Archive for June, 2009

♥ few updates…

June 30, 2009
i wonndderrrr… i should talk more on my preparation right.. tapi mmg at the moment tak ada ape sangat lagi.. 🙂 ive been e-mailing, e-mailing & e-mailing with kak alia from purpledotswed for deco hantaran.. so oklah, as per discussion, ill send everything to her by end of july.. i was worried as she might stop doing deco hantaran masa puasa.. tapi dia kata still buat… so bab ini consider settle…
♥ oh ya, ini sangat sangat advanced.. for his side, majlis menyambut menantu, we want it on this date next year, xx/xx/xxxx @ this place, Dewan xxxx… i really2 want it there, i really do, sangat risau, as for now, im hoping for miracle! lil bit of the dewan… we went there on our first date, not the dewan itself of course, we went to the other way around, the green side of it, jadi ia sangat sentimental value…

♥ Bunga Bunga Love..

June 30, 2009
happy, happy : after lunch got an sms from adlie, yay.. finally the Company have announced the good news.. Alhamdulillah & after maghrib, bunga pun sampai dari cameron, pink, white rose + white tuberoses… ayah o/station, angah tag along… so boleh kirim 🙂

sangat sangat ♥ heart bunga harum sundal malam… smells great bila letak dalam bilik… i wish i could have it fresssshhhh for my wedding beside roses… kalau kat kl ni could cost fortune.. kat cameron myr 1 = for 1 tuber rose…

♥ hujung minggu…

June 28, 2009
stricly no dating this week..
;( = sad! looking forward for next weekend… 🙂
♥ saturday : saya kerjaan/adlie kerjaan as well, balik drop by wangsa.. ada hari koperasi, almost 5 years tak jejak wangsa… visit both bos/elang’s booth, elang = cendol, bos = cupcake.. sedap sangat cupcake dia..

♥ sunday : kul 7 siap2 semua ke hutan lipur kanching… 🙂 best jugak.. banyak level of waterfall… we got confused by templer & kanching.. 3x u-turn.. last2 ayah ajak tengok rumah gardenville.. got to see covered carpark yg baru..

then sempat lalu site tesco rawang, adlie went there every other day.. i thought dah nak siap.. rupanya ini je… way to go..

i wanna go to this tesco bila dah kawin, tau 🙂

♥ outsource deco hantaran

June 26, 2009
dah decide tak jadi diy deco hantaran, muktamad! so siapa nak buatkan… kisahnya – i got to know bie from blogging then we started ym-ing then yada yada, dia kan dah kawin so dia pun menurunkan rahsia perkahwinan dia 🙂 cerita2 she suggested her sis in law, kak alia from purpledot… masa tu still rasa nak diy.. then bila dah dapat wake-up call terus nak amik service kak alia, dah discuss ngan adlie dia ok…email2 dengan kak alia we suppose to meet her tomorrow tapi barang ape pun tak beli lagi… she lived nearby, bukit ampang, so agak convenient for me, basically theme tu dah decide, sangat suka theme itu… yay! n ive also sent some pictures that i love pertaining to the deco… just to give her some quick picture deco tu camne, fuh.. agak relieve! cuma nak beli barang then bagi kat kak alia.. baru bab hantaran dah rasa soo exhausted.. mcm mana la preparation nak kawin… take a peek : purpledots..

♥ l.o.v.e in a burger!

June 24, 2009
soo cute, soo cute.. patty berbentuk heart… 🙂
tapi time ni bukan makan dengan adlie… 😦

♥ my crocs/my wake-up call!

June 22, 2009
last weekend sempat ke nilai, as ke nilai tu one of thing that i wanna do di masa masa sekarang, so pergilah satu family, masa nak pegi nilai tetiba ina call, she said please come over sebab dia dah pening arrange crocs, so pegila tgk, stress dengan mira the seller sebab warna banyak yg tak ada, im the luckiest agaknya, both color ada size, ina salah size, yang kak ya nak langsung takde, bie ada size color kena replace to the nearest shade of purple… so finally i got my malindi in cotton candy & brown patone straight from china, as well as some jibbitz for decoration purposes.. dah settle crocs gerak ke nilai..masa sampai nilai 3 mmg obvious banyak kedai kedai untuk org nak kawin, feel habis, mmg mcm2 la ada, from bunga telur, deco untuk hantaran bla bla..

tengok sampai pening, dalam pukul 2 along sampai dari seremban sebab dia bosan duk umah, then jalan2.. ada satu incident menyebabkan tak habis tour dekat nilai, and paling penting i believe ive got my wake up call already.. yay! 🙂 kata berangan nak buat deco hantaran.. last2 ive decided not to, outsource sahaja, tak ada ‘patience’.. have to let go my creativeness.. its okay asal kan tak pening… funny things was, im actually not that close with my father (we’re close but this situation are soo hard to explain), i mean i didnt talk alot with him, cuma yg important je salunya.. lebih close ngan mak.. bila kat nilai he seems happy, tgk2 kan brg for wedding, he even asked me the theme color for my wedding, masa ni sangat kelakar cos i said i want it in pink, then he said kawin in pink susahla lelaki nanti, then i said dia tak pakai baju melayu, then dia haaa? hehe ada miscommunication, rupanya he was talking bout my wedding, gosh sangat touched, engagement pun this october dia dah tanya for wed day.. maybe im the only daughter n the eldest.. yelah tu kan… sampai dia tanya favor nak bg ape, then letak bekas camne, jauhnya… hehe, balik2 resah la kan nak cari sape la yg bersesuaian untuk gubahkan hantaran.. adlie dah ok sebab dia outsource jugak to neighbour dekat rumah dia.. then fikir2.. dah ada idea… 🙂

♥ Dinner Sama Sama

June 20, 2009
we’re having a dinner together hari ni, ingat nak pegi kfc tapi kat kfc drive thru penuh sangat, round cari parking takde jugak so opt to care4, 1st pegi england optical nak betulkan spek mak, then sempat check mata, dah check resultnya ada rabun jauh +/- 100 for both eye, i cant believe it, hehe.. ingatkan banyakla, kot ada chance nak pakai contact lens 🙂 tapi dia kata 100 tu bukan betul pun could be less like 50/70 je… adlie dah mmg rabun, tapi skrg dia tak pakai spek pun like last time when i first met him, then pegi makan kat rasa ayamas.. sangat kenyang.. 🙂 tapi ayamas skrg dah lain la menu dia, tak best mcm dulu-dulu… hari ni dapat transfer cerita True Blood.. happy happy! boleh tengok cerita ni…dah habis makan sempat singgah tomei tgk cincin belah rotan tapi still nak survey lagi… yang try tadi bargain, sebab nak amik emas 916 pastu jari takleh cincin yg besar.. kene yg kecik, nipis, hehe, so murah jela harga dia… jari tangan kanan ni mcm berisi sikit compare to belah kiri, sampai masuk cincin size 12 payah nak keluarkan 🙂 padahal 12 tu rasanya ideal size..

♥ kain chiffon

June 19, 2009
masa kat medan aritu punya la payah nak pilih kain, even dah budget nak cari kat sana, mana taknya masa mmg sangat limited edition, yang banyak mmg lace la, beratur lace from the cheapest till yg plg expensive, tgk pun pening, tapi medan mmg la not the best place untuk shopping kain lawa2, sume itu lebih baik di bandung & jakarta…kalau kat medan tu dah takde maka pergilah ke jakel bersama2 mencari kain, tgk kain chiffon dengan harapan boleh recycle untuk other occassion, kalau lace limited sikit, especially kalau yg grand habis, mmg duk dalam almari la kan, rasanya tak lama pun pilih, akak jakel tu pakaikan, tgk2 depan cermin, sampai 2x akak tu pakaikan, sangat profesional, hehe, fikir fikir, then beli… ada tgk veil n ada discount tapi takde feel untuk itu..
oh yeah, kata pegi jalan tar kan, harus pergi : restoran insaf, lagi excited nak makan dari beli kain.. this is so true, yay! mind us, we’re : food lover…

merisik?

June 18, 2009
cincin tunang dah beli, tapi cincin risik belum.. sangat excited yg tunang dr risik, its true though, focus tunang jeeeee, cite tunang jeeee, yela ikut kan plannya risik & tunang to be held together which means ada banyak masa lagi, then ada request utk risik asing dengan tunang, so before puasa la risik.. most probably july, lagipun ok jugak, just for his mother to meet up with my parents… btw kalau risik sure ada cincin tanda = cincin belah rotan.. masa cari cincin tunang ada jugak try try cincin belah rotan, harga cincin ni affordable, hihi kalau nak compare ngan cincin tunang, sebab of course 1 thing dia tak ada diamond, n ianya emas 916, salu pattern dia kosong licin or ada yg cincin tu diukir2, dah decide secara tak rasmi yg mcm mana nak untuk cincin risik, ofcourse minimalist as guideline, tunggula bila nak beli nanti, mak risau takut menyusahkan sebab nak kene dtg banyak kali tapi takdela menyusahkan kot risik ni in my situation cos we live not that nearby, tapi kira dekat la, wangsa melawati – kg melayu kepong.. cincin yet to buy, date yet to firm.. ad-hoc je kot once dah ada cincin..

♥ cerita cincin

June 16, 2009
nak bertunang.. idea ni dah dtg lama, time flies still belum ada apa2, tapi yela kalau belum sampai seru so takkan jadi, hari tu rasanya on february terus hangat nak bertunang, so this time its for real, benda first & yg penting, of course la cincin tunang, oklah cite pasal cincin tunang, my idea of cincin tunang ialah ia kena sangat perfect, hehe… ada satu masa tu asik la duk ym sambil browse thru several online jewellery shop, comparing with each other choice, pastu which one is better, white gold or yellow gold… ada satu hari tu kitorang pegi ou, as usual dating time, then lepas amik ticket movie jalan kat new wing masuk wah chan, masa tu wah chan sangat hebat promotion dia, rasanya up to 70% plus ada free pearl, kalau dah 70% ada chance la nak amik yg mahal2, hehe, so try white gold with diamond, sangat cantik… tgk agak beria nak beli, cos ada satu tu look soo perfect, pastu fikir2 we decide to kiv the design n survey lagi, actually keluar bukan nak beli ring pun, suddenly.. then pegi tranzz kat ground floor, try tgk yellow gold as wah chan cuma cater white gold, then try yellow gold with diamond pastu dah nampak dah mana yg sesuai n mana yg tak sesuai, yellow gold tak berapa nice bila kat jari, then jalan lg pegi menunaikan perkara wajib : makan makan.. tak pernah miss 🙂

ok kita makan dulu… kat secret recipe, then bit kelam kabut pegi movie yg sangat special sebab di gold class, best la gold class ni sangat cozy & comfortable, mana tak nya, bukan main mahal tiket, sekali sekala bolehla, cerita police mall, sangat funny..

then after movie jalan ke old wing, guess what.. masuk lagi jewellery shop, poh kong pulak.. then tgk cincin lagi, time ni dah tau which color suits me better, so pandang color ni jela, hehe… then try, ada satu tu okay, but im a little bit fussy sebab takde certificate for the diamond… then pegi tomei yg mana amik masa juga tgk2 cos tgk2 takde yg berkenan, dia keluarkan cincin mana dia rasa lawa, banyak jugakla try, still tak jumpa juga yg berkenan then dia kata nak pegi amik cincin from window display, oklah yang dia ambil tu looks perfect to me n most important ada certificate with all the particulars for diamond, puas ati even we are lil bit over the budget, but i guess im gonna wear it forever… tapi dah rasa perfect tu still unable to decide.. duk tenung kat jari ni, last last amik jugak sebab dah sangat fall in love, cincinnya sangat sangat simple, sangat sangat minimalist, sangat sesuai dengan motto : simplicity, bawak balik rumah n tunjuk kat mak ngan ayah, ayah siap bukan main buat inspection kat cincin tu, hehe… mak biasa la… nape amik gold color ni, yet biasa org2 tua… conclusionnya, takde la survey sangat especially to those kedai yg mahal2, but im totally in love with what we got in the end…