Archive for the ‘Dating’ Category

♥ meeting my other half..

November 27, 2009
backdated 1 hari, always feel bad when he’s not around, not because of something not good, but because of the lack of attention from him lately, and i knew for sure what is the reason, hes soo busy, travelling many miles for site meetings, burden with workload resulting with tiredness and such.. totally understood, hes working soo hard so that we have a better life soon, so when we met earlier today i feel great, and soo emo i feel like cying, cos i feel like missing him eventho hes around, how silly is that, hehe..what we did today, pegi makan kat wangsa walk kesukaan saya, makan subway.. yikes, terlupa suruh toast, so microwave sahaja.. adlie dapat la toast, rasa geram but my fault also la tak sedar tgk2 dah tanya nak letak sayur.. as usual mine subway club, adlie with subway melt.. masa makan pun berborak2 mengenai catering, hantaran, honeymoon.. mcm2 lah..
then we went to cold storage, looking for sushi for him but cs disini sangat tak best so sushi pun tgl yang tak best.. then keluar dari utu cs and pau adlie cake, hihi, so i get choc cheeze.. which i ate in a car later, and i know im a bit plumpy nowdays.. masa puasa kuranglah cos selera takde, tapi skrg selera besar.. i dont mind the appetite as long as im healthy, ive been in a state where i dont have appetite to eat at all masa admitted dulu, mcm putus selera dan rasa mcm nak mati dah dan tak nak hidup lagi, jadi bersyukur masih mahu makan..
then dragged him to perfume shoppe, just nak try2, planning by next month sempena xmas atleast sudah beli 2 3 benda for hantaran.. so for me i tried hugo femme, burberry brit sheer and 2 of ck’s perfume xingat ape cos i dont favor ck sangat, and sa spray perfume kat tangan, so ada 4 kan, 2 kat wrist left and right hand, then lagi 2 kat lengan.. hehe.. i insist she spray it on the paper, tapi katanya wasted, baik kat tangan.. oklah so diri skrg adalah sangat wangi, adlie try paco rabbane 1 million and one more ape ek.. cant remember, hugo ke? nampak sgt syok diri sendiri jek. for male perfume i always loved dunhill desire red, yes itu scent to bed bagi saya, opss 18sx, haha.. and arber range from body shop juga berbau sama seperti ke katil, ive convinced him to get arber bs walaupun tak begitu last but its my personal favourite, and any perfume still with scent to bed.. untuk saya pula i loved bau yang manis manis so i guess brit sheer can be one of potential perfume.. and i wanna try some more later on before deciding on any for me.. dan tak kisah juga sama ada perfume baru atau lama, kalau suka perlu ke kisah semua tu?

and adlie bring me this specific rambutan, which im craving for ages, ye pokok dah berbuah lama dia masih tak bawa2 juga, sampai dah malas nak merajuk, hari ini baru bawa, and sangat banyak semut… kene tinggal luar dulu esok baru boleh makan..butterlymini paklang maklang and along was here for raya haji, sampai disini tengahari.. oh i loved when theyre here with us.. sangat sayang kepada mereka..

♥ raya ketiga :)

September 23, 2009
raya ketiga, pegi tgk movie, yelah raya kat kl, ape nak buat.. hehe.. mula2 tu jalan2 cari baju adlie ulang alik old wing new wing 2 3 kali, then amik ticket movie, same hall same seat for both final destination 3d and g-force 3d, resulting in a serious nausea, hehe.. dedua pun nak hentam pakai spek 3rd, mana tak pening.. oh time malay sibuk raya ou crowded gila okay dengan chinese, sampai rasa mcm kat china jek.. hehe..
late lunch with makanan sihat, subway..
his : steak & cheese..
mine : subway club..
beli baju adlie & jacket yg dia nak sangat..

butterlymini asik cakap seram nak tunang, he said be happy la nak tunang.. mmg la happy tapi seram mesti la ada jugak kan.. 🙂

♥ menunggu…

July 1, 2009
esok hari khamis, im looking forward for saturday, dating daaaaayyyyyyy 🙂
movie : transformers, kalau masa sekolah rendah dulu sangat tergila gila kan cartoon the transformers kat tv… + teeenage mutant ninja turtle.. kalau dah besar ni tak pulak..
makan makan : to be determine…
belian : bs/guardian, need to grab few things for daily usage…
& for sure, that round thing! ! !
pit stop : SSF, Sri Damansara… adlie sudah agree.. yay!
♥ kurang mood kerana pms… *sigh

♥ first entry…

June 14, 2009
would like to start this blog as a documentation for our engagement preparation and further marriage… as well as every single thing that we go thru, but couldnt find the feel to start.. 🙂 so im gonna post today’s stuff.. the most recent that bring a mood to me..

Date : June 14, 2009, Sundae Sunday
Venue : The Curve & Ikano Power Centre, Mutiara D
Occasion : Dating 🙂
okay, today we went to curve, itupun it was last minute sebab ingat nak ke ou, tapi sebabkan nak cupcake… pegi makan dulu, lapar gile~ yay makan A&W… my last time was a very long long time ago masa kanak kanak… so terasa sangat sedap root beer with float… mine : mozza burger, adlie makan double cheese burger, we change 1 regular set to large sebab nak curly fries, so 1 root beer for him sangatla besar..

pas makan jalan takde tujuan sangat cos takde tgk movie so jalan kat ikano, pun nak cari flip flap… 🙂 pegi pet safari, oh sungguh lama tak pegi, even dah change pun tempat hamster, n tak se-interesting mcm dulu.. 😦 pastu tgk ikan yg plg aku suka, ghost fish, comelnya..
then we went to popular, mmg feel tu kuat kata flip flap ni ada jual kat popular, masa sampai kat ikano ada pegi 2 gift/birthday shop tapi takde, kat popular yay mmg ada! tapi adlie yg jumpa, hehe.. kat gift area, ada 2 je yg daun tu time ni aku kene sound dgn guard popular which i believe seorang foreigner, maybe india/bangla sebab amik pic, u have to delete the pic, pastu duk je sebelah, btw kitorang mmg nak beli pun la benda ni, masa keluar tu rasa nak tunjuk je, i bought this okay! 🙂 beli yang pasu warna cream, yg warna putih tu tak dapat put it on moving mode, ketat sangat suis dia, happy happy, misi berjaya… MYR39.80…

yang daun kecik pasu besar ni bit bulky n mahal skit, MYR59.80
flip flap ni banyak jenis, ada ori ada tak ada dari china ada dari japan, boleh baca kat wikipedia 🙂
.

then jalan g curve pulak, saya nak cupcake di cupcake chic : sebelah secret recipe ada gloria jeans sebelah gloria jeans ada cupcake chic…

cupcake chic, sebiji ialah MYR4.50, beli 2, saya punya kerana adlie tak nak.. beli, red velvet & black forest, sedap sangat 🙂

masa nak bayar parking, machine ini buat hal; kenala tunggu.. got stucked

selamat diletak, just tak lekat je lagi… mmg fun tgk dia flip flap di situ, super duper cute!

makan cuppies dalam keta.. black forest = sedap! n we off to : h.o.m.e.. a different home as for now… how i wish we could go back to the same, but i guess its not the time yet… 🙂