bunga bunga dari cameron..

untuk yaya, moose, sumpit and yang lain2 yang tanya, ni aku cite ringkas la ek, haha, rina beli bunga cameron dari website ni, link 1 and link 2, sama je okay link ni company yang sama, cuma yang link 2 direct to bunga punya catalog, takut link tu broken, je tu aku kasi 2 link, hope okay n korang boleh browse, selama blogging as b2b ada 2 blog that i came across yg beli bunga from this company, maybe ada ramai lagi yg aku tak perasan.. 1 ialah a bride from terengganu, sorang lagi aku tak bape ingat.. tapi aku ada baca, url dia je tak add kat blog..

rina punya experiences, dia beli bunga rose yang ada net, yang ni consider the best grade la, baby breath and petals. so 3 jenis benda la, okay masa rina order tu ok, tapi last minit bunga rose tak cukup then dia bagi yang takde net, gred yg bawah skit dari net, and baby breath tak cukup dia ganti white peacock.. and petals pulak dia bukan bagi loose petal sekeping2 mcm kita beli kat florist, dia bagi rose seketul yg dah tercabut dari tangkai n kita kene bukak sendiri petal tu, and tak banyak sgt rose petals, lepas tu campur dengan bunga kekwa which i dont understand why the kekwa dalam bungkusan petals? tapi still ada guna pun la kekwa tu.. haha, yang kat sangkar aku buat deco meja tu.. so expect tak cukup bunga, diganti dgn bunga lain, or tak menepati order ke ape ke ek..

yang bride from terengganu tu pulak, dia beli rose pink and purple and bunga lain lg kot, tak sure tak bape perasan, yang blogger ni bunga dia org tu hantar naik lori, i think her experience was good, sebab tgk dia diy hantaran dia pun best and bunga lawa2 sangat.. but tulah anyone ada link dia? ape lah nama dia mmg tak ingat, she got married last year.. update: herweddingdiaries & haribesar tq soo soo much kepada harz sebab carikan link ni weh, ajk terbaik, hehe.. syg harz!!

and ada sorang ni dia beli jugak, tapi experience tak bape bagus sebab lori tak sampai 2 hantar bunga dia cos masa dia beli tu cny plus valentines day.. so org tu mmg tak turun hantar bunga maybe stock tak cukup ke ape eventho dah order.. so festive season maybe kene consider la whether nak amik dgn bunga cameron ni..

my opinion is kalau festive season nak order jugak u might want to have a plan B la.. sebab risau kan kalau tak hantar.. kalau bukan festive season but peak season org kawin expect something like what rina got la the other day..

cara hantar dia ada lori yang turun and beberapa pit stop yang dia boleh berenti and drop bunga, ke utara selatan timur barat mana dia pegi korang check la ngan dia okay, contoh mcm rina, umah dia kat kelantan, kat kuala krai, tapi lori tak lalu, dia terus g kb, so kene take care yg tu.. and kebetulan hari yg rina nak bunga, lori mmg tak turun (lori tak turun tetiap ari), so dia boleh hantar guna courier, mcm rina guna gdex, bunga dapat mcm mana keadaan dia? bunga rina beli yang ada net cover bunga tu, so mmg selamat la, n korang boleh tgk bunga yg aku deco untuk meja hantaran rina tulah bunga yg dihantar melalui couries, not bad..

okay sape ada experience or anything share la eh untuk kawan2 yang lain, ni je aku mampu tulis.. hehe.. harap membantu.. 🙂

butterlymini aku nanti cari kat ps je kot..

Advertisements

11 Responses to “bunga bunga dari cameron..”

  1. harzharun Says:

    meh sini nak tulun cik huda yg dah fening2 lupa link org sebab bizi wat persiapan kawen…hehehe…
    xpe2 huda..ko concentrate kat mjlis ko plak…biar aku jwb psoalan lupa link tu…

    budak tganu tu nm dia alam maya dia SHE..ni blog dia..http://herweddingdiaries.blogspot.com/
    hantaran dia yg sgt lawa sbb guna bunga cameron tu plak kat sini http://herweddingdiaries.blogspot.com/2009/11/fresh-flower-cameron.html

    sorang lg yg aku tau guna pkhidmatan yg sama ialah Farah..Ini dia blognya http://haribesar.blogspot.com/. and cite sal bunga dia ada dlm ni http://haribesar.blogspot.com/2010/01/post-morterm3hantaran-fresh-flower.html

    haaa…jengok2 la yea….

    btw huda, aku dah jd AJK ko dah ni hah…hihi..

  2. si kecil Says:

    ni kot link yg lagi satu..
    saya pon baca juga blog bride dr tganu tu..tapi terlupa link dia..
    tapi save link ni..
    http://clarissahouse.blogspot.com/

  3. Queen Says:

    yup..u beli dari PS je..and for your info huda…bunga dekat PS tu penghantaran bunga (which is lori sampai) adalah pada hari khamis sebelah malam….so kalau takut bunga yang u nak habes, makesure u'll be there masa hari tu..dan time tu..bunga memang banyak choices..sebab baru turn dari lori.else ne tunggu esok hari nya..which is jumaat dan kena pegi awal pagi…

    sharing only..entah2 u dah tau kan..ngeeee

  4. HAZELNUT LADY Says:

    Huda, i think better u beli kat PS depan maybank tu..cos harga dia lg murah n kualiti dia hampir sama ngan bunga from cameron tu..lagi byk choices..then u leh pilih dgn mata kepala u sendiri..lgpon i dah dua kali ade bad experience ngan itrade tu..service sgt tak memuaskan..biasa r order by on9 kan….

  5. sumpit Says:

    Huda,

    you're such a darling! Thanks!!!

  6. BuNGaKRiSTaL Says:

    erm.. pernah baca gak pasal bride yg ada bad experience tu.. ngeri!

    QUEEN, confirm ke bunga2 tu lori nyer smpai mlm khamis? kedai mana satu ek kat PS? nk gak beli.. sbb my solemnization jumaat malam.. sempat r nk wat kot..

  7. Cik Belle Says:

    i hari tu p beli fresh flowers. tokey tuh cakap, fresh flowers boleh lagi tahan if 1 hari tak kena air. maybe boleh try anyone yang jauh-jauh, beli fresh flowers dekat floristika suh die wrap dengan kapas basah banyak2, then try bawak travel balik kampung. i rasa takda masalah kan kalau setakat nak beli fresh flowers hanya untuk hantaran.. berapa bundle sahaja pon. muat kot letak kat seat belakang. hoho.

    tapi itula, kene experience sendiri jugakla kan.. setakat dengar tokey tu cakap, tak pasti boleh dipercayai atau tak. hmmp.

    ngeri jugak baca yang order dari online tuh.

  8. me myself and i Says:

    nk share info klo u dkt area2 shah alam,puchong or subang..my experience before.. i direct buy from supplier dr cameron.. de 1 tmpt kat area tesco puchong.. so klo nk bunga fresh boleh dtg ari kamis or ahad tggu la dr pukul7-8mlm.. time tu bunga baru turun dr cameron..boleh dpt bunga2 fresh..n byk choice.. smpi ape yg i dah list kan bunga2 pun i tmbh lgi…n bunga yg i bli tu thn selama semggu…
    wee~~
    ni tmpt nye..
    11G, Jalan Bandar Sembilan, Pusat Bandar Puchong, Puchong
    Tel: 03-5882 0281

  9. cikyuSnida Says:

    Huda, gi beli kat PS. murah insyaAllah. boleh pilih sendiri juga. alahai, kedai nye acik lupe name ape. nnt acik check resit balik.

  10. adlyn833 Says:

    hye huda,
    i silent reader blog u.pasal bunga ni kan..i rasa yg u ckp ada bad experience pasal bunga tu,cousin i.dia kawin masa CNY.memang kesian.ni link blog dia http://iryanialias.blogspot.com/.i masa kwin haritu,belo direct from cameron.kebetulan adik i ada kwn keje kat kebun bunga tu and kg i pun dekat cameron.in my opinion,better avoid beli fresh flower from online.takut anything happen.

  11. ♥♥relyza♥♥ Says:

    beb, kalo nak beli kat PS…dtg tunggu lori pkol 10pm. FF yg baru dtg time ni. aku hari tu tak sempat nak tunggu dah. rembat je yg mana ada…ihiksss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: