Archive for September, 2010

Krabi!

September 29, 2010
coming soon. hehe.

butterlymini sibuk je minah salleh belakang tu nak menempel. HAHA.

review tentang brazilian wax by huda

September 28, 2010
this is by jacky, this time i punya own review, hehe (ketawa keji) okay, my apt is on rabu malam, 28/7/2010, my nikah is 31/7/2010, apsal bg date haha ada la sebabnya. i seek advises from many, jacky, aim, dhiya. ni semua mentor i for brazilian wax. haha.i buat brazilian wax dekat strip, the curve. appointment can be made by walk in (buat apt, bukan masuk and immediate buat waxing, hihi) or by phone call, either way theyll take your apt, mine i buat apt walk in sebab i went there for what ek aritu so terus book je 1 session. my apt is at 8pm. 2nd last customer.

lepas tu i sampai sharp la 8pm. then org strip kata ure early. banyaklah early. ini sharp la. lepas tu she asked me to wait (in which aku tak paham kenapa) maybe ada org before tu belum habis ke ape. so i waited kat luar, area depan fos tu, till dia call, dalam 10 minit jugak la, masa tu u know masa sangat berharga kand ah dekat2 majlis, merayau lagi malam2 kan org sume risau, pegi dgn adlie takde quarantine im sorry we have combined wedding (baik punya alasan, haha), mcm anxious jugalah, adlie dah start demam, i pun demam2 brazilian wax tetap berjalan lancar, hehe.so lepas tu dia call cakap they’re ready (im like a royal lak nak kene ready2) lepas tu strip confirm dengan i menu yang i nak, which is xxxx strip (all off) hard wax yang berharga 114.50myr. for first timer mmg dia advise amik hard wax sebab kita kan virgin lg (virgin from waxing, hehe) later after 2 session baru dia bg soft wax, selepas itu strip bagi i personal wet tissue (from separate packaging contain spatula & such) untuk membersihkan bahagian yang hendak diwax kan. so off to ladies.

then dah siap dia ladies i went in, okay heres the details, ull be given personal wet tissue, spatula which they will never double dip (i saw it, hehe) then disposable bedsheet, a clean towel, wax master will put on latex glove and mask thruout the process. private room with closet untuk letak ur belongings, ada hanger untuk hang seluar. dia suruh buka semua seluar, panty. half naked bukan fully naked.

then bilik pun ada curtain.

after 5 minutes waxer dtg then ask if ure ready, yes im ready, dia suruh lie down atas bed, okay masa untuk malu, haha, infront of me theres a few sayings such as bawah ni.

then ini juga lah kawan2, hehe

then ini juga, so its practically pull off ur scari-ness, malu-ness, geli-ness and ape2 la dalam otak u, just read it over & over. hehe.
then as u lie down dia bukak drawer ajaib, yang mana dalam drawer tu ada wax punya bekas, jeng jeng jeng.and dia akan adjust temperature accordingly, bila wax tu dah panas, then dia amik spatula put on the wax to us, ini just try je temperature dulu okay on ur pubic area, dia akan tanya panas sgt ke ape and if ure okay with the temp yg 1st dia letak, dia akan put it slightly higher temp dia for the actual process, i punya experience, 1st dia letak i rasa i can take yg lebih panas, so dia panaskan sikit lg, tahan je la, i guess lg panas lg senang nak tercabut, haha. yela tu makcik.

seterusnya takde gambar. kalau ada kang susah kene banned terus blog ni. haha. so next mcm ni la lebih kurang. dia amik wax guna spatula. then letak kain atas pubic area kita then dia letak wax. panas but def bearable. boleh tahan panas dia jangan risau. then dia akan pull it off ur skin. ouch bunyi yg keluar. hehe. ok consider as that area begai tiga segi dia akan work dari bahagian yg lebih luas. bahagian atas. and this part mmg sakit sebab hair yg lebih tebal & kasar. and dont u think it gonna be 1 time je. boleh smpi 4 5 kali especially bila hair tu tebal & degil. then dia akan work on lips and terus k ebawah. ok this is very honest la eh. dia akan suruh u meniarap and bersihkan hair dekat bahagian belakang juga. huu. sorry brutally honest tp ini reality okay.

in between striping tu waxer akan talk to u. borak2 cite apa2 jelah. lepas tu to ease the process dia akan suruh u pegang daging u, tegangkan kulit so that masa tarik tak la rasa sgt. then dia juga akan suruh u breath in, then breath out. mcm nak bersalin. but it does helps. interms of nak release kesakitan tu.

malu? i malu juga. tapi i dah pernah dah kene masuk catheter untuk kencing. kencing pakai tube okay sambung masuk urine line i masa admitted so i okay je.but tak yah malu kot as it is ur body for sure ure comfortable. kalau malu sgt pun find a balance la, cos u mmg nak buat sgt wax so def u kene get over ke-maluan u la (bak kata moose, hehe)

my session amik masa half an hour, cos 1st time kan, amik masa as dia akan check throughly for mana2 hair yang tertinggal lg, and dia akan remove guna tweezer, some hair are born stubborn kan, haha and mmg clean la and jangan malu when waxer have to check every inch kat ur private part. haha. its the procedure okay?

post waxing, right after waxing tu takde la sakit, serious takde, cuma discomfort sikit since pori2 u dah terbuka luas bila hair tu dicabut, bring ur most comfy underwear, hehe. post very post waxing okay hair will start tumbuh 4-5 days kot after waxing so plan la, dont go to early and too late pun tak elok gak tkt u alergy so ample time for recovery. and hair yg tumbuh after vary accordingly, ada yg mcm baby hair, ada yg kejung sama mcm previous (haha) and it is advisable to maintain la. buat selalu once a month gitu if u have budget. kalau takde bila ada suprise nak buat kat husband sila pg buat. haha.

my overall verdict, strip mmg sangat2 professional, pantas and bersih sangat2. for first timer i recommend strip. and maybe for next session boleh pg cheaper place. sebab strip kalau all off 114.50myr, dekat bangsar u can get half of price. try and see which one u like.

and try bukak link ini, brazilian wax, dia ada bg promotion brazilian wax at 58myr, instead of 88myr, outlet ni dekat midvalley ada, tp sadly after few attempt i try sign-up tak boleh2 dah habis ke apa, maybe kalau bebetul u guys nak then boleh try call kedai ni and ckp nak promo tu, hey its way cheaper kan. why not? kalau ada sesiapa dapat promo ni let me know, akak pun nak, hehe.

any question boleh drop dekat komen, i pun ta bape ingat details, dah lama br nak review, okeh?

sorry abg mus, haha, scale kesakitan 1-10 (ptt ni bgtahu dulu) bagi aku ialah 5, tetengah/moderate, sebab sakit pun masa tarik tu je, and 1-2 mins post tarik, lepas tu tak sakit dah, lg better kalau waxer tu mmg experienced so takdela sakit sgt. serius tak sakit yg mcm nak mati ke ape, and lepas tu aku boleh bermakan2 stimboat la ape la jenjalan ikano, tak sakit okay! like jacky said kalau kita boleh deliver baby, brazilian is nothing in comparison. yay!! pls pegi buat moose, entry especially for u and others. hehe.

and 4-5 days tu start dah kuar la hair, start, but dia bukan terus immediate panjang but u boleh rasa dah hair tu nak keluar, diff ppl diff result, but 2 months mcm lama je, sebab it is advisable to do brazilian wax once per month. kalau 2 month pun tak keluar lg bagus tu. hehe. ape pun result dia lain2 okay?

butterlymini not a good week for me, but ill survive cos i have u!

teaser majlis resepsi nawal.

September 26, 2010
Photobucket
teaser dulu! (padahal ada sekeping ni je yg lawa, hehe) ill share with u the rest soon. to my bidadari; nawal i u sooo much, remember this, bercintalah dengan riang dan gembira.

butterlymini yang akan merindui, huda

nawal!

September 24, 2010
all i can say is, time flies!!
from left nawal, huda, yaya & hazlynda (bunga tangan tu, hehe)

♥ u sooooooo much nawal, aku doakan semoga semuanya selamat, insya Allah! ill def be with you soon.. wet flying kisses to u! muah..

butterlymini sebak!

teaser from OP for post-recep outdoor.

September 22, 2010
[kategori rasmi] this image is protected by copyright. Shahril Affandi © 2010. all rights reserved. www.saffandiphoto.com. in this photo: adlie mohd ali (photos) ; a proper credit. follow jelah since it was tagged in fb, hehe. the waits (for official pics and wedding books) is def an agony but i guess it def worth the wait? love this!!

butterlymini sabar menanti, hehe!

air asia e-voucher

September 19, 2010
gila! adlie dpt e-voucher from air asia smpi 1600, myr lak tu, so we spent it for our 2nd honeymoon berhampiran anniversary date, haha perbuatan yang keji sekali, next year lah trip ni pun since dah ada few trip scheduled for us, so 1 year from now, and if its not of this voucher mmg dah beli tiket for 1 year anniversary tapi dalam malaysia jelah, dah dapat e-voucher terus book luar negara, keji keji haha, tema masih sun, sea & surf (??) but obviously not krabi, tho ofcos i wanna go back there again if i can but ofcos better travel somewhere else.

itu pun nasib sgt2, the voucher dah hampir nak expired for redemption sebab adlie mcm tak percaya dpt voucher from aa, adlie ingat scam spam bluff sume tu so tak redeem, when i got to know this then terus paksa2 adlie redeem & buat sama2, and mmg betul pun, gila excited each voucher 200myr and dapat 8 voucher! and right after dah confirm dapat redeem voucher tu terus booked flight (destination mmg dah ada pun dalam otak, haha, berangan mmg hebat) then terus dapat confirmation on the booking, yay! insya Allah mintak2 takde apa halangan nanti, so still ada left 600myr sebab total guna 1000myr, gila, this is the most max amount we spent on air flight tic so far, previously semua amik 0 fare je kalau pg mana2, tak penah amik normal price, even pg krabi clean ada meal, hot seat for 2 baru myr300, sarawak 6 org pun br 600myr je. jakarta for 3 pax 600myr.

ini 2 org je dah 1k, and this time dapat return tic, meal on departure & return, hot seat depan sekali, tu jelah, nak amik comfort kit dah over limit tho, as in each voucher amount dia 200myr and satu kali booking boleh guna 5 voucher/1000myr sahaja. so more than enough i think. and another 600myr nak extend to ayah if he wanted to merayau rayau to anywhere, sabah or sarawak maybe for him alone. alhamdulillah.

kepada org itu; kalau pergi taman tasik pun saya sangat sangat bersyukur if you wanna know sebab saya pergi dgn suami saya. yang memang HALAL untuk saya gauli. jadi saya tak perlu pergi paris, dubai or taj mahal sebab saya memang tak banyak duit. hina sangat ke travel to neighboring countries of malaysia btw?

butterlymini happy!

makan beradap!

September 15, 2010
Photobucket
Photobucket
yay! selepas bersanding (skip sekejap session tu) proceed dengan makan beradap , and it was different, soo much different from what i think previously, ingat i can makan gila gila, menjilat jari semua all those ayam golek ape sume, cupcake pudding fruit, haha jangan harap! serious, i mmg tak sampai hati nak makan seeing all my guest all infront of me, we didnt sit there long enough, kejap je.lagipun bila duduk je kat kerusi cameras dah beratur (camera personal je dah 2 bijik) op, kawan2, alhamdulillah membanyak kan lagi gambar!
makan2 terus feeling artis (‘mommy’ i ni mmg artis, hihi)

in between waiting for adlies family to join in dekat meja beradap kawan2 datang amik gambar kat belakang, jumpa some of my friends.. sebab some of them have to make a move ape semua, so by the time turun pelamin and duduk diorang dah datang amik gambar, cuma tak lawa sgt la, jadi mcm tercandid2, but i love the backdrop rass buat, sebab belakang tu dinding tak lawa, so yeah backdrop menyelamatkan keadaan bila semua nak amik gambar belakang us. i guess bride to be yang lain take note of backdrop for meja beradap unless belakang mmg dah lawa. mine tak lawa.
and i met rina masa ni jugak, she was there since early tapi masa ni je dapat bertegur, she came with anis (her hubby) then aida irwanie (bride yang terkena dengan unprofesional wedding planner from kelantan, still remember? yes i met her, she came, terima kasih ida) met yana & mail, hana and myiesh, adlies colleague, ramailah..

sooooo sorry tak dapat attend betul2, kerusi dah la berat, hehe..

deco meja and backdrop by rass, simple sangat2, senang tak semak mata, and makanan by mutiara catering (incl chair) mak & ayah tak duduk with me masa makan beradap, they wanted to be there when guest arrive, so kakak besar and abg anand (her husband) sat beside me and paklong & maklong. total meja beradap 10 org incl both of us, actually boleh 12 org to 14 org. tapi tak nak ramai2 lgpun sempit2. ingat sng nak cari org nak makan sama2 kat situ. susah! mak ayah mmg tak nak, so i got myself kakak besar and her parents, they were sharp, masa makan beradap je terus datang and sit with me, family adlie je lambat skit sebab maybe tak sure who to sit there ape semua, but its okay just nak penuhkan tentative je. in total i minum air seteguk 2 and makan sesudu je! adlie pun sama, haha even op ajak amik gambar suap2 kat situ, i cakap taknak sebab malas and nak cepat proceed with potong cake since ramai dah guest datang, dgn amik gambar ramai2 belakang us masa makan, kesian okay, so not appropriate to make them wait for us to leceh2 kat meja makan beradap yada yada, tahun depan pun boleh makan, better cepat2 and lepas tu boleh attend guest.

and glad i made such decisison serious lepas tu potong cake then family photos, lepas tu guest serbu gila2, haha, amik gambar non stop, bayangkan kalau kitorang terhegeh2 makan, terhegeh2 sana sini, please la, serious tak baik buat guest tertunggu tunggu! itupun ramai je guest complaint tak dapat nak amik gambar, padahal i was at pelamin all time amik gambar! berapa kali je turun pelamin, masya Allah, mmg gila kan.

mutiara mmg terbaik, pelayan meja beradap mmg sgt alert okay, by time along announce makan beradap i mmg nampak they was there waiting and masa sampai terus tarik kerusi, then tolak then letak napkin, serious tak payah nak tunggu semua, then tunggu sume kerusi occupied then senduk makanan semua untuk semua org, tanya nak lauk ni lauk tu, tip top! takdelah resah gelisah kat situ dengan mcm2 benda. was smooth la masa tu. alhamdulillah.

butterlymini yang makan kat meja beradap lepas tu ialah my pengapit & op, hehe

sepatu putih untuk nikah & sanding!

September 14, 2010
pic credit: shahril affandi
color color credit: saya

saya sangat suka sepatu putih saya. hehe. as u guys know saya & rina buat kasut dekat GAVY, ive wrote the experience, price bla bla in my previous entry. and sampai masa untuk pakai. my intention was nak buat 2 pasang sepatu one for nikah and one for sanding. sebab yang first buat ni agak awal so ada budget lagi masa tu for 2nd one, last2 tak jadi sebab malas nak pegi lagi and tunggu and rasa mcm takde masalah pakai yang sama since baju nikah & sanding dua dua putih, sekali harung jela.

and kasut ni definitely ada sentimental value sebab, notice the keronsang? gambar boleh dibesarkan, sila [right click] sila lihat dengan rapi brooch untuk sepatu belah kanan (from our view) and sepatu yang dipakai untuk kaki kiri, brooch dia ada warna pink pink sikit. the thing is brooch tu beli sama dengan brooch rina cuma brooch saya pure white, brooch rina white with pink shimmers, and masa buat asyraf gavy telah tersalah pasang, dia ingat sama je brooch tu, tapi tak, and i masa tu siap offer nak tulis nama, dia kata tak payah, sebab mmg ada sligt diff color brooch dia walaupun pattern yang sama, dekat mata kasar tak berapa nampak but both of us mmg perasan, haha, no problem, i love it to the max, atleast i have something that rina chose and she have mine, 1 each, hihi. and ofcos tak nampak pun, mmg tak nampak lah sebab kat kaki, no one will telek kasut tu except you yourself.

the cost of sepatu putih ini ialah myr130, cost of sepatu sahaja (plain) myr100 + bling bling brooch myr30 (sendiri beli) = myr130. gambar kasut diff angle ada lagi. nanti post in entry later later. haha.

weee, anyone nak sewa for nikah or sanding event? size 5. yah murah murah! sila email to hudabakar@gmail.com nawal tanya ada ke org nak sewa? haha. i pakai 2 hari sahaja on my post nikah photoshoot and masa reception dekat hall. then disimpan. pretty much like new.

gambar ni aku amik secara haram dekat website op yang telah meng-disable right click save picture as, aku amik guna snipping tools! haha jangan coba2 curi sebab nanti kene sue, ntah2 aku pun kena sebab dia belum release gambar ni officially to me. hehe. mintak ampun.

butterlymini nak pakai raya mcm glamor sgt! hihi..

my bridesmaid unofficial photos

September 13, 2010
bridesmaid [ˈbraɪdzˌmeɪd]
a girl or young unmarried woman who attends a bride at her wedding

from left: asha, caybee, aleen & yana (counting intan in) thank you sooo sooo much for this beautiful, permanent moments made in memory by you guys my loved ones!!!!
dear bridesmaid
you have always been there, more than just a friend.
you know just who i am and everywhere i’ve been
you’re the one who i can turn to, any hour of the day
seems, i only have to think of you and you’ll be on your way

no matter where life takes me, no matter where i roam
when I’m with you my friend, my heart feels right at homePhotobucket
so on my wedding day, i will need you more than ever
thank you for all the support that you lend
but mostly i thank you for being my friend
thank you for everything

butterlymini ♥ muahh, may god bless them all!

review on my wedding cake

September 7, 2010

Photobucket

Photobucket

Photobucket
wedding cake saya ialah dari madaboutcake, and i got this FOC from caterer, super duper happy! i amik caterer dengan mutiara catering for a custom package (custom mcm mana nanti i cite masa buat review for caterer) and our number of guest mmg ramai sebab combined reception so dalam pakej mmg ada free cake, so more dah jadi custom package so masa 2nd last visit jumpa kimin from mutiara untuk confirmation untuk catering i ada tanya pasal cake, then his wife amy yang sangat sangat baik ada masa tu so she said they have changed their vendor for cake and they change to madaboutcake, what a good news, haha happy gila masa tu, and she said i can give my own design and i did ask if i can get stacked style for cake, taknak separate tier, so amy kata okay since i ada amik pakej glass setting, so semua settle, and lepas tu email to amy cake yang i nak untuk bg madaboutcake direction for my wedding cake so settle..

and i tak tahu pun rupa kek ni mcm mana bila dah siap so on majlis bersanding i nampak cake tu masa berarak kat red carpet (kira suprise la pulak, haha).. haha sempat! je sambil jalan mata meliar tgk, dah nampak terus omg comel nak mampus mcm alice in wonderland! and ada additional tier atas tu so jadi 4 tier.. and cake ni mmg sedap sangat2, tak tahu nak describe mcm mana. bukan over tapi mmg sedap. rasa chocolate dia very very rich, cake lembut and ada creamy sikit between cake and fondant, and mmg sedap! recommended, even my cousin yang study pastries cake sume kat uitm pun kata sedap, so petang tu korbankan kek tu before i pegi outdoor, bagi all my relatives makan.. puas hati, habis and bawak balik 1 tier kat umah.. isnin pagi tu makan lagi.. mmg yummy!

thank you to amy, kimin and syaffiq from mutiara catering for this huge and yummy wedding cake! and to madaboutcake for baking this pretty pretty cake yang comel and sangat sangat sedap. thank you sooo sooo much!!

and my inspiration was this one! from chiquecakes

butterlymini entry lompat2 tak ikut turutan, haha