review on my wedding cake

Photobucket

Photobucket

Photobucket
wedding cake saya ialah dari madaboutcake, and i got this FOC from caterer, super duper happy! i amik caterer dengan mutiara catering for a custom package (custom mcm mana nanti i cite masa buat review for caterer) and our number of guest mmg ramai sebab combined reception so dalam pakej mmg ada free cake, so more dah jadi custom package so masa 2nd last visit jumpa kimin from mutiara untuk confirmation untuk catering i ada tanya pasal cake, then his wife amy yang sangat sangat baik ada masa tu so she said they have changed their vendor for cake and they change to madaboutcake, what a good news, haha happy gila masa tu, and she said i can give my own design and i did ask if i can get stacked style for cake, taknak separate tier, so amy kata okay since i ada amik pakej glass setting, so semua settle, and lepas tu email to amy cake yang i nak untuk bg madaboutcake direction for my wedding cake so settle..

and i tak tahu pun rupa kek ni mcm mana bila dah siap so on majlis bersanding i nampak cake tu masa berarak kat red carpet (kira suprise la pulak, haha).. haha sempat! je sambil jalan mata meliar tgk, dah nampak terus omg comel nak mampus mcm alice in wonderland! and ada additional tier atas tu so jadi 4 tier.. and cake ni mmg sedap sangat2, tak tahu nak describe mcm mana. bukan over tapi mmg sedap. rasa chocolate dia very very rich, cake lembut and ada creamy sikit between cake and fondant, and mmg sedap! recommended, even my cousin yang study pastries cake sume kat uitm pun kata sedap, so petang tu korbankan kek tu before i pegi outdoor, bagi all my relatives makan.. puas hati, habis and bawak balik 1 tier kat umah.. isnin pagi tu makan lagi.. mmg yummy!

thank you to amy, kimin and syaffiq from mutiara catering for this huge and yummy wedding cake! and to madaboutcake for baking this pretty pretty cake yang comel and sangat sangat sedap. thank you sooo sooo much!!

and my inspiration was this one! from chiquecakes

butterlymini entry lompat2 tak ikut turutan, haha

Advertisements

12 Responses to “review on my wedding cake”

  1. ZARA Says:

    more cakes!!! huhuhu… pagi tadi kay kamal. hehe.

    btw! the cakes namapak so sweet… w the flowers and dots!!! the top one sangat demure! classic! i loike!

    pastu u kata sedap pulak tu! must try!!!

  2. Cik Belle Says:

    memang sedap sangat cake huda! i nak mintak lagi, tapi malu kowt! wahaha.

  3. K.I.N.A Says:

    sangat comel!!!

  4. bruce lee Says:

    huda, puasa ni, terliur tgk kek tu, huhu~

  5. Moose Says:

    yes, madaboutcake punye kek memang sedap! kek tunang aku pun aku buat dekat diorang. both of the founders are chef and very friendly and efficient in answering all question thru emails. super cepat i tell you. they can do every possible design yang kita nak and price wise is very afforable IMHO.

  6. Karen Yaacob Says:

    waahhh!! cantek sungguh kek kamu.. =)

    *sy xde kek pn on my wedding! haha!

  7. Nurulhuda|Adlie Says:

    zara, cakes mania! haha.. u should try, mmg sedap! and rupanya pun cantik sgt, tier dia tebal… πŸ˜‰

    belle, kan? haha lupa nak quote belle, nak ltk kat entry cik belle ada rasa, haha.. πŸ˜‰

    shakina, comel kan, tq to mac!

    bruce lee, wait till u see kek dalam tu, lg terliur, hehe πŸ˜‰

    moose, kan? terbaikla choc cake dia tatau aku nak explain sdp mcm mana, haha and true price wise mmg okay.. yaya ada tanya tp dia dah full, harga plg okay compare dgn tempat lain yaya kata for 3 tier.. πŸ˜‰

    kny, tq dear, this one is a gift from caterer, kalau xada foc ni i dont think im gonna have this kinda cake, my plan 1 tier je, hehe.. tq to them!

  8. ederq Says:

    behsnya caterer bagi cake cantik gila! caterer i dulu tak cantik so i amek org lain. nak buat grand2 tak mampu pulak cake. ohhhhh i loveeee ur cakeeeeeeeee!

    and selamat hr raya huda n family. raya as perantin baru phewitttt

  9. jacky hussein Says:

    Hello,
    Did i already said 'congratulations' on your wedding? I cant recalled. Haha, anyway… the cake is so gorgeous and mine also frm Madaboutcake. Both Chef, Wan & Zam are super duper friendly and nice.. Like u said, their cakes taste good too. Highly recommended. πŸ˜€

    p/s didn't notice that i was one of your angel.. hehe πŸ˜€ me loike

  10. harzharun Says:

    mek!!!….br la dpt tgk pic kek ni dgn tenang….kt fb, seme pic kek duk melintang…senet kpala aku tau nak nengok…

    n the kek sangat comellllllll….
    kalo aku lah, masuk dewan tnmpk kek cam g2 mesti xle nak control ke'excited'n…hehehehe….

    *im wondering…adakah komen ini akan tpapar?..komen aku asik ilang je..huhu*

  11. One'zTheAmatuer'z Says:

    Thanks to u and ur caterer…wedding yang sangat comel..keep it up…

    p/s: nnt boleh order tuk anniversary plak kan3…:p

    http://www.madaboutcake.blogspot.com

  12. Nurulhuda|Adlie Says:

    encik madaboutcake, terima kasih banyak2, sangat2 suprised with the look of the cake!! sangat comel and rasa dia sangat2 sedap, terima kasih sebab bake kan saya kek ni, sangat terharu πŸ˜‰

    and tq soo much to mutiara catering for this huge gift!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: