shopping gaya wholesale in bangkok

in bangkok we stayed at prince palace hotel, not halal hotel, near chinatown, such a super duper HUGE hotel, ada 4 tower A, B, C & D, sampai cab bring us back to the other lobby sampai tak percaya adakah ini hotel kitorang, haha, okay will write more later, and bawah hotel ada wholesale stall open from 2am or 3 am in the morning until 830 am tutup, ala ala downtown, tak tido gamaknya org kat bangkok, sumpah cheap2 wei, u can get blouse, cardigan, yoga pants from RM10-15 in which kat Malaysia jual atleast RM35 and above for 1 piece.

quality wise bagus, takde la sebab cheap quality pun cheapskate, tapi dengan syarat kene beli borong, and their borong style is buy 3 pieces and u get borong price, and not necessary the same item, as long as harga sama, so i bought from there yoga pant aladin style, sangat suka kat kl (wangsa walk) jual 35myr, bangkok 140baht/14myr je, gila okay murah, 2 for me 1 for jedah. and ada yoga pant yang loose tu, ada yg aladin tp cekak dia panjang, ada yg boleh ikat. mcm2 la.

buy 1 at 17myr, 3 at 15myr each

then i bought cardigan myr12, cheap gila, steal okay! ada satu stall ni i beli cardigan nipis, at 90baht/9myr, percayalah 9myr je, haha. i pernah tgk blogshop jual the same atleast 25myr, just a comparison how cheap it was in bangkok, sorry first time here, hehe, okay done, the rest are okay kalau nak beli but i don’t have much time, even bawah hotel masa tak cukup and ofcos kat sana i see huge business opportunity, if u bring back all those stuff, mmg boleh buat duit gila gila.

Photobucket

buy 1 at 15myr, 3 at 12myr each

lepas tu balik hotel, konon puas ati dah, tapi tidak sama sekali, haha, and i went down the hotel again at 930, haha tak puas hati rasa nak bl lagi, duit still ada sikit lagi, and we gonna check out from hotel at 11am, tapi stall sume dah tutup, sob sob, so i went in this 1 building, belakang hotel, dia mcm GM plaza dekat chow kit tu, sume jual borong but dalam mall. mcm2 la, not baju2 only.

Photobucket

buy 1 at 15myr, 3 at 12myr each

Photobucket

buy 1 at 15myr, 3 at 12myr each

kat dalam mall ni i just beli 1 blouse, white cotton blouse for RM17 sebab beli 1 je but still bargain here in kl kat wangsa walk specifically they sell it 49myr, same design! masalahnya tak sempat, nak cari baju yg murah & cantik requires lots of time, yelah murah2 pun tak semua lawa, kul 1030 baru nak naik hotel, dah la tak mandi lagi, beg br halfway kemas, kul 11 nak check out, haha. from kl i backpack, 2 backpack, 1 empty (haha) sebab nak letak brg shopping then 1 backpack lg half penuh, bila balik penuh tak ingat sampai dah takleh nak zip, haha, and berat. and for all those stuff takde la spent byk sgt. sb brg murah thats why.

and memang selamat jalan seorang2, selamat sangat2 cos i went down jalan2 tu seorang diri je, takde sape nak kacau or look at u lain mcm, mmg banyak masa jalan seorang, every morning i turun gelap2 at 6am to get milo from 7-eleven okay je, and naik cab pun okay sgt kalau seorang, and ppl there mostly kalau jualan will approach using bahasa siam, ada yg tak boleh speak english pun, so just guna calculator je la, tekan harga and bargain.

barang2 vintage yang super lawa sila pergi chatuchak, heaven, they have this 1 row of shop jual vintage2 stuff, gila best, ada kasut vintage tu, malas nak cite la, haha mmg cheap. make sure u have 1 whole day jalan chatuchak, i aritu 4 jam je, sad!

all these pics bawah hotel je, mana2 yang i sempat tanya harga & ada yang i beli, kat chatuchak lagi heaven, cardigan mcm jual ikan je, dah la lawa2 clean cut mcm dalam gossipgirl tu diorang letak2 atas canvas atas jalan tar, and cheap (again and again) cuma kat chatuchak camera i finish, habis bateri, and serius kat bangkok tak bother nak amik gambar, haha nampak sgt dah gila. and over there i bought mostly cardigan la, sebab mmg i have soft spot for cardi.yay!


butterlymini selama ni asik saving je for kawin purpose kan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: