booking bunga bunga cinta di petaling street!

i demam demam demam! aku mintak ubat paling strong smlm masa pg clinic and cost me BOMB for the bill! okaylah i cant afford to get sick now or next week or next 2 weeks.. pls..

ok demam tapi gigih ni semalam pegi ps, pegi bersama2 kakak besar ke kedai bunga, luckily okay they took my order, order yg sikit itu, haha.. my not so berbundle2 order, salu mana la nak layan setakat order bunga ni 2 bundle bunga ni 3 bundle.. celah gigi je pun, but nasib baik amik jugak and ive paid deposit, half, so nanti lg half.. kan i nak buat hantaran sendiri je nanti.. but dont expect much la pls kawan2, haha, cos i sangat malas ni, aku lg interested nak g honeymoon, eh apa kaitan? haha.. n planning nak buat handbouquet style je kot for my side letak atas hantaran, like how kakak besar did lastime.. i am more interested on brg atas tu rather than deco, but ofcos ada la jugak.. hihi.. so mine mcm tu and adlie ada arrangement sikit..

fyi, kedai tu tutup kul 930, and lorry tetiap malam turun with fresh flower after 8pm. saturday lorry tak datang katanya. so everyday ada bunga fresh. and normally they wont take small order. unless in bulk. they will ask you to drop by on the day itself then beli. but sometimes color yg u nak habis org beli ke kan. insist la kata nak booking. serious if u insist they they will entertain. ni kedai yang depan maybank tu.

bunga ape i beli? nanti tgklah.. nothing much. just to deco the hantaran. just. and nak buat handbouquet for nikah. pick-up bunga bunga cinta on thursday night. next thursday. not today. hihi. how much i spend? myr228, flower & filler for adlie’s & my hantaran, flower for handbouquet, plus some loose orchid (ada gambar kat link ni) for bridesmaid nak tabur, satu plastik besar bantal peluk myr18, murah dari masa kakak besar aritu.. harga semua myr228 oklah kot share 2 org pun, just imagine if i paid like myr50 per tray, when we have 20 tray, so jadi myr1k omg! huhu.. this is nothing, no offence ya, just on my personal thot saje.. lagipun it will never ever to be compare sebab i know the result will be too amateur..

dah demam, tak larat. tak larat. ok. bai. dah. diam. (nawal dlm ingatan) šŸ™‚

butterlymini nak jumpa somebody hari ni, excited!

Advertisements

12 Responses to “booking bunga bunga cinta di petaling street!”

  1. Dandelion Kiss Says:

    ouh, fillers fav!
    baby's breathe.

    dan
    dan
    dan

    calla lily!

  2. sk Says:

    huda..
    got ur card already.. insyaAllah akan dtg nnt memeriahkan majlis!

    happy preparing n enjoying ur singlehood! šŸ˜€

  3. Cik Belle Says:

    ramai cakap kat kedai depan maybank ni murah eyh.. should pay a visit one day! hehe.. huda, betul, better buat sendiri aje untuk hantaran tu, rather than bayar orang like 1k? huish, boleh pergi honeymoon untuk ke-2 kali. tihihi..

    goodluck! don't worry, mesti ada yang pakar datang membantu. hehe.

  4. casper Says:

    take care of urslf dear..ari besar dah dekat dah tuh.take lots of water,vitamin c and rest.I gez wat u need is rest.don't sweat the small stuff k.i tink nobody really bothers how the deco or ur flowers look like.but they will comment if the bride looks sick n dull.
    get well soon!!

  5. Amalina Says:

    huda take care!!

    geram plak aku tgk bunge2 tu =)

  6. Xora Says:

    huda, bunga kat PS lebih murah ye daripada Floristika? pasal skrang tgh mencari2 pilihan. sama ada floristika atau satu kedai di pandan jaya. now PS pula. ingat tak, ros import dr. cina, berapa ye?

  7. hana yoriee Says:

    huda, mekaseh bg info bunga2 cinta ni..hehe..plan to diy jugak hantaran sume..takpe lah nampak amatur pun, janji kite puas..hihi

  8. Mrs.aisheiteru Says:

    huda…take care yer. jgn demam2 tau. hehe. tak dapat pun lg ur card!

  9. MY Says:

    ngeeee.. best kan kat sana.. last time my dear nya konvo pun semangat naik lrt g sana pagi pagi just for the sake of a handbouquet for him. naik lrt sorg2 ngan bunga semua org tgk. padahal tahu je kat tapak konvo mesti ader org jual bunga kan.. haha..

  10. asna cute Says:

    kak.. fresh flower nie klu asna tgu sampai habis majlis agak2 boleh petik amik bawak balik x? hahah =D

  11. f.a.r.a.h Says:

    wowww~serius baru pasan ur wedding is jusssst around the corner kan sis. nervous x?

    may whatever u do sekarang nih went smoothly je k. šŸ˜‰

  12. faratul Says:

    huda air asia tgh promo tuh, g krabi rm200++ je! fly fr tak ingat tarikh til 15 nov kot..

    kalo i da kawin mmg da grabbed!

    huda..omaiii..8 more days to go! dup dap yek..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: