makan beradap!

Photobucket
Photobucket
yay! selepas bersanding (skip sekejap session tu) proceed dengan makan beradap , and it was different, soo much different from what i think previously, ingat i can makan gila gila, menjilat jari semua all those ayam golek ape sume, cupcake pudding fruit, haha jangan harap! serious, i mmg tak sampai hati nak makan seeing all my guest all infront of me, we didnt sit there long enough, kejap je.lagipun bila duduk je kat kerusi cameras dah beratur (camera personal je dah 2 bijik) op, kawan2, alhamdulillah membanyak kan lagi gambar!
makan2 terus feeling artis (‘mommy’ i ni mmg artis, hihi)

in between waiting for adlies family to join in dekat meja beradap kawan2 datang amik gambar kat belakang, jumpa some of my friends.. sebab some of them have to make a move ape semua, so by the time turun pelamin and duduk diorang dah datang amik gambar, cuma tak lawa sgt la, jadi mcm tercandid2, but i love the backdrop rass buat, sebab belakang tu dinding tak lawa, so yeah backdrop menyelamatkan keadaan bila semua nak amik gambar belakang us. i guess bride to be yang lain take note of backdrop for meja beradap unless belakang mmg dah lawa. mine tak lawa.
and i met rina masa ni jugak, she was there since early tapi masa ni je dapat bertegur, she came with anis (her hubby) then aida irwanie (bride yang terkena dengan unprofesional wedding planner from kelantan, still remember? yes i met her, she came, terima kasih ida) met yana & mail, hana and myiesh, adlies colleague, ramailah..

sooooo sorry tak dapat attend betul2, kerusi dah la berat, hehe..

deco meja and backdrop by rass, simple sangat2, senang tak semak mata, and makanan by mutiara catering (incl chair) mak & ayah tak duduk with me masa makan beradap, they wanted to be there when guest arrive, so kakak besar and abg anand (her husband) sat beside me and paklong & maklong. total meja beradap 10 org incl both of us, actually boleh 12 org to 14 org. tapi tak nak ramai2 lgpun sempit2. ingat sng nak cari org nak makan sama2 kat situ. susah! mak ayah mmg tak nak, so i got myself kakak besar and her parents, they were sharp, masa makan beradap je terus datang and sit with me, family adlie je lambat skit sebab maybe tak sure who to sit there ape semua, but its okay just nak penuhkan tentative je. in total i minum air seteguk 2 and makan sesudu je! adlie pun sama, haha even op ajak amik gambar suap2 kat situ, i cakap taknak sebab malas and nak cepat proceed with potong cake since ramai dah guest datang, dgn amik gambar ramai2 belakang us masa makan, kesian okay, so not appropriate to make them wait for us to leceh2 kat meja makan beradap yada yada, tahun depan pun boleh makan, better cepat2 and lepas tu boleh attend guest.

and glad i made such decisison serious lepas tu potong cake then family photos, lepas tu guest serbu gila2, haha, amik gambar non stop, bayangkan kalau kitorang terhegeh2 makan, terhegeh2 sana sini, please la, serious tak baik buat guest tertunggu tunggu! itupun ramai je guest complaint tak dapat nak amik gambar, padahal i was at pelamin all time amik gambar! berapa kali je turun pelamin, masya Allah, mmg gila kan.

mutiara mmg terbaik, pelayan meja beradap mmg sgt alert okay, by time along announce makan beradap i mmg nampak they was there waiting and masa sampai terus tarik kerusi, then tolak then letak napkin, serious tak payah nak tunggu semua, then tunggu sume kerusi occupied then senduk makanan semua untuk semua org, tanya nak lauk ni lauk tu, tip top! takdelah resah gelisah kat situ dengan mcm2 benda. was smooth la masa tu. alhamdulillah.

butterlymini yang makan kat meja beradap lepas tu ialah my pengapit & op, hehe

Advertisements

6 Responses to “makan beradap!”

  1. Hannah Johary Says:

    Ooohh same! I pun time makan ingat bolehlah makan udang besar-besar segala itu. But hampeh. Ended macam you, sesuap dua. Sempat balun pudding sikit. Then buah suruh caterer pegang jangan buang sebab sedap & cantik decoration dia, I nak makan lepas guests surut. Haha.

    Memang kelam kabut. I was ushered from luar ke pelamin, from pelamin ke meja, from meja ke cake cutting. Sebab nak semua selesai before guests balik.

    Tak layak dipanggil Raja Sehari lah macam tu. Raja Sehari patut bersenang lenang makan kenyang. Hahaha!

  2. Xora Says:

    rasanya, masa wedding saya nnt, abg saya kot yg akan makan makanan pengantin pasal masa dia kawin, saya yg makan ;p

  3. cik senah Says:

    huda : hehe.. rasanya semua pengantin akan mengalami perkara yg sama kan..? tak dan nak makan puas2..setakat sesudu nasi dan seteguk ayaq saja..

    hermm.. cik senah pun bakal merasai pengalaman huda next year.. waduhh..! nak kena suruh my mum perasing siap2 lauk2 di meja beradap utk cik senah dan bakal hubby beradap pulak kat umah nnt (setelah selesai majlis.. hehe)

    tp, cik senah puji arr cara huda handle tetamu.. betoi jugak kata huda.. takkan kita nak mkn sampai kenyang..lepaih tue biaq tetamu yg mai dari segala ceruk rantau utk ke majlis kita menunggu lama2 kerana nak bergambaq ngan kita.. kesian kat depa pulak kann..? luangkan masa ke majlis kita.. tp, kita tak layan depa sewajarnya.. 😦

    apa2 pun..tahniah..kerana semuanya dah selesai..dan cik cenah suka decoration meja beradap huda.. simple yet nice.. 🙂

  4. harzharun Says:

    huda…aku dah blk somalia nih…

    pengantin harus kontrol ayu beb..blakon mkn je kat meja beradap tu.hihh..

  5. Mrs.Qarlista Says:

    gambar #2, #4, #6..sume pun ko buat senyum comel yeh! hehe..mate asyik kat kamera..camnelah nak makan…kan, kan, kan..

    my time dulu..pun susah gile nak pujuk org makan ngan perantin..sumer pun macam segan..kalau akula, pucuk dicita ulam mendatang..pengalaman 3 kali menjadi pengapit sememangnye best..sebab aku makan tak hengat dunia..haha.

  6. Lina Says:

    tu lar x patut kan letak lauk sedap2 kat meja beradap tp pengantin x bole makan haha…tp itu lah harganya bile jadi raja sehari…makan utk cukupkan syarat jer hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: