Archive for the ‘Cincin Tunang’ Category

♥ lets live it up..

July 4, 2009
almost 8pm baru sampai rumah, adlie sampai merah2 mata la tahan mengantuk, ape yg dibuat hari ini, sampai ou ambil tiket di gsc e-ticketing kiosk, dulu teruk gila mesin ni, bila tekan number 2 yang keluar number 3, tekan number 3 keluar number 4, hari ini ok tak buat hal, lepas itu bersama2 makan di : nandos hot peri peri…my appetite sangat hebat sekarang ni hampir licin juga makan.. adlie jangan cerita lagi hebat 🙂 dah habis makan jalan2 pegi jusco, kat counter dior mintak sample dior miss cherrie, bau dia sweet, soft pink pulak tu color… 2.30pm up for movie : transformers : sangat ganas & sakit dada dgn sound effect… dah habis movie pegi engrave initial & polish my hearts & arrows, boleh engrave up to 10 letters, i chose nuruladlie, better i guess, sama2 fair, sorang dapat 5 letters tak gaduh.. masa kena tinggal ring tu rasa takut sangat sa tu salah engrave, mula2 dia bg paper suruh tulis, bila dah tulis rasa kecik, then tulis lagi sekali besar besar siap explain ni L ni I, mesti bengang je sa tu, haha.. ouchhh… sangat tak tenteram for half & hour wondering around old wing, then dah dapat fuh, lega ! n sempat tgk hearts & arrows kat diamond, sangat sangat perfect ! then ofcourse one of the major thing to do today cari cincin risik, tapi selalunya macam tula, bila mmg intention tu nak cari takde, bila tak berniat sangat dipermudahkan.. its okay, cincin risik nampaknya kene take time.. cos yg agak fussy kali ini ialah adlie, for me i am seriously fussy on my cincin tunang 🙂 selepas itu, beli tea tree ini. .mmg dah nak habis, tak keluar cari, then hari ni baru nak beli, tgk2 ada promo beli toner & moisturizer or night cream then facial wash @ myr 1.. so belila ikut promo.. 🙂 i did not use any toner, sebab tea tree bau dia mcm ubat ubatan, then as suggested by sa amik seaweed, sebab kalau range vit e tak boleh mix dgn tea tree.. sa tu pun suggest amik whole set seaweed sebab katanya adik ni bukan ada pimple sangat lagi, hehe, tapi rasa tak confident sebab tea tree dah pakai since secondary school.. yela, dulu kan banyak pimple2, skrg ni more to rashes la kalau kat dahi, tapi ape pun rasanya kalau pakai 1 set seaweed mesti sweet mcm cik ian kan, hehe… oh ya, finally dapat maxis supplementary line, yay ! try survey jewelery shop kat new wing nampak pulak vienna bagel, dapat rasa : le chocolat fromage, nama bukan main, texture agat liat tapi sedap rasanya, maybe dah used to soft kinda donut mcm apple/jco..

lastly, hari ni banyak dapat small small thing & happy ! penat & haus rasanya.. so kita balik… ssf pun tak sempat.. 😦 next week la jawabnya.. sebab sampai sd dah kul 7.. so thats it yesterday stuff..

♥ cerita cincin

June 16, 2009
nak bertunang.. idea ni dah dtg lama, time flies still belum ada apa2, tapi yela kalau belum sampai seru so takkan jadi, hari tu rasanya on february terus hangat nak bertunang, so this time its for real, benda first & yg penting, of course la cincin tunang, oklah cite pasal cincin tunang, my idea of cincin tunang ialah ia kena sangat perfect, hehe… ada satu masa tu asik la duk ym sambil browse thru several online jewellery shop, comparing with each other choice, pastu which one is better, white gold or yellow gold… ada satu hari tu kitorang pegi ou, as usual dating time, then lepas amik ticket movie jalan kat new wing masuk wah chan, masa tu wah chan sangat hebat promotion dia, rasanya up to 70% plus ada free pearl, kalau dah 70% ada chance la nak amik yg mahal2, hehe, so try white gold with diamond, sangat cantik… tgk agak beria nak beli, cos ada satu tu look soo perfect, pastu fikir2 we decide to kiv the design n survey lagi, actually keluar bukan nak beli ring pun, suddenly.. then pegi tranzz kat ground floor, try tgk yellow gold as wah chan cuma cater white gold, then try yellow gold with diamond pastu dah nampak dah mana yg sesuai n mana yg tak sesuai, yellow gold tak berapa nice bila kat jari, then jalan lg pegi menunaikan perkara wajib : makan makan.. tak pernah miss 🙂

ok kita makan dulu… kat secret recipe, then bit kelam kabut pegi movie yg sangat special sebab di gold class, best la gold class ni sangat cozy & comfortable, mana tak nya, bukan main mahal tiket, sekali sekala bolehla, cerita police mall, sangat funny..

then after movie jalan ke old wing, guess what.. masuk lagi jewellery shop, poh kong pulak.. then tgk cincin lagi, time ni dah tau which color suits me better, so pandang color ni jela, hehe… then try, ada satu tu okay, but im a little bit fussy sebab takde certificate for the diamond… then pegi tomei yg mana amik masa juga tgk2 cos tgk2 takde yg berkenan, dia keluarkan cincin mana dia rasa lawa, banyak jugakla try, still tak jumpa juga yg berkenan then dia kata nak pegi amik cincin from window display, oklah yang dia ambil tu looks perfect to me n most important ada certificate with all the particulars for diamond, puas ati even we are lil bit over the budget, but i guess im gonna wear it forever… tapi dah rasa perfect tu still unable to decide.. duk tenung kat jari ni, last last amik jugak sebab dah sangat fall in love, cincinnya sangat sangat simple, sangat sangat minimalist, sangat sesuai dengan motto : simplicity, bawak balik rumah n tunjuk kat mak ngan ayah, ayah siap bukan main buat inspection kat cincin tu, hehe… mak biasa la… nape amik gold color ni, yet biasa org2 tua… conclusionnya, takde la survey sangat especially to those kedai yg mahal2, but im totally in love with what we got in the end…