spreadmyhappiness giveaway!!!!

sticky mode!
tamat 11.59pm/4 June 2010

remember ada dalam satu entry i cakap nak buat giveaway kan, so its time, actually aku yang lengah-lengahkan benda ni.. hehe.. kenapa tetiba giveaway? entahlah, somehow rasa nak share benda ini, tapi sadly to say ada satu je benda itu.. so ill do a lucky draw la then, okay ape benda nya.. kat bawah ini ada satu buku hardcover bertajuk, GREAT WITH CHILD, LETTERS TO A YOUNG MOTHER by BETH ANN FANNELLY.. kepunyaan saya, bought this book last year in may 2009.. the things is im an avid reader, i read almost anything so i bought this book tho kawin pun belum, and tahu tak berapa harga dia, myr5 sahaja for this super sweet book, and hardcover okay.. i fell in love with the book instantly, beautifully written, trust me!!

and as time pass by i always check the myr5 corner for good books, sometimes dapat catch sampai boleh beli 3 4 buku 1 shot, sometimes takde langsung and kebetulan last 2 weeks masa check area tu ada okay buku yang sama, terkejut mak! haha.. cuma nya bukan hardcover tapi paperback, n cover pun lain, tapi content tetap sama.. terus aku beli 1 dengan niat nak buat giveaway kat blog, first thing first bukan sebab harga dia myr5 tapi sebab buku ini for me sangat priceless and enlighting and lovely and sweet too!

in hand ada 2 buku yang sama..

this is mine.. (love the cute tummy)
and this one is for giveaway!

‘beth anne fannelly, writing to a newly pregnant friend, goes beyond nuts and bolts or sentimentality of other parenting literature, in letters that range in tone from serious to sisterly, from lighthearted to downright funny. some answers specific question, other muse about the identity shift a women encounters when she enters mommyland’

okay the rules simple, just drop your comments here, saying that u want this book , cakap nak je pun okay, hehe.. and thats it, ill do a lucky draw and we’ll see siapa yang bertuah itu.. yay! dateline on 4th june 2010 and announcement will be made on 7th june 2010. giveaway is open to bride-to-be blogger only. terribly sorry but i could only extend this giveaway to bride to be as my intention is for them to have the same feeling like how i feel when i read this book as bride to be, insya Allah..

so jangan malu2, hehe.. i know peluang tipis sebab satu je buku ni (ohh seriousy i feel bad of buying 1 when i can get atleast 3 of ’em) huhu tapi takpelah 1 pun bole share juga..

butterlymini afterall you are what you read..

Advertisements

38 Responses to “spreadmyhappiness giveaway!!!!”

  1. mun-e Says:

    nak nakkkk. hehe. kantoi selalu bace blog ni senyap senyap 😛

    sy dah bertunang. nak kawen insyaAllah awal tahun depan. so saya bride to be la kan? hihi.

    harap dapat cabutan bertuah itu 😉

  2. Moose Says:

    ok i seriously need this kind of book. i am a bit paranoid when it comes to having my own child(ren). taktau apsal. 50% of the times i feel like as if i am not ready (yet, padahal dah kertu kan) and another 50% i doubt if i can be a good & nurturing mother. i hope that by reading such books it can help me somehow develop that motherly instinct that buried deep inside me somewhere.

  3. miss nona Says:

    huda.tgh nyanyi lagu kumahu ni.heee

  4. kay kamal Says:

    ouh saya mau juga!
    im always afraid dat my career needs will land me up being a super-lousy mommy dat my kids hate…

    so, yea..me needs it.oh, n i love reading amat sgt!

  5. dyn Says:

    lucky to have one~

  6. sumpit Says:

    nak gak 😀
    count me in… hehehehehe

  7. my note Says:

    saya pown nk jugak….ehehheheheh

    InsyaAllah, bln 7 nie nk kawin, owh btw , kak huda, wani nk alamat kak huda, nk pos kad……nanti email ye..wanie_me05@yahoo.com

  8. BuTtErFlyInFraMe Says:

    ala…i ada peluang tak?? hahaha

  9. Meey@ Says:

    nak try my luck la.NAKKKKK!!!
    haha.

  10. harzharun Says:

    ala!!!…aku kene bli sendri ke yang?!

  11. Ryehanna Says:

    Huda, NAK!!!!

    aku lagi beberapa hari je nak kahwin ni… dahlah kahwin time baru seminggu pas period… muahahahaha

  12. wani Says:

    harapan mungkin tipis sebab wani:
    1) masih belajar.
    2) baru nak bertunang.
    3) kahwin belum tahu bila.
    4) dapat baby, lagi la tak dapat nak berangan.

    TAPI wani suka membaca!

    please please please kamu jangan nakal.

    eh!

    please! gimme at least a book! heeee.

    naakkkkkkkkkkk! =D

  13. Nurulhuda|Adlie Says:

    mun-e, moose, miss nona, kay kamal, dyn, sumpit, wanie, meeya, rye (dah nak kawin sangat dah ni, haha ko rye) wani, i take note okay, insya Allah kita tgk sape yg bertuah, hehe..

    alena & harz, dear korang, hihi sorry, nanti i tgk lg kalau ada i buy another 2 okay, aritu esoknya i pg lagi dah habis dah.. 😦 sob sob..

  14. Nurulhuda|Adlie Says:

    wani, nanti i check okeh u, hehe, kejam tak i..

  15. Queen Says:

    huda : alamak…i yang dah tak berapa bride to be nie boleh ke?/..ahaha.still takde anak…ahaha..and wish i have one…

    but siyes..bagilah buku nie pada org yang nak kahwin tapi masih takut nak timang anak..like me…

    i wish i find that book earlier…now i feel like a little bit too late for having a baby… =(…..

    chaiyok2 kepada semua….GO gO Go

  16. Leeyana Says:

    nak jugak….

    situasi saye juge seperti ryehanna…huhuhu

  17. PrincessD Says:

    errrr ramainyer yg nak..hmmm cam dah xde peluang je i nak ni..hihi

    im bride-to-be jugak..will be marrying my love ones on dis coming oct!

    if im lucky, u'll pass me the bookla kan..hehe

    p/s:im yr silent reader jugak..hehehe(maluuuu)

  18. ~ THALHA ~ Says:

    I want it too, huda. 🙂
    Mahu jadi mother juge. InsyaAllah 🙂

  19. nuptiles Says:

    salam huda,
    im the one email u about the veil DIY.
    ada giveaway terus comment kann.
    nak tgok rezki ada tak..:)

  20. Nurulhuda|Adlie Says:

    mun-e, haa kantoi! hehe takdelah good to know the silent2 ni, boleh la komen2 kan pasni, hehe..

    moose, aku pun sama, kertu dah ni tapi rasa mcm too childish takleh nak handle all these stuff, but i guess everything yg first time we have to like try la kan, when it comes to second time sure champion! haha..

    miss nona, terdengar samai sini lagu tu.. 🙂

    kay, u kan doc, ull be the best mother of all, insya Allah, please be a personal doc to all of us nanti? hehe..

    dyn, hey lucky lucky.. 🙂

    sumpit, ill def count u in.. hehe 🙂

    wanie, insya Allah, kita check tuah masing2 okeh, hehe.. ok nanti kakak email wanie okeh?

    alena, if i have 2 3 buku ni nak gak i extend to ex b2b, serious i feel bad!! huhu.. sad!

    meeya, yeahhhhhh, hehe.. ok2 kita check monday nanti okay for the anouncement.. 🙂

    harz, maafkan aku! huaaaa, aku rasa bersalah, haha.. nanti aku cek lg kalau ada boleh aku giveaway lagi eh..

    rye, aku amat risaukan ko! haha, dah dekat ni rye, sebak lak aku bila ingat ko dah kawin..

    wani, kalau bride to be then should be okay, pape ill check ur blog eh.. hehe..

    nik, owww i know ramai nak but i extend to b2b jek since i beli pun masa i b2b eve belum tunang pun last year, hehe.. dear, ada banyak buku mcm ni, try and search, insya Allah bila u baca u have a picture and ull have the courage.. kita semua nak anak kan lepas kawin, insya Allah take pape.. 🙂

    leeyana, ure in the list, long list, hehe.. oh sama dgn rye, good luck tau for last preps ni.. 🙂

    princessD, the chances is very slim la pasal ada satu buku je, sob sob, i pun sedih sebab ada satu jek to giveaway, tapi takpe u try mana tahu bertuah kan? haa ni lagi sorang dapat catch.. pasni jangan diam2 ok, 🙂

    thalha, ure in the list too, eh insya Allah, tu yang kita sume nak kan pas kawin.. 🙂

  21. f.a.r.a.h Says:

    confirm la i tak boleh kak huda. haha. 😉

  22. Mrs Drac Says:

    err..saye bujang lagi..nak!!

  23. Lady Says:

    hurm~ tho i tak applicable untuk giveaway ni, boleh tak i nak minta tolong u belikan buku ni untuk i? huhuhu~ since i stil have another 4 months before i can meet my lil one, i think macam sempat lagi nak baca buku ni… pretty please~ if u have any information untuk buku ni please lemme know eh~

    btw, kalau dapat yang rm5 tu lagi bagus! hahaha~

    thanks dear~

  24. Nurulhuda|Adlie Says:

    huda, haha, count u in juga.. hehe 🙂

    farah cumil, hihi tula, nanti farah nak kawin sis buat giveaway lain pulak eh 🙂

    suraya, haha u ni comel tau buat camni.. bujang tapi berdua eh.. hihi..

  25. Cik Belle Says:

    count me in jugak! hahaa. nak nak nak.. kot la kan bertuah juge. tihihihi

  26. Dandelion Kiss Says:

    nak.
    kad jemputan kawen u!

  27. azian abdullah Says:

    ala..nak majuk ar camni. mommy-to-be tak bley ke?uwaaa…

  28. hazlynda kushairi Says:

    kehapan kak long yang sangat dikasihi dan dirindui selalu,

    memandangkan aku adik yang paling bongsu, ilmu dan pengetahuan yang ade haroslah dicurahkan kepada adik yang bongsu supaye dapat menyemarakkan lagi dan mengembangkan lagi sayap2 yang aku ade ni. once aku dah bace, aku janji, aku akan buat giveaway gak, agak2 nak christmans nanti? hehe =p Aku janji aku akan jage buku ini sebaek mungkin.

    kak su yang cute >.<
    //hazlynda

    KHakHAkHAkAKhAKhKAhKAHkahkh gile skema, nak buku nye pasal. kalo tak dapat, aku pinjam bace jap ko nye then dah bace, aku pulangkan balek. cheit!

  29. ZARA Says:

    well… i'm always a good mother to cats and kitten… but human babies… i'm not sure…

    so… yeah… will probably need this…

    im counting on luck now. *wink*

  30. zielalala... Says:

    nak nak nak dan nak! hehe

  31. ederq Says:

    kenapa ex bride tak boleh kenapaaaaaaaa
    hahaahah

  32. tengkujuh Says:

    nak cuba nasib gak ar. huhuhu….

    mau ituh buku.. pleaseeee… =((

  33. Lady Says:

    i dal call KB. thank you very much dear. im so happy to have that chance. tak pe. i try cari online. Thank you very very much!!!

    *tight hug*

  34. Nurulhuda|Adlie Says:

    bie, buku is on da way, hihi.. xpelah u baca tu dulu eh, in the mean time try locate buku tu, cuma tak tahulah kan since buku rm5 tu dijual sebab tak laku, hehe..

    belle, ure in the list too, hehe.. list yang semakin panjang..

    ian, card will be flying soon.. 🙂

    azian soriiiiiiiii, huhu, ada 1 jek, tulah i pu tah pape beli i jek, my copy pun i bg wan maisarah pinjam, hope if she finish it early then i pass kat u? 🙂

  35. Nurulhuda|Adlie Says:

    lynda aka kak su yang cute, adoi! ko ni panjang sungguh kisahnya, hehe.. siap surat rasmi, hehe.. ko masuk la sekali giveaway ni tapi kalau tak menang amik lah aku punya, aku redhaaaa, haha.. ah ko lambat lg kawin, g buat preparation dulu, keji je jawapan aku, hehe..

    zara, sume rasa mcm tak yakin kan when it comes to infant, i guess we have to be brave and try our best la kan cos ape pun its always gonna be our first time, 🙂 list u with others as well!

    zielalalalalla, ye ye ye dan ye.. hehe i masukkan nama u okay.. 🙂

    ieda, kalau i ada seploh buku ni confirm i bukak kat sume org, hehe takde target, huaaa sebab ada satu je, kang peserta sampai 100 tapi buku satu, sumpah tak adil, haha..

    tengkujuh, cuba2 kan, mana tahu dapat, hehe.. 🙂

    bie, tulah, since KB bling bling ada dekat dengan u boleh la i pinjamkan dulu, kalau KB takde susah gak, dah rezeki u nak baca, enjoice!

  36. Girls Like Me Says:

    saya nakkk..hehe
    i new blogger..wish that i bole jd one of ur frens! =)

  37. Nurulhuda|Adlie Says:

    faz, baiklah! hehe.. aiyoo tak tahulah aku, pengsan bila fikirkan buku ada 1 je, sedey tau!

    faz, nanti selalu2 la update pasal wedding, kalau jadi tahun depan tak lama dah.. 🙂

  38. hazlynda kushairi Says:

    KAK LONG, aku tau sume kak long sayangkan adik bongsu. HAHA. lepas aku setel preps aku, buku tu dengan redhanye ko serahkan pd aku ek? KHekHEkHekEH padan muke kak ngah n kak lang tak dpt. weh, aku ke wedding ko tau. mebe aku tak p wedding kazen. eh, keji tul aku nih~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: