Archive for April, 2010

bunga manggar gula gula lagi!

April 30, 2010
hey cuba tgk pic kat bawah ni, sangat comel kan.. ini bunga manggarrr with colorful gula2, serius taste tgk bunga manggar ni.. hehe.. bila letak banyak2, lebat2 kat pokok mesti nampak sangat cantik, lagi2 kalau ada berarak tengah2 panas.. too bad aku takde berarak, eh ada tapi kat dalam dewan, so ingat nak buat masa nikah, just letak 2 pokok kat tepi pagar, for deco & for anyone untuk petik2.. haha.. ok nak buat jugak, nak buat jugak.. gila..
rasanya paling best untuk bungga manggar gula2 mcm ni ialah kene cari gula2 yang pembalut dia colorful2, attractive to see and attractive enough for children to grab them, cos for me thats one of my intention, bagi bebudak tapi kalau yang dewasa pun boleh terutamanya nad nadzira, heee.. i tahu u nak kannnn? hehe.. thanks to kak nora sebab membagi inspirasi ni lagi and for the pics above.. untuk cara2 nak buat bunga manggar gula gula mcm ni u can check tutorial from niena..

butterlymini 🙂 happy.. sangat sejuknya..

update bekas telur

April 29, 2010
fuh sangat lega, itu bekas telur, sebab spelling okay.. itu yang penting and nombor satu aku nak tgk, haha, malam tadi dah pegi tgk dengan ayah, they’re still doing some quality checking, sooo i guess by 1 to 2 day baru pg amik.. and tahu tak im suppose to get the bekas telur latest by 1st of july, aku bg warning sebenarnya sebab takot lambat, terus dapat tercepat gile, belum bulan 5 dah dapat, sangat cepat! bila dah dapat cepat i guess i can start deco with ribbons, letak simple ribbon je nanti..
one thing that we always bear in mind, bekas ini dibuat di china, jadi quality wise i guess semua aware kan brg china mcm mana, so mcm tu lah.. tadi tgk ada la sana sini yg tak bape cantik sangat, biasalah ada wording yg tercabut sikit color dia, tapi sikit je flaw dia, bila cakap kat ayah dia kata as long as spelling okay, takde typo, xpelah, dont fuss about it too much, benda sikit2 je.. to be frank, thats why all this time im not that bridezilla, im not that demanding, this is how i feel so far, sebab ayah salu cakap mcm tu, tak semua benda perfect, kita pun mcm tu, so always accept things seadanya.. ntah, i realize that i become penyabar sangat, not to fuss, not to complaint.. especially depan dia.. haha.. even sometimes benda tu kalau org lain mesti dah meletop but aku pun tak tahu nape aku tak meletop2 lagi..

butterlymini gambar takde? mmg takde.. hehe.. 🙂

sudah tidak tenang…

April 28, 2010
sebab kk home deco dah call bgtau bekas telur dah siap.. berdebar gilaaaa! rasa nak pg sekarang gak tapi afterwork baru boleh pegi, the branch nearby je.. 10 mins from office.. i ask them hows the tulisan dalam bekas tu, quality, box, okay ke tak, they said semuaaa okay, but i wont believe until i see it myself, risau takut ada salah tulis spelling ke ape2 ke, please, mintak simpang, okay i shall update once the stuff is in my hand.. 🙂 in the mean time pray kuat2 hope semuanya okay sahaja..

butterlymini 🙂

payung lace 2

April 25, 2010

remember my previous entry on payung lace, fuh masa tu february, sekarang sudah april, sungguh cepat masa berlalu.. and ya aku sendiri pun tak dapat beli aritu, sadis okay! sebab publish entry dulu, pegi cari kemudian, so habis melate, sold out.. but i am glad that ramai yg gembira dapat beli payung lace.. okay hari ni entry payung lace bersiaran kembali.. yay lace umbrella!
please be informed! kedai bunga reben sudah restock payung lace or lace umbrella, yay!! maka silalah ke kedai bunga reben dalam kadar segera.. lokasi kedai bunga reben, ground floor plaza city one (sebelah semua house) ada dalam 17 payung lagi.. this is new stock, baru, bersih, wangi serta berada dalam plastic.. 🙂 harga ialah myr55, but dont pay at myr55, ask for myr50.. hope this info helps.. jangan tanya kedai bunga reben belah depan ade ke tak, tak sempat check..
just wanna say thanks alot to ctfza, for her offer aritu to lend me her payung lace, borrow ye not sewa, couldnt thank her enough.. she manage to grab the payung last time.. thanks dear, i dah dapat beli.. ur thought is something that ill remember the most.. love! and to sweetheart who offer to help me as well, zara abu bakar on the wedding songs.. 🙂 thanks sangat2! & kepada semua who helped me direct or indirectly, thanks alot to you too.. 🙂

butterlymini dan Allah selalu menolong hambaNya, selagi hambaNya berusaha menolong saudaranya, insya Allah..

tudung nikah idaman…

April 22, 2010
thank you vispera for this opportunity, really appreciate it.. 🙂
ingat tak satu entry pasal tudung masa saya bertunang, tapi tak berapa rasa nak ingat balik lah, hehe.. rasa mcm oh disasternya.. so ive learned a lesson from that incident.. jadi kali ni i need to make sure sangat2 that i have the best tudung for me.. since dah begitu lama tak pakai tudung jenis awning, dah 4 5 tahun kot.. i usually pakai bawal or georget, and i am very excited to wear awning tudung masa majlis nikah..

semua bride-to-be mesti nak nampak cantik kan masa big day, nak yang terbaik untuk majlis walimatulurus.. sampai pening2 kepala nak fikir mana nak cari tudung semua, saya pun mcm tu jugak.. hehe.. entry kali ni i just want to share my dream tudung.. and my pick is definitely none other than vispera dulce, sangat sangat cantik, with a heavy beading yang shimmering dekat awning.. lovely! dah terbayang2 berangan mcm mana tudung yang nak dipakai nanti and sambil tu terfikir juga kalau nak pilih tudung normally kene make sure sesuai dengan baju jugak, so here some of the details of my tudung idaman, interms of baju, mine will be a simple kurung moden, and with that i hope i can have a lil bit elaborate tudung with heavy beading to compliment my dress.. sebab baju simple normally the focus can go to tudung.. kan?

and satu lagi i would love to wear awning tudung with selendang as i have the normal leher for baju kurung and tak plan nak masuk tudung ke dalam baju sebab rasa macam tak selesa so vispera dulce is perfect a perfect match with my kurung sebab vispera dulce boleh dipakai mcm tudung bawal or selendang.. menutup bahagian atas dada and leher baju.. and for the heavy beading because ive planned to have a natural make-up so i want a highlight on tudung as well.. so heres some of the picture from dulce’s collection that really caught my attention.. and i bet u too.. very lovely and enhance the beauty of the bride.. 🙂

cantik kan vispera dulce, i heart! rasa nak menangis tgk sebab lawa sangat, hehe.. seriously as how i dream it to be.. insya Allah, i really hope mine gonna turn beautifully like this.. 🙂

the reason that makes me adore the collection from koleksi vispera ialah koleksi tudung2 yang mmg sangat sangat suitable for wedding, its somehow super lovely to be wear on our big day, especially for nikah, serious the bride yang pakai masa nikah sangat gorgeous (referring to all the bride in vispera’s blog) nampak lovely..

and 1 thing yang paling best bila buat tudung with vispera, especially tudung awning they can custom made according to our face, sebab sometimes maybe ada antara kita yang rasa mcm tak sesuai dengan muka, so tak perlu risau on the suitability, also they can cater tudung kita according to baju nikah/sanding, interms on color, beads so nampak match the design baju and color.. they will also advise when to give focus on tudung, when to tone down the tudung, a consultation for u some more.. one word to describe, flexible!

beside vispera dulce, koleksi vispera offer many range of tudung to cater your need and most importantly your dreams, feel free to browse their collections, dulce, hermoso, esplendido, velo, belleza, encantador, grande, lotus, u can click the links given and browse thru the collections.. there must be one that ure in love with right?

personally for me, selain vispera dulce which i heart very very much, my personal pick goes out to vispera esplendido, mcm atiqah pakai masa majlis nikah, sangat sweet.. mmg menyerlah since atiqah mmg sangat suit style mcm ni.. vispera esplandido ni style arabic, pakai kemas ke muka, meaning takde awning.. tapi kalau nak pakai awning pun boleh and esplendido as a veil.. 🙂

vispera esplendido is a bit different from usual style worn by brides out there but the style obviously lift up the beauty in you.. inspired by our local celebrity headgear, this is a brilliant collection..

loveeeeeee kan? i believe every bride-to-be love the collection to the bits! for more info’s kindly click this link: http://koleksivispera.blogspot.com to browse the collections and feel free to email puan vispera @ koleksivispera@gmail.com for any inquiries.. enjoy!!

butterlymini credit to koleksi vispera for all picture used in this entry…

lagu kawin..

April 20, 2010
saya bg assignment kat collegue, ada dateline lagi, hehe, untuk download mp3 lagu yang saya nak pasang masa saya majlis kawin nanti.. siap cakap kira hadiah kawin, saiko! hadiah kawin carikan lagu? so easy to please.. padahal ayat je nak suh shamiz carikan lagu.. so far ada dekat 50 jugak lagu, personally pick by me, actually bukan senang nak pilih lagu, some lagu mmg suitable for wedding, tp rasa mcm corny, taste masing2 la kan.. and then suh dia tambah2 lagi.. nak 100 songs, nanti pas kawin boleh layan kan over n over..

list of songs i have it as a draft dalam blog ni, ill share it soon.. and pas kawin nanti ill share the cd with u okay? pilihan lagu are more current la, im not gonna have karaoke, not gonna have saloma’s song, so current songs jelah, its actually just to give a comforting ambiance during big day, not really entertainment for the day.. lagipun im gonna have a simple wedding, cukuplah.. to have other option than mp3 tak begitu mampu.. but nevertheless i am happy with this..

butterlymini i need some recommendation for the wedding songs as well.. ill post the list soon and tolong saya? 🙂

jalan jalan pegi Venice edisi ketiga :)

April 20, 2010
ini entry laju laju, subject to changes, sila kembali 2 jam lg, mungkin berubah contentnya? haha
ohh saya tak sangka tetiba dapat pegi venice hill.. bersama ss pulak tu, mcm mimpi! tq to acik! acik pun dah update tapiii yg datang belum update2, haha.. okay bersambung daripada entry yaya, yang yaya sambung dari entry nawal, haha bukan sng rupanya nak buat entry sambung2 ni.. ada je masalah negara.. baiklah sambung.. setelah sampai, tulis2 guestbook, kami pun stalk wedding ida sikit2, haha.. kata b2b blogger, harusss.. tapi ini stalker baek, okay? ops lupa, perjalanan sangat mencabar.. naik bukit mcm nak ke genting, hebat juga, suasana pun cantek sekali.. tp sebab naik bukit telinga nawal pun meletup2, heeeeee 🙂mari melihat pelamin ida, cantek kan, very simple warna putih, we loveee!! yg ranting2 kat belakang tu sangat comel.. siap tersangkut2 bila ss nak amik gamba kat atas tu.. haha.. okay dah lihat pelamin? so boleh bayangkan mcm mana deco wedding dia? a garden wedding by the pool by the hillside by the green.. sangat fresh and menenangkan..

yaya lemau okay sepanjang perjalanan, haha.. lapar la katakan.. 2 jam tu nak sampai, maka setelah sampai maka terkejar2 sume nak makan, lauk rupanya sangat sedap, even rendang pun ada dua jenis, rendang minang and rendang biasa.. gambar makanan takde, sume lapar.. tapi gamba lain ada.. silalah lihat gambar2..
ini centerpiece kat meja, green & white, so sweet kan… and tempat yg kitorang duduk ni kat belah luar, so boleh nampak scenery yg lawa, cuba bayangkan kat atas bukit yang hijau, sejuk, berangin.. korang nampak ape? hehe..
sambil2 makan ada live singer, superb! acik mintak no tepon singer ini.. nyanyi lagu mmg sangat suasana garden wedding, confirm tak mensesal, sambil nyanyi sambil main instruments.. instruments ape jangan tanya i, tanya nawal.. haha okay seterusnya gambar ss nak enterframe, more to potrait.. huuu here we go..

linda yg gamba 3 org ni takde la gamba ko (lynda cameralady) tapi aku dah letak gamba ko first, so ok kan kan? hehe.. ok, inilah pertemuan kali pertama melibatkan keempat empat ss, previously cuma jumpa seorang 2 jek.. haha, maka dengan ini aniversary ss tahun depan kita sambut okay? bak kata yaya, tahun depan boleh sambut dengan ida.. haha somel somel durian..
the best is always for the last, gamba pengantin, ini curik2 capture punya gambar.. hehe.. ida sangat sangat sweet, and dia 2 3 kali ulang, takpe korang lambat (okay ini hikmahnya walaupun sampai venice agak lambat, haha) as dapat amik2 gamba dgn ida, borak2 sikit dangan ida, sebab sebelum tu guest ramai sangat so tak dapat nak borak2.. yay! selamat pengantin baru acik (ida) & hubby, may u live happily everafter.. glad that our path crossed as how the path of ss crossed.. heart you!

butterlyminientry akan disambung oleh lynda.. :))))))

ida yusuf’s wedding di venice hill

April 19, 2010
venice okay, ingat dekat? haha.. coming soon, okay semua jangan harapan nak tinggi, n jangan dengar cakap nawal!!! coming sooooonn…

butterlymini stress aku la nawal! haha..

my other half and 3 more!

April 16, 2010
(my other half) yesternite went out with adlie, he was super hungry, was super sleepy, was super tired, but i usually like his tired face, love it but strange! we went to thaibase, sri damansara having dinner, mee kari & tom yam mihun.. last nite adlie need to settle his insurance, and im joining the account as well, leaving the previous one, for something better.. 🙂 getting married involves lots of commitment thus we are now doing our best to prepare stuff before settling down soon.. and someone told me infront of him that he is a responsible person, and i should know him better, yes i do and that person said i should be the one yg garang, and he should be manja, due to the nature that im the eldest he’s the youngest.. yeke? hehe.. thats how she perceived the relationship between us tho i hardly know her..

(3 more) and later today im meeting soulsister on a wedding occasion, ida yusuf wedding, hari ni for the 1st time im meeting nawal (sudah jumpa yaya & lynda) nawal will meet me & yaya (sudah jumpa lynda) lynda will meet yaya (sudah jumpa huda & nawal) yaya will meet lynda & nawal (sudah jumpa huda) aih pening pulak duk fikir sapa dah jumpa sapa, lol! insya Allah hari ni semua boleh kawtim.. hehe..

butterlymini sleepy..

feena & Quzal, solemnization…

April 15, 2010
scroll down for reception sneak peek..

butterlymini unofficial pictures, credit to maid of honor, azwa..