50 hari lagi: bunga manggar

im not gonna have bunga manggar, even the diy one (stop working on it already), no offend, but after that ‘incident’ aku rasa tak perlu la bunga manggar kat dewan, seram la bila takde org manage, last2 sauk je sape2 pegang.. so better tak payah.. i might do bunga manggar gula2 je as prop kat luar dewan, maybe la, but for berarak its a no lah..so ini ada bunga manggar juga tapi untuk penanda jalan, i buat dia bentuk love, and credit to ‘i dont remember blog siapa’ yang ada feature bunga manggar love ni, thanks for the inspiration which are more like an imitation je? hehe.. bunga manggar ni nanti just lekat jelah belakang penanda jalan tu.. tu je kisahnya, boleh je kan kalau bunga manggar tu lekat tegak2, but since dah nampak kat blog siapa aritu, rasa cute je..
and kenapa warna gold pulak bunga manggar ni sedangkan color wedding aku bukan color ni, haha, tak kuasa la aku nak bridezilla seterusnya bab bunga manggar, its actually belongs to adlie’s sister, rasanya 6 7 years back, guna masa kakak dia kawin n after majlis bukak and simpan.. lama gila okay simpan n masih suci.. so ari ahad aritu adlie bagi bunga manggar ni here i am using it as something borrowed.. 🙂 so thats explain the gold color.. lagipun as penanda jalan je pun, even color lain pun tak perlulah beli lagi.. okay ex-b2b yang dah kawin meh bagi i sikit bunga manggar..

butterlymini sekarang ni tetiap malam kene buat something for wed preps, atleast..

Advertisements

15 Responses to “50 hari lagi: bunga manggar”

  1. Xora Says:

    yup, tak perlu jadi bridezilla utk bunga manggar 😀

  2. Amalina Says:

    bunga manggar in love shape..so cute ok! first time i tgk..and idea as penanda jalan is a good idea =)
    nak tiru buleh? 😉

  3. f.a.r.a.h Says:

    kak huda, i baru noticed u nye wedding betul2 da just around d corner. haha. memang harus la u busy skang kan? pape pon blog tetap update ek. hehe. best2. 😉

  4. Squarecut Ring Says:

    cute! ^_^ and sure akan nampak dr jauh. biasa nya if orang letak tegak je susah nak nampak dr jauh. Thumbs up! ^_^

  5. Queen Says:

    suka bunga manggar candy u…

  6. Nurulhuda|Adlie Says:

    xora, kat blog u ke feature bunga manggar love tu? u salu feature wedding stuff i mmg teringat u, cuma tak tak sure.. if u do, thanks!!

    amalina, cute kan, haha bunga manggar pun sempat nak deco2 bagai, tiru? ok je cos i pun pinjam idea org, thanks to yg feature idea tu plus the one yg kreatif..

    farah, jangan menakutkan sis ok dengan mengatakan bahawa its just around the corner! haha.. lambat lg, cewah, it is so nearby, takut gila! yes, blog kene update.. haha..

    cincin potongan petak (translate, hehe), credit to the owner of this idea, mmg superb kan and comel! tu yg penting..

    and agree, nampak tebal skit dari jauh dah nampak.. 🙂

  7. kay kamal Says:

    btl gak perlu byk for penanda arah..hurm..mesti ada donation campaign besar besaran nih

  8. Xora Says:

    rasanya ada, tapi post awal2 awal2 awal2 sangat2. tak ingat dah post mana. takpe, once dah masuk blog, jadi hak umum 😀 jadi takde hal. 😀

  9. harzharun Says:

    50 hari lagi!….50 hari lagi!….eeeee!!!
    hehehe…mmg i suke gertak2 cik huda kita..haha
    babe, gud luck 4 all the prep ok….mmg ko kne sungguh2 wat semua tu, tp jgn stress sgt…sumtime perasaan bridzilla tu of kos ada, tp think positive ok…kita nak mjlis kita bjalan dgn cantik…cantik dipandang…cantik dirasa….so, kehendak ko kene turut, perasaan org sekeliling kene jg…everything will be ok…dan, jgn lupa aku dlm guest list ok..hehe..

  10. Quiyah Says:

    wahaha, tak koser aku nak simpan masa lepas wedding aritu.. serabut, rimas..rimas.. 😛

  11. ReYNa Says:

    great idea1tp aku mungkin cucuk begitu aje.x kuasa dh.hihih

  12. harzharun Says:

    bila aku bc blk komen aku, rupanya byk “ok” la..huhahaha…sj menyemak komen byk2 kat sini..hehe

  13. Nurulhuda|Adlie Says:

    kay, tulah, ala kalau dah buat bentuk love tu dia nampak tebal, satu penanda jalan 2 batang bunga manggar pun dah cukup.. 🙂

    xora, i pun rasa u, hehe, sebab salu u yg suka feature benda2 pelik, cute sume… thanks tau.. 🙂

  14. Cik Shu Says:

    Sangat cute and sweet la. lain dr yg lain. nak ikut bole?

  15. Nurulhuda|Adlie Says:

    cik shu, cute kan, sila ikut, i pun mengikut org juga.. 🙂 hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: