk kot kat fb ayang kamell. so this is me cantik version (?). cantik ke? haha. well cantik sikit la dari hari biasa. sekali sekala je pun mcm ni. haha hari biasa cuba tanya adlie tak pun soulsister. i look pretty much super plain. mekap pun tak kot. ikut mood. so with this rasa sangat happy. i look polished. sweet. presentable and most importantly i dont look so much different from the normal me. haha normal me katanya. masa nak amik ayang kamell saya mmg suka bila dia mekap sweet2. so tanya adlie and dia pun suka. i booked him last year november. lama sudah. so dah byr depo lega dah. nothing to worry.

Photobucket
and i did ask for natural one. simple simple sudah 20 tahun lagi tgk balik kalau umur panjang takde lah rasa mcm hovernya mak dedulu. haha. so mintak sweet make-up. and takde focus to any feature. just as whole. what i liked the most part bibir. lipstick sangat pink and natural. its tom ford’s lipstick. and mata love juga. especially when eye bag terus hilang even when i smile paling lebar pun takde nampak. sebab bila smile kan we force pipi naik ke atas & eye bag pun terus visible. but not during my reception. and suka juga when amik gamba with flash. nampak sangat glowing and seri tu naik. haha. kira make-up ayang kamell & seri sendirian berhad works well together.

Photobucket

overall if u asked me. mmg puas hati sgt2 especially when he did nice one for me, did all those menyiapkan i, and siapkan adlie lagi. alhamdulillah. he was super soft spoken. even when i bayar he said alhamdullilah ini rezeki i dik. masa tu oh gila rasa nak peluk dia pulak. motif (?) hehe. sebab terharu. u know kita ikhlas byr dia. dia pun ikhlas mekap u. so berkat is there i think. and tau je la i was super kerang busuk. asyik smile je. dunno why maybe happy sangat dah kawin. ayang even said to me adik ni senyum je kan. i guess if u wanna look sweet, berseri seri, petua dia is to let go all clutters dalam kepala, jangan fikir dah segala ape sume, let go (credit to aim, i read what she did masa aim kawin n till my wedding advise tu dalam kepala je, tq aim) and to smile insanely. just smile and i guess seri tu keluar sendiri. im not even 100% sihat masa ni. but doesnt really appear to my face pun kan. so petua dia to SMILE & SMILE. cos mekap is only mekap u urself also have to cooperate. in which kena la senyum & confident then semuanya akan nampak bagus bagus. insya Allah.
Photobucket

and not because i look almost pretty mcm ni im giving 100% flawless reviews to ayang kamell. but yes it is 100% perfect. nothing i could find mistakes or what from his side. perfect for my personal experience and it may vary according to people. tak kan sama punya. experience setiap org lain. ada yang tak puas hati itu ini. some ada kata tak okay. product tak bagus. some ada kata harga ayang actually lagi mahal from what ayang offer to client padahal tak pun. ntah apa motif dia? sampai i have to keep on calling & sms ayang on this issue cos we have agreed the price then org tu kata masa org yang kenal mekap kawin lg mahal. and it was years back? i was so afraid sebab what i agreed that one is final for me & max dah kat my budget, kalau lebih mmg takde dah budget. nasib ayang said even anak raja or gadis kilang sekalipun harga tetap sama. its up to us if we wanna tips him, give him extra of his effort. lega sangat masa tu. haha whatever la kan. so apa pun u made your own choice no one force you to have this mua or that mua. rezeki masing2 la dapat mcm mana kan. redha jelah. just make a good research for all muas yang ada and find one within your budget. i have found mine, fit my maximum budget and i look good with the make-up. alhamdulillah.

butterlymini no regret.

make-up session with ayang kamell!

August 30, 2010
[gambar adalah kategori tidak rasmi & credit goes out to jedah & myself] sesi mekap took place at quality hotel, jalan raja laut, belakang sogo sahaja. we book dengan harga yang murah. online. kenapa quality hotel. i tot at first to have it (mekap session) at rumah. tapi ayah kata risky. op juga kata benda yg sama sebab susah nak estimate kesesakan lalu lintas dekat setapak. so we opt for hotel. cari yang murah je cos malam tu we both not staying in. (baca betul2 not staying in even tho dah nikah, haha) saya & adlie balik rumah masing so bilik 0. membazir kalau amik hotel mahal2.we were rushed sebab that morning still got some stuff to do and most importantly my white inner that suppose to be worn with baju sanding dah misplaced. sumpah aku hilang arah that morning then i picked up my phone and call ana, asked if she have white inner, in which i know she def have it, nasib pick up my call even awal pagi masa tu. selesai. mandi. pakai legging and green long button shirt. siap. harassed pak supir (elang) and angah. off all of us to quality hotel. naik vintage car lagi. haha. adlie went there separately as he need to pick up his pengapit. we met there both of us! and sangat cranky call adlie banyak2 kali, he never pick-up, then give up ask jedah call him sampai dapat. nada. nil. lepas tgk2 dia muncul. i wanted him to buy plaster. takut kaki melecet. last2 dia dah sampai. hmm. then i said lah. but its okay. in the end tak melecet pun. i wonder why kaki memberikan kerjasama yg baik! 😉 thanks kaki!

and earlier arrangement with ayang kamell we suppose to meet at 10am. then i smsed ayang i said we start at 9am. sebab from hotel to dewan is 20min then nak check-out bla bla. tolak masa2 kesuntukan especially org yg mcm i susah nak handle itu ini so 9am. but masa pagi tu dengan mcm2 i sms him we meet there 930am. he was okay with it. sorry ayang! serious tak sengaja. then rush2 sampai jugak quality kul 9 but kene la get ready semua. so by 930am sharp ayang kamell sampai. kecut okay. haha. my first time mekap dgn someone soooo well known. ada rezeki. ada yang cakap membazir. but i take it as experiencing great things in life. and it was in the end worth every penny. alhamdulillah. even if ppl wanna bables me for this let them know that for the price ive paid him if i staggered to another 30 years. i paid like how much je per day. mcm worth la. rather than tak cantik u regret it kan.

muka yang suci dari mekap. sempat saya & jedah camwhore sebelum ayang sampai. camera kakak besar punya yang saya buat harta ke sana sini. haha. tq angel! jedah sama naik sheikh bersiap walaupun dia pengapit je? haha. hey kenalah lawa. tp kurang sikit dari saya kan awak? hehe.
ayang kamell sampai! doorbell actually rosak. so dia sms. nasib perasan sms. hehe. ayang kata: hye i dah depan bilik 1402 (tingkat 14 ko i duduk) ni. yay! laju2 bukak pintu. haha.
banyak barang2 dia. ayang tanya what is my make-up fantasy. haha. i said i just want a sweet look. again & again & again. i never tired of it cos thats the only look i can pull. haha. im not that pretty. so kene sweet sweet so baru boleh nampak lawa. ape punya teori ntah. haha. but itulah suka sweet je.
okay. saya nervous disitu. itu muka yang pucat serta tiada seurat(?) mekap pun. [keadaan kulit semasa kejadian] pucat & tidak bermaya serta ada dark circle dan eye bag besar dan skin yang sangat kering. jerawat takde yang major. normal small pimples mcm rashes ada sikit dekat dahi.

ayang kamell mekap lembut sangat. suka tau!
inai kaki homemade. haha.
omg kening sumpah sangat nipis, tak berapa keen but masa nikah feena potong sebab semak! i wish i didnt do trimming for it. but have to.
ayang ada bulu mata yang cantik and sangat simple. and it is not the usual bulu mata. this one is from kain (kain kot dia kata). not plastic he said. point taken.
texting while waiting.

kita tido jap. because his touch was sooo lembut, was soo tak terasa and it lulls me, lullaby, haha, sampai terlelap. haha. percayalah mmg lembut. each stroke was enough for blending stuff but dengan lembut. mcm mana ntah dia buat.

shading time. oh shading2 i cakap dekat ayang no need so much shading. shading was so yesterday. haha. takdelah. ini my preference la. i dont want to look so tirus hidung tu when i daily life i dont even have it. propa je lebih. so he took it and less shading for me. very very less pls.
adlie boring!
almost fin. 2nd spread of spring water. ayang said my skin was a bit dry in which i think it was super dry. haha.
dah siap! and waiting for pakai baju semua. and ayang yang siapkan. he didnt do mekap je. ALL included. from baju, kain, tudung, sanggul u name it ALL. and he was QUICK. buatan yang kemas lagi. we wasnt rushing, ample time but yeah he was quick and lepas tu dia siapkan adlie for the price of my session only. alhamdulillah. i do ask him aritu if he can pakaikan sampin adlie. itu je i request. but ayang siapkan adlie almost all. dengan pakaikan base kat muka, wax rambut. banyak la dia buat.
what i love the most is my EYE BAGssss was invisible. ya Allah that was what i cherish for on having ayang kamell. masa nikah it was sangat2 obvious cos i was in a way demam, not enough sleep, and funny enough the nite before sanding saya & jedah we sleep quite late juga. sebab sampai rumah from dewan is almost 2am. the kemas2, siap sume. kul 3am tido then by 630 dah sibuk2 bangun.

and i also love the light color for eye brow. kening! not to light but def not black. warna perang2 mcm tu haha. oh rossa wannabe was me that day! haha rossa kan kening dia selalu light color. love it as ayang did it for me.

and ayang dia terima all my request as in i wanted less shading for nose (tak kuasa shading kuat2 sangat, hehe) sweet look but natural, not too thick and not to change my existing look as i just want him to enhance not to change. and know what even after thick layer of base and foundation he applied rasa sangat okay, found that i instantly fall in love with the makap. the first glance i take. normally i find it hard to accept this kinda mekap. mekap2 for events ni cos normally it look soo thick but there was an exception with his touch definietly!

he also handle me well. as he try to make me like rilek sikit la beb. haha. nervous mak tau mekap dgn dia.

okay got so much to write and my face after make-up, but soon? i have to cover on adlie part as well. tot of combining. tak sempat. publish this first! and ill share later hows the mekap look like masa pukul 9 malam, ahad 1 ogos 2010. till then.

butterlymini lega i made a good choice!

ini kakak besar!

August 27, 2010
semua tanya. hihi. okay this is kakak besar yang cantik. ok dah. bai. oh she was my ‘mak sementara’ dekat meja makan beradap, how cool is that to have this pretty pretty ‘mother’ hehe ;’)

butterlymini love her soo much!