Archive for the ‘Pasar Ramadhan 2009’ Category

♥ nak kuih ni..

September 3, 2009
isnin pegi pasar ramadhan, kejap je pun sebab went straight to the target stall.. pastu beria2 nak makan kuih lapis kat gerai kuih talam yg famous, kuih lapis mcm2 color, siap amik gambar lagi, last2 tertinggal, sebab 1 beg plastik dgn adlie.. kempunan gila okay! dah la pegi sana weekend jek.. this weekend kene pergi lagi & make sure separate plastic bag this time..
😦

kelmarin pulak we went to kfc, pas ke bank.. sambil mkn duk la berceloteh itu ini pasal tunang, kawin so on n so forth..

butterlyminibtw i dunno whatelse left to prepare for engagement.. sume mcm dah take note dlm checklist, some are already done, some are ongoing, some needs reminder, some are due few days before the day.. jangan la last minute nanti mcm2 pulak.. scary je rasa…

Advertisements

♥ 1 2 3 happy..

August 29, 2009
soo happy today, why is it so? jumpa adlie, we went to pasar ramadhan, 2nd time puasa ni, dlm 450 dah sampai pasar, awal gila, tapi okay sebab tak ramai org, tak payah beratur2… bought our favourite murtabak.. sangat suka, every year cari murtabak ini, its actually adlie’s long time fav then this few years back have instantly become my fav as well.. then i bought kuih talam sikit.. this is my 1st time, tapi 1000 times for adlie, his fav jugak.. then we went for other happy things..

yay, satu lagi happy, baju tunang dah siap, nope, dah siap mgu lepas cuma baru collect arini… hantar dari bulan 5.. punya la lama, hantar pada tailor kat sri damansara, its just a small shop bawah rumah flat, tapi dia ada branch kat sg penchala.. anak2 tokey bora asmara pun hantar kat dia.. suka dia jahit sebab sangat detail & kemas.. setiap kali hantar baju je every year adlie mesti pissed off, sebab bila nak tempah & collect susah sikit, shes always on the go, kalau buat appointment pun dia mesti lambat… tadi pun sama la, ingat nak pegi 430, dia kata dia try kalau tak boleh malam, adlie dah mengamuk dah, hehe.. last2 she said she’s able to meet us at 530…

we arrived sharp 530, dia pulak lambat.. tapi camwhoring dlm keta.. borak2.. then dia sampai.. im so thrilled to see the baju, sebab masa beli kain mcm tak boleh bayangkan, it turn out very very well & i love it soo much… a simple baju kurung moden/material : beaded chiffon with satin.. sempat jugak hantar kebaya masa pegi medan aritu.. 🙂

butterlyminibeli makanan kat kedai yg sama, tapi kene bungkus asing2.. hehe..