diy simple handbouquet for nikah

okay, ada kisahnya handbouquet ni, hehe, untuk handbouquet ive ordered eustoma, pink & purple eustoma from kedai bunga kat ps depan maybank, okay they took my order, small order by the way, takdela berbundle2, enough for both side hantaran sume la but bila sampai n i nak check bunga, sume yg i order dia letak dalam satu kotak besar and eustoma bawah sekali, okay la logic sekali kalau dikatakan eustoma tu jenis bunga yang fragile gila, bawah sekali dia letak n some more stack2 bunga berat2 kat atas.. i pissed off situ gak i said to them nak change, and nak change pun limited gila okay, pink and purple roses dah habis! damn..malam tu aku penat sangat, dengan demam, nasib ada acik drivekan and jedah duk belakang, lepas tu dengan kene change bunga, so ini je yang i rasa cantik pun ada white roses and yang bunga purple tu aku tak tahu nama dia, anyone? masa tu give up jugaklah then i called kakak besar and she said take whatever yang okay, dont waste time there.. so inilah yang i angkat for handbouquet.. this combination, okay la kan, simple je and kakak besar deco dengan pink and purple ribbons.. love it!
ape pun aku mmg penat sangat2 bila buat keje kawin masa sakit, yakni banyak benda i lupa n menjadi sangat pelupa sampai org kene ingatkan, ini pun kakak besar yang ingatkan buat handbouquet, serious i dah forgot that i have to have handbouquet, pls take care, jangan sakit demam masa nak kawen okay? kalau tak messed up mcm saya!entry light2 je eh? hehe.. blogging lepas kawin ni soo much different from masa single, haha.. time ada, mood tu sukar dicari.. but i have to write semua benda satu persatu before everything fades.. πŸ™‚ and i dont know how long im gonna take to wrap up everything.. more to come!okay, sedikit advise, jangan takut nak buat handbouquet sendiri, cos kalau buat sendiri mcm ada personal touch and dont worry of senget, buruk, ke ape, even my handbouquet ni pun actually ada yang terpatah2, tak bulat, mcm lil bit square kalau tgk bebetul and even nampak dalam gambar pun yang terpatah2 tu masa nikah but no big deal, it will never ruin your mood or pics even dia rosak, sebab this is the concept of diy, ull be very satisfied, believe me.. on combination, try to have something that complement each other so it will look nice bila dah combine.. trylah n enjoy having something ‘diy’

butterlymini love it!

Advertisements

20 Responses to “diy simple handbouquet for nikah”

  1. III bDkNaKaL III Says:

    Yes Huda..i β™₯ it so much..so sweet…so nice..so memorable!

  2. hana yoriee Says:

    hey huda..love the flower combination!! walaupun bunga pepel pink tu last min tukar..tp seriously bunga tu lah yg menaikkan seri handbouquet tu..i love it!

  3. syanaim Says:

    ::huda-nak tanya..huda berhabis beli bunga anggaran brapa?n ader hantaran kan..buat sendiri ker or tempah?kalau buat sendiri..brapa anggaran harga bunga huda beli?:)..::

  4. Anggun Says:

    nama bunga tu “wishing williams” if i'm not mistaken. maafkan saya kalau salah. saya budak baru belajar. Anyway, i LOVE that flower. dah beberapa kali dah repeat beli bunga ni buat centerpiece meja makan.

    lama i x comment kat sini. best lah tengok all the picture on your wedding πŸ™‚ suka sangat… sooo sorry tak dapat datang haritu. memang nak sangat pergi, tapi apakan daya~

    congrats on your new status ya πŸ™‚

  5. mysarah Says:

    kamu bagi kita semangat utk DIY handbouquet jugak! πŸ˜‰

  6. Xora Says:

    thanks for the tips huda! saya mmg DIY kedua2 bunga nikah dan sanding insyaAllah. order? don't think so.. terlalu mahal~

  7. asna cute Says:

    cantik la kak! selamat berpuasa! =)) sebgai seorang isteri dah nie kan heheh =D

  8. 0sh!Nz d' sen0r!ta Says:

    luv it!! tak mcm DIY la.

  9. hazlynda kushairi Says:

    kak long, aku tunjuk kat uncle aku, from ur room sampailah ke pelaminan, uncle aku suke. siap suh contact and ask rass for quot! haish…………

    every single thing kat wedding kau mmg…… WALLAH!

  10. miss nona Says:

    huda…tersngt bz smpai terlambat mengwish kt kamu.
    congrtaz huda!semua cntik2. pelamin nikah,sanding,baju sume cantik!

  11. zielalala... Says:

    cantik! i pn diy gak handbouquet for nikah..tp ntah ape rupe la..u pnye lawa! πŸ™‚

  12. nizabeba Says:

    huda, teringin nye nk wat diy sndiri handbouquet..insyaAllah my wedding nnt..hehe~ but, ur handbouquet looks so sweet tau..

  13. Puan Jiha Says:

    sgt cantik…

  14. nana Says:

    hi huda…1 of ur silent reader =)…huda….bile nk update blog ni…huhu…mcm2 i nk tau psl u pnye wedding dat day…n yg plg x sbr tu…part wax wax tuh ~wink wink~..huhu mana huda yg sbelum ni?-ayt sedey….hehe..neway,congratz dear 4r d wedding!!!happy happy kay =)

  15. β™₯ dak pink Says:

    tahniah dear. & bunga tgn u mmg cantik sgt.

  16. harzharun Says:

    babe…aku tau bunga ros, matahari, kekwa n kertas je..yg lain aku xtau name pun..heee…

    yes…jgn takot buat sendri…personal touch itu lebih memorable…

  17. Nurulhuda|Adlie Says:

    wani, buat sendiri different feeling dia.. ada something to remember πŸ™‚ tq dear!

    hana, tq, tulah rasa mcm kenapalah benda ni terjadi, serious nak nangis dah kat kedai bunga, pakai amik je pun yg combo ni, hehe..

    sya, untuk kegunaan 2 side dalam rm250, itu untuk hantaran, handbouquet, deco keta sikit, deco bilik sikit.. ckp dalam rm250 tu.. sebab i hantaran buat bouquet style je.. so xpki bunga sgt..

  18. Nurulhuda|Adlie Says:

    hida, bunga tu sweet william flowers! thank you! even u bg tu kurang tepat tp i gigih jugak cari nama dia. tq hida! eh mmg lawa, ada pink and purple kan, sweet je!

    hida, takpe, u doakan i pun dah happy! πŸ™‚

    mysarah, buat je, takde excuse! hehe.. πŸ™‚ chaiyok!

    xora, tips bukan2 je i ni, but it is not soo difficult la kan, boleh buat insya Allah, tempah mmg mahal, bila dapat yg tempah tu pun sometimes kita tgk eh aku buat lg better, ya tak? πŸ™‚

  19. Nurulhuda|Adlie Says:

    asna comel, tq, aah isteri dah kakak ni, haha.. jangan lupa asna pun sama, haha..

    oshinz, gamba bunga tu tak gerak nampak mcm tak diy, kalau gerak nampak la agak amatur, haha.. but diy ni puas hati, buruk2 pun kita yg buat, kalau lawa bangga, haha poyo jek!

    lunda, okeh jangan tunjuk lg kat dia, haha, kak long malu! tq lynda, ko pun boleh buat yg sama, lacey lacey i love you! cant wait.. πŸ™‚

    miss nona, tq! tq! tq lagi, hehe.. insya Allah wedding u pun nanti akan cantik!

    zielala, tq! n u punya lawa juga dear, lagipun u berani combo banyak2 bunga, good job! i berani 2 jenis je max, sebab tak reti nak mix mix sgt.. πŸ™‚ tp ape pun puas hati kan diy?

  20. Nurulhuda|Adlie Says:

    niza, tq! dont worry, u pun boleh buat, percaya pada diri.. hehe πŸ™‚

    jiha mommy, tq jiha!

    nana, sorry! hihi, i akan updateon wedding then i update on preps, banyak ni dear, serious sampai tahun depan tak habis, haha.. terlalu byk.. πŸ™‚ tp i akan tulis everything dont worry.. hehe.

    dak pink, tq sangat2 to u dear..

    harz, bunga itu namanya sweet williams flower, yay! haha, bunga tu aku pun tahu mek..

    ya jangan takut diy sekiranya tangan kemek2 pintal crystal, hehe πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: