Archive for the ‘Wedding Prop’ Category

bunga manggar gula gula lagi!

April 30, 2010
hey cuba tgk pic kat bawah ni, sangat comel kan.. ini bunga manggarrr with colorful gula2, serius taste tgk bunga manggar ni.. hehe.. bila letak banyak2, lebat2 kat pokok mesti nampak sangat cantik, lagi2 kalau ada berarak tengah2 panas.. too bad aku takde berarak, eh ada tapi kat dalam dewan, so ingat nak buat masa nikah, just letak 2 pokok kat tepi pagar, for deco & for anyone untuk petik2.. haha.. ok nak buat jugak, nak buat jugak.. gila..
rasanya paling best untuk bungga manggar gula2 mcm ni ialah kene cari gula2 yang pembalut dia colorful2, attractive to see and attractive enough for children to grab them, cos for me thats one of my intention, bagi bebudak tapi kalau yang dewasa pun boleh terutamanya nad nadzira, heee.. i tahu u nak kannnn? hehe.. thanks to kak nora sebab membagi inspirasi ni lagi and for the pics above.. untuk cara2 nak buat bunga manggar gula gula mcm ni u can check tutorial from niena..

butterlymini 🙂 happy.. sangat sejuknya..

payung lace 2

April 25, 2010

remember my previous entry on payung lace, fuh masa tu february, sekarang sudah april, sungguh cepat masa berlalu.. and ya aku sendiri pun tak dapat beli aritu, sadis okay! sebab publish entry dulu, pegi cari kemudian, so habis melate, sold out.. but i am glad that ramai yg gembira dapat beli payung lace.. okay hari ni entry payung lace bersiaran kembali.. yay lace umbrella!
please be informed! kedai bunga reben sudah restock payung lace or lace umbrella, yay!! maka silalah ke kedai bunga reben dalam kadar segera.. lokasi kedai bunga reben, ground floor plaza city one (sebelah semua house) ada dalam 17 payung lagi.. this is new stock, baru, bersih, wangi serta berada dalam plastic.. 🙂 harga ialah myr55, but dont pay at myr55, ask for myr50.. hope this info helps.. jangan tanya kedai bunga reben belah depan ade ke tak, tak sempat check..
just wanna say thanks alot to ctfza, for her offer aritu to lend me her payung lace, borrow ye not sewa, couldnt thank her enough.. she manage to grab the payung last time.. thanks dear, i dah dapat beli.. ur thought is something that ill remember the most.. love! and to sweetheart who offer to help me as well, zara abu bakar on the wedding songs.. 🙂 thanks sangat2! & kepada semua who helped me direct or indirectly, thanks alot to you too.. 🙂

butterlymini dan Allah selalu menolong hambaNya, selagi hambaNya berusaha menolong saudaranya, insya Allah..