Archive for the ‘Cupcake’ Category

cupcake!

March 19, 2010
comel tak? kawan blog saya, read: my personal blog zaman tahun dulu2, bie masa dia kawin dia telah menempah cupcake from wizzcakes, design yg macam gambar kat atas tu, so cuteee.. dan dia telah meng-recommend kepada saya juga lamaaaaa dulu, january 2009, setahun lebih yg lalu, jadi sekarang tibalah masa untuk saya order (order la pasal dah nak kawin kan) ini mmg kesukaan, yang manis2 and yang comel2, haha bagi jelah kan..

ini blog kak wiz, 1. http://wizzcakes.blogspot.com 2. http://inawhiz.blogspot.com and her email: wizcakes@gmail.com do browse thru mmg banyak sangat2 cupcake yang comel2, location di hulu langat, kalau agak sukar kesana ada delivery klang valley area with certain charges and paling penting kak wiz is very easy to deal with and boleh custom your order as your preference.. and her schedule is filling up very very fast so kindly place ur order asap! nasib tarikh gue itu masih kosong..

design wise for my own fondant cupcake, kalau nak yg sama boleh? nak la pasal suka gila yang ini, haha bie sure kata, pentiruuuu.. tapi ape pun saya mahu bear yg chuby chub mcm kat dlm pic, pasal comel! ada satu version lagi bear jenis kurus tp bagi saya kurang comel.. hehe, fondant cake pun cantik 1 tier start from myr150, tapi nak something simple so amik cupcake, memula ingat nak miniature cake tapi kak wiz kata cupcake is large enough so ill have it in light pink color and total of 9 cupcake plus that chuby chub bear bear!!

butterlymini lembabnya progress kau? baru sampai cupcake ke? haha 😉

Advertisements

♥ cupcake lagi!!

July 12, 2009
cupcake cupcake.. sedapnya.. manis pun boleh tahan =) lepas mkn cari ini, mine: velvet & choc, adlie : black forest & coffee, then nampak pic cupcake for wedding, sangat lawa, kalau nak order for wedding then with own design kene minimum 100 pieces.. kalau 1 piece pun dah myr4.50.. kalau 100 pieces… aiyoo kopak 😉 tapi kalau design biasa pun dah lawa juga…
this is from outside, sukanya kedai ini.. cuma agak tersorok ditepi curve.. dlm keta dah ngap satu, velvet pulak terlupa amik bawak balik, tertinggal bersama 2 lagi cupcake, cry ;( cry ;(

♥ first entry…

June 14, 2009
would like to start this blog as a documentation for our engagement preparation and further marriage… as well as every single thing that we go thru, but couldnt find the feel to start.. 🙂 so im gonna post today’s stuff.. the most recent that bring a mood to me..

Date : June 14, 2009, Sundae Sunday
Venue : The Curve & Ikano Power Centre, Mutiara D
Occasion : Dating 🙂
okay, today we went to curve, itupun it was last minute sebab ingat nak ke ou, tapi sebabkan nak cupcake… pegi makan dulu, lapar gile~ yay makan A&W… my last time was a very long long time ago masa kanak kanak… so terasa sangat sedap root beer with float… mine : mozza burger, adlie makan double cheese burger, we change 1 regular set to large sebab nak curly fries, so 1 root beer for him sangatla besar..

pas makan jalan takde tujuan sangat cos takde tgk movie so jalan kat ikano, pun nak cari flip flap… 🙂 pegi pet safari, oh sungguh lama tak pegi, even dah change pun tempat hamster, n tak se-interesting mcm dulu.. 😦 pastu tgk ikan yg plg aku suka, ghost fish, comelnya..
then we went to popular, mmg feel tu kuat kata flip flap ni ada jual kat popular, masa sampai kat ikano ada pegi 2 gift/birthday shop tapi takde, kat popular yay mmg ada! tapi adlie yg jumpa, hehe.. kat gift area, ada 2 je yg daun tu time ni aku kene sound dgn guard popular which i believe seorang foreigner, maybe india/bangla sebab amik pic, u have to delete the pic, pastu duk je sebelah, btw kitorang mmg nak beli pun la benda ni, masa keluar tu rasa nak tunjuk je, i bought this okay! 🙂 beli yang pasu warna cream, yg warna putih tu tak dapat put it on moving mode, ketat sangat suis dia, happy happy, misi berjaya… MYR39.80…

yang daun kecik pasu besar ni bit bulky n mahal skit, MYR59.80
flip flap ni banyak jenis, ada ori ada tak ada dari china ada dari japan, boleh baca kat wikipedia 🙂
.

then jalan g curve pulak, saya nak cupcake di cupcake chic : sebelah secret recipe ada gloria jeans sebelah gloria jeans ada cupcake chic…

cupcake chic, sebiji ialah MYR4.50, beli 2, saya punya kerana adlie tak nak.. beli, red velvet & black forest, sedap sangat 🙂

masa nak bayar parking, machine ini buat hal; kenala tunggu.. got stucked

selamat diletak, just tak lekat je lagi… mmg fun tgk dia flip flap di situ, super duper cute!

makan cuppies dalam keta.. black forest = sedap! n we off to : h.o.m.e.. a different home as for now… how i wish we could go back to the same, but i guess its not the time yet… 🙂