Archive for the ‘Kain’ Category

♥ 1 2 3 happy..

August 29, 2009
soo happy today, why is it so? jumpa adlie, we went to pasar ramadhan, 2nd time puasa ni, dlm 450 dah sampai pasar, awal gila, tapi okay sebab tak ramai org, tak payah beratur2… bought our favourite murtabak.. sangat suka, every year cari murtabak ini, its actually adlie’s long time fav then this few years back have instantly become my fav as well.. then i bought kuih talam sikit.. this is my 1st time, tapi 1000 times for adlie, his fav jugak.. then we went for other happy things..

yay, satu lagi happy, baju tunang dah siap, nope, dah siap mgu lepas cuma baru collect arini… hantar dari bulan 5.. punya la lama, hantar pada tailor kat sri damansara, its just a small shop bawah rumah flat, tapi dia ada branch kat sg penchala.. anak2 tokey bora asmara pun hantar kat dia.. suka dia jahit sebab sangat detail & kemas.. setiap kali hantar baju je every year adlie mesti pissed off, sebab bila nak tempah & collect susah sikit, shes always on the go, kalau buat appointment pun dia mesti lambat… tadi pun sama la, ingat nak pegi 430, dia kata dia try kalau tak boleh malam, adlie dah mengamuk dah, hehe.. last2 she said she’s able to meet us at 530…

we arrived sharp 530, dia pulak lambat.. tapi camwhoring dlm keta.. borak2.. then dia sampai.. im so thrilled to see the baju, sebab masa beli kain mcm tak boleh bayangkan, it turn out very very well & i love it soo much… a simple baju kurung moden/material : beaded chiffon with satin.. sempat jugak hantar kebaya masa pegi medan aritu.. 🙂

butterlyminibeli makanan kat kedai yg sama, tapi kene bungkus asing2.. hehe..

♥ kain chiffon

June 19, 2009
masa kat medan aritu punya la payah nak pilih kain, even dah budget nak cari kat sana, mana taknya masa mmg sangat limited edition, yang banyak mmg lace la, beratur lace from the cheapest till yg plg expensive, tgk pun pening, tapi medan mmg la not the best place untuk shopping kain lawa2, sume itu lebih baik di bandung & jakarta…kalau kat medan tu dah takde maka pergilah ke jakel bersama2 mencari kain, tgk kain chiffon dengan harapan boleh recycle untuk other occassion, kalau lace limited sikit, especially kalau yg grand habis, mmg duk dalam almari la kan, rasanya tak lama pun pilih, akak jakel tu pakaikan, tgk2 depan cermin, sampai 2x akak tu pakaikan, sangat profesional, hehe, fikir fikir, then beli… ada tgk veil n ada discount tapi takde feel untuk itu..
oh yeah, kata pegi jalan tar kan, harus pergi : restoran insaf, lagi excited nak makan dari beli kain.. this is so true, yay! mind us, we’re : food lover…