Archive for the ‘Deco Hantaran’ Category

♥ hantaran sudah dihantar…

August 25, 2009
alhamdulillah, selesai menghantar barang2 untuk digubah.. rumah kak alia/purpledotswed terletak di bukit ampang, quite mencabar, first time ke area sana, nasib ada bantuan gps adlie 😉 lil bit of how do i know kak alia, i met her sister in law ladybie via blogging, then we became closer, ym salu, then bila borak2 pasal kawin2 ni dia suggest her sister in law which is kak alia.. mana taknya hantaran masa dia kawin mmg stunning… check this, her big day, anak tok penghulu kawin! tgk dlm pic dgn real mmg tak sama.. masa tgk2 kat area hantaran kat umah kak alia.. bie punya plg menyerlah walaupun dah berabuk sikit kan.. hehe.. so last time when i became overwhelmed bout hantaran sume ni terus decide hantar kat kak alia.. salute sapa sapa yg diy! saya takde harapan nak buat, hehe.. so lega dah bab ni.. masa balik tu rasa happy je, cos hari pun dah nak dekat, preparation pun almost complete..

masa discus tu best jugak la, cos kak alia ni memang sporting, then dengan caca merba discus, jap yg ni jap yg tu, confuse!

balik sempat beli air kat 7e, haus, agak panas hari ni, i bought him dequadin jugak sebab batuk2 bila sejuk.. he gonna visit – kelantan lagi khamis ini, balik kl jumaat.. dptla berbuka makan makanan kelantan, sukanya.. tapi adlie salu ngadu manis manis masakan sana.. 🙂

love4

Advertisements

♥ progress…

July 15, 2009
we are in the midst of discussing & finalising the hantaran things, deco part only, sebab both of us are positive not going to diy, tetiba rasa tak reti nak wat, im gonna outsource mine to kak alia from purpledots & adlie suppose hantar kat org kat kawasan rumah dia, tapi sebab dia malas nak menyusahkan mak dia so dia pun nak hantar kat kak alia sekali, yay! wan maisarah, thanks for introducing ur SIL!! so bahan2 mentah such as bakul whatsoever sume.. nak kene beli, n we might go back to ssf, yay! suka suka.. last outing im not feeling well so mcm tak begitu ada mood tgk brg2 kat ssf.. ;’) n this week also… i need to call kak alia to discuss on the stuff.. aih!
tapi ape pun ni tak begitu finalise juga ni sebab adlie tido awal lak sebab.. penat la tu! cos dia tatau nak color ape, i have mine already + the theme as well..
deco part almost settle, brg2 untuk hantaran banyak lagi belum beli, as kain for nikah adlie nak survey & beli kat bandung kalau ada yg lawa, kalau takde baru cari kat kl.. nak ikut! my trip to bandung will be next year january.. pegi separate, sedih kan?

♥ few updates…

June 30, 2009
i wonndderrrr… i should talk more on my preparation right.. tapi mmg at the moment tak ada ape sangat lagi.. 🙂 ive been e-mailing, e-mailing & e-mailing with kak alia from purpledotswed for deco hantaran.. so oklah, as per discussion, ill send everything to her by end of july.. i was worried as she might stop doing deco hantaran masa puasa.. tapi dia kata still buat… so bab ini consider settle…
♥ oh ya, ini sangat sangat advanced.. for his side, majlis menyambut menantu, we want it on this date next year, xx/xx/xxxx @ this place, Dewan xxxx… i really2 want it there, i really do, sangat risau, as for now, im hoping for miracle! lil bit of the dewan… we went there on our first date, not the dewan itself of course, we went to the other way around, the green side of it, jadi ia sangat sentimental value…

♥ outsource deco hantaran

June 26, 2009
dah decide tak jadi diy deco hantaran, muktamad! so siapa nak buatkan… kisahnya – i got to know bie from blogging then we started ym-ing then yada yada, dia kan dah kawin so dia pun menurunkan rahsia perkahwinan dia 🙂 cerita2 she suggested her sis in law, kak alia from purpledot… masa tu still rasa nak diy.. then bila dah dapat wake-up call terus nak amik service kak alia, dah discuss ngan adlie dia ok…email2 dengan kak alia we suppose to meet her tomorrow tapi barang ape pun tak beli lagi… she lived nearby, bukit ampang, so agak convenient for me, basically theme tu dah decide, sangat suka theme itu… yay! n ive also sent some pictures that i love pertaining to the deco… just to give her some quick picture deco tu camne, fuh.. agak relieve! cuma nak beli barang then bagi kat kak alia.. baru bab hantaran dah rasa soo exhausted.. mcm mana la preparation nak kawin… take a peek : purpledots..

♥ my crocs/my wake-up call!

June 22, 2009
last weekend sempat ke nilai, as ke nilai tu one of thing that i wanna do di masa masa sekarang, so pergilah satu family, masa nak pegi nilai tetiba ina call, she said please come over sebab dia dah pening arrange crocs, so pegila tgk, stress dengan mira the seller sebab warna banyak yg tak ada, im the luckiest agaknya, both color ada size, ina salah size, yang kak ya nak langsung takde, bie ada size color kena replace to the nearest shade of purple… so finally i got my malindi in cotton candy & brown patone straight from china, as well as some jibbitz for decoration purposes.. dah settle crocs gerak ke nilai..masa sampai nilai 3 mmg obvious banyak kedai kedai untuk org nak kawin, feel habis, mmg mcm2 la ada, from bunga telur, deco untuk hantaran bla bla..

tengok sampai pening, dalam pukul 2 along sampai dari seremban sebab dia bosan duk umah, then jalan2.. ada satu incident menyebabkan tak habis tour dekat nilai, and paling penting i believe ive got my wake up call already.. yay! 🙂 kata berangan nak buat deco hantaran.. last2 ive decided not to, outsource sahaja, tak ada ‘patience’.. have to let go my creativeness.. its okay asal kan tak pening… funny things was, im actually not that close with my father (we’re close but this situation are soo hard to explain), i mean i didnt talk alot with him, cuma yg important je salunya.. lebih close ngan mak.. bila kat nilai he seems happy, tgk2 kan brg for wedding, he even asked me the theme color for my wedding, masa ni sangat kelakar cos i said i want it in pink, then he said kawin in pink susahla lelaki nanti, then i said dia tak pakai baju melayu, then dia haaa? hehe ada miscommunication, rupanya he was talking bout my wedding, gosh sangat touched, engagement pun this october dia dah tanya for wed day.. maybe im the only daughter n the eldest.. yelah tu kan… sampai dia tanya favor nak bg ape, then letak bekas camne, jauhnya… hehe, balik2 resah la kan nak cari sape la yg bersesuaian untuk gubahkan hantaran.. adlie dah ok sebab dia outsource jugak to neighbour dekat rumah dia.. then fikir2.. dah ada idea… 🙂