Archive for the ‘Favor’ Category

♥ bunjut…

September 25, 2009
berhempas pulas, sambil memikirkan mcm mana la kamu semua duk diy stuff for ur engagement & wedding.. 🙂 ini cuma kerja masukkan pot pouri yang dibeli ke dalam bunjut yang juga dibeli.. pulak tu dibantu oleh elang : tukang cerut bunjut peringkat awal edy : tukang masukkan potpouri dlm bunjut, tukang cerut peringkat last & tie the ribbon properly : me!
my goodness, ni pun buat sikit je asik rehat, sikit je rehat, ya saya.. yang lagi 2 assistant sangat commited buat sampai siap part diorang, in the end aku punya bertimbun, yikes! mind you, jantina adik saya ni adalah lelaki ketiga tiganya, yang 2 orang sangat boleh diharap walaupun lelaki.. angah pulak mmg tak tolong langsung, dia kalau part tolong inject org, bedah org, jahit org boleh la kan? mmg sesuai..semalam lunch kul 12, adlie dia pegi keje sekejap then nak balik keluar makan sama, awal ya amat, keluar 1150am, pegi jj setiawangsa, boleh makan subway lagi, but ou’s subway taste better!!! dah la roti oat takde.. sekali tgk dah mcm rupa roti john..

butterlymini mengelabah betul la sape yg main mercun kuat mcm bom ni, aku bom rumah ko baru tau!

Advertisements

♥ manis manis..

September 21, 2009
hari ni pepagi adlie sms kata dia nak balik melaka, but i was soo flat tak sedar his sms, tatau nape tersangat penat yesterday, oh ya i know why.. fud poisoning sampai 5 kali ke tandas.. ada jela tak kena.. then hari ni after asar pegi beli gegula, yay! cos ayah promised last time pas raya je cari gegula, untuk souvenir masa tunang nanti..saya ada cerita sebenarnya pasal nak bagi souvenir gegula ni, once upon a time masa cousin kawin my other cousin dtg, masa tu anak dia was throwing tantrums, melalak bla bla, so the mother gave the anak to me so she can eat peacefully and kebetulan time tu family pengantin bagi souvenir gegula for kiddies so i took some nak bagi la kat anak ni.. suddenly the mother tinggi suara saying that jangan bagi gegula mcm ni kat anak, gegula murah bukan elok, tak healthy, read : gegula borong murah2 & banyak2 tu, masa tu agak terkejut jugaklah dia cakap mcm tu.. but i do respect her for not letting anak makan gegula mcm tu.. and i still ingat lagi incident tu sampai hari ni and this time when it comes for me myself to give gegula as souvenir i dun simply buy any gegula la, afraid some ppl like that gonna said such thing again.. well its not that im submitting 100% to her idea but still i got her reasoning on that, sooooo to be in a safe side this time ill be a bit particular and buy gegula yg well known brand.. petang semalam masa g open house umah honey angah’s gf, mak dia ada bagi strawberry lollipop from cameron highland, sangat sedap masam manis, sangat cantik with no additive, no coloring, no preservative, no sugar, macam ini lebih baik kan.. insya Allah kalau dapat i’d love to have this kinda lollipop for my wedding then 🙂
butterlymini too many things to take care therefore i rest my case..

♥ sup bunjut…

July 30, 2009
ini bunjut untuk engagement day, yesternite during ym session with adlie i show to him kepanjangan tali bunjut ni.. masa beli tu tak terfikir pulak mcm panjang sangat, i should start working bit by bit, nak kena measure & potong sikit ribbon tu… or if tak potong tie it mcm ribbon, we bought this bunjut dekat ssf, refer to this entry… masa jumpa tu rasa lega ada color pink.. & i saw one that mya used during her engagement, bunjut dia memanjang, this one membulat, yang memanjang tu dah habis stock.. bunjut ni tak beli byk pun, tapi adalah juga…


look forward for : this weekend = saturday + sunday…