on gavy again, custom made shoe below myr150..

sorry, haha apsal aku nak kata sorry, i know there might be difficulties kalau pegi gavy, okay ape2 pun heres some of stuff u have to bear in mind.. i tak nak tulis ni, but ada blogger yg dah pg and had a sikit bad experience (sebab asyraf takde, n salesgirl bolayan) so.. heres some tips again:

yang belum kenal siapa itu gavy, haha, please refer to my previous entry

1) pls call and make an appointment with asyraf, please please please.. kalau walk-in dia ada ure lucky la, kalau asyraf takde the salesgirl are incapable of giving u any advise, suggestions, bagi u accurate price, discount, pattern ke ape, u dont have to try them, ape pun semua kene deal dgn asyraf.. so make an apt is better la before u go..

update: thanks elly, buat 3 pasang asyraf gave us myr100 per kasut which is include all material kain, heel sume lah EXCEPT brooch, kalau nak brooch lain beli sendiri.. kalau pakai brooch dia harga my100, itu 3 kasut, kalau buat satu kasut myr120.. please dont deal with SA, deal with asyraf.. SA dia sorry to say mmg takde knowledge nak attend queries or even pricing matter, each time diff price then whats up? elly sorry for the inconvenience! but yes, hafta tell everything here!

2) setahu i masa aritu, ari ahad asyraf mmg cuti, but he can come la on ahad if u guys ada buat apt dgn dia.. call je, he’ll accept apt one..

3) bear in mind there is not much existing kasut kat gavy yg suitable for wedding, kasut2 for wedding ni dia solely custom made, meaning kasut custom made dia buat 1 je, takde lebih2 for display ke ape, yang i buat aritu i dah amik so dia takde sample ape2 nak tunjuk except yang ada kat kedai.. so trust kene ada la..

4) to avoid mistakes masa dia buat kasut, sila bawak gambar kasut yg u nak, yang jelas dan nyata and dia akan buat sama mcm kasut tu..

5) and please handle asyraf well, sebab dia lil bit laid back, i mean u have to write down ur order specifically sendiri, heel bape inch, color, design to avoid dia lupa.. cos dia tak jot down sangat order kita, dia memorize kot, haha.. tapi aku risau so aku sendiri jot down.. kalau taknak takpe but seeing how he handle rina’s order mmg kene suruh dia tulis betul2… or u tulis sendiri as what i did aritu.. peringatkan dia jugak banyak2 kali, kalau dia kata dia ingat jangan percaya, haha..

6) keep track of the kasut and call dia selalu for any changes call dia cecepat, jangan tunggu2 sebab dia hantar kasut untuk dibuat dengan cepat sekali..

7) dia akan cakap kasut will be ready in 1 week, but it will take almost 2 weeks++.. so manage your time.. dont simply take 1 week kalau dah last minute ke ape ek.. especially bila buat 2 3 kasut at 1 time..

8) be firm with your decision on pattern and color ke ape2 lah cos asyraf have tendency to change your preference, haha, ni pun nak kasi tahu, mati la akak!

9) dont expect kasut jadi 100% like the picture u gave, give 15% for slight difference.. aih kalau bagi design kasut designer takkan jadi 100% kan, bankrap designer.. hehe..

ni bukan entry mengumpat okay! tapi nak bg korang idea je nak deal dgn gavy ni, hehe.. 🙂

butterlymini hope this helps!! ok bye…

Advertisements

5 Responses to “on gavy again, custom made shoe below myr150..”

  1. Puan Jiha Says:

    alala best nye.. Jiha dulu teringin gak nak buat tp takde masa n tatau mana nak cari.. sudahnye rembat je kasut kat kedai yang ada…. huhu

  2. Yanie Says:

    GAVY, SILA AMBIL HUDA JADI DUTA ANDA FOR WEDDING SHOES. SAYA SETUJU!!! 100%

  3. nUR_rOsALiNdA Says:

    Best nyer..seb baik kita dah lepas..kalau x nak baut jugak

  4. Elly Anaille Says:

    whoaa.. thanks for posting this up. saturday ritu i pegi gavy. huh. meredah jln tar semata2 nak g gavy. i bwk contoh kasut yg i nak. SA tu kata RM160 utk kasut tu. x masuk kain lagi wtf. iskkk mahal!

    end up i bought a nice heel at pavilion. wakaka. will blog abt my experience soon. 🙂

    thanks for sharing yang…

  5. ReYNa Says:

    hahahah.ko nih jadi duta gavy lah!byr royalti ko,.em,aku nk tmbah sikit walaupon si asyraf tu kalo tulis pon tetap mcm x betol 100%.mmg kena btol2 firm kan ngan die n kasi peringat selalu.aku nye tu pon seb baik la aku punye ok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: