need help on accesories

kalau baju sanding kebaya labuh ala cosry, accesories apa ye yang patut dipakai, ke tak payah pakai? haha.. please suggest for me, from top to toe, tak nak crowded2, TOLONG! terima kasih, hehe, baju bikin sendiri so takde pakej on accesories, some more sangat tak sure apa yg sesuai.. then malas nak browse thru images kat mag/google sebenarnya..

rasa mcm nak pakai cute crown, a small simple one.. haha tapi tak tahu lah.. takut gile since the date is approaching, banyak juga yang pending ni.. takut!

butterlymini tq again, 🙂
Advertisements

24 Responses to “need help on accesories”

  1. Queen Says:

    kalau dah banyak beading..just pakai a simple necklace..pakai keronsang berangkai tu and a crown that suit ur tudung style

    =)

  2. A W E E N N Y E Says:

    hudy….nanti bila baju siap bw je ke tmpat nak sewa accseories tu then dia boleh suggestkan crown n acseories yg ssuai…biar dia tgk baju dulu…biar ssuai kan dear? hehe

  3. My Journey Says:

    dear kalau u tgk this website

    http://danielzainphotography.blogspot.com/2009/12/syaheedah-muhammad-ihsan-reception.html

    this girl pakai baju from cosry, an dia pakai veil and necklace sahaja, and nampak cantik sgt…

  4. Mrs Drac Says:

    tak payah pakai..(eh membantu ke komen ni?hehe)

  5. hana yoriee Says:

    suggest u to wear the pewter brooch yg 3 in a row tu n also cucuk sanggul..sangat anggun jika pakai dgn kebaya labuh. cube tgk kat link ni..diorg ada mcm2 aksesori. btw, hana kenal owner dia.. =)

    http://www.dlc.myportal.my/

  6. ElyaElmo Says:

    make it simple jee…:)
    less is more 🙂

  7. Puan Jiha Says:

    ohh sgt suke design2 cosry…. tak sure baju sanding u camne… tp mcm penah nampak 'belt besi' ke.. hahaha tatau ape name die… cantik mcm hi lite kan lg pinggang tu… ow rasa mcm nak tawen lg

  8. NahWaL Says:

    baju ko meleret kan wei? aku suggest takyah veil sebab dah meleret. keep it simple and nice. accesories ko pakai sumthing yang menonjol pon okeh. contoh macam menantu si Anuar ibrahim buat . baju dia dah meleret, takda veil, just tudung simple and dia pakai gelang yang ala2 mariam dalam pontianak harum sundal malam tue. HAHA. nak jugek.

    baju semua puteh?

  9. Puan Jiha Says:

    ohh sgt suke design2 cosry…. tak sure baju sanding u camne… tp mcm penah nampak 'belt besi' ke.. hahaha tatau ape name die… cantik mcm hi lite kan lg pinggang tu… ow rasa mcm nak tawen lg

  10. Moose Says:

    it depends. kalau ko jenis yang suka simple2 cam aku ni, crown pun aku tanak pakai. haha.

    tapi kalau baju ko dah berlace melets cantik segala, tak payah pakai accessories pun ok. i mean biar semua perhatian pun tertumpu kat baju ko. baru feeling pengantin noks. gile ah tertumpu. my BM sucks.

  11. ~dARlee zURiS~ Says:

    hmm..biasanya accesories just rantai&crown je kan?
    cukup lah tu rasanya sebab baju mesti dah sarat ngan manik2 suma.so,better limitkan accesories.

  12. aim aris Says:

    hi dear. i pn pakai kebaya labuh. d usual style would be pakai cucuk2 sanggul yg heavy dkt atas kepala but i opt for a rely simple tiara. accessories yg lain i pakai brooch kebaya yg 3 ketul ada rantai2 tu. d rest i pakai a rely simple jewellery. tu je. hope u'll find d right style/accessories for u. gud luck. 😉

  13. ♥♥relyza♥♥ Says:

    weh…aku lg rasa nak gile kot. goodie bag tak wat g. tQ tag tak print g. tolong tolong
    hehee
    ko pakai tudung,kan? baju ko more emas or silver? kena cari aksesori same kaler…veil takyah labuh2 sgt since dah kain leret2…
    nnt aku tlg usha dlm mag panten aku ek..
    bilalah kita nak date?

  14. ctfza Says:

    nurul.. fza always percaya, brides dengan crown ibarat irama dan lagu.. haha.. tapi klu taknak crown pun mesti nak sumthing kat atas kepala.. hehe..

    reason being..cuma hari kita jadik pengantin je kt pakai crown.. hari2 lain tak merasa dah.. huuu..

  15. Nurulhuda|Adlie Says:

    tq semua yang baek hati 🙂

    nik, tu la still considering nak pakai crown ke tak..

    awn, hudy saje nak survey dulu, sb takut baju dapat mcm 3 weeks before ke, lambat sgt, nanti kelam kabut nak fikir, hehe.. ni hudy nak tgk ape yg org suggest pastu try cari mana yg ada, nanti dah ada baju mana tak sesuai tak payah amik.. 🙂 tq awn!

    sab, i saw the pics aritu, soo lovely kan dia, sgt tenang, but sab i always believe certain ppl boleh pull simplicity very well, some can pull heavy2 style, in doubt i kat category mana, hehe.. but tq for suggestion.

    suraya, xpyh pki? hehe.. membantu jgk tu.. 🙂

    elya, wanna keep it simple but still got some elements of a bride la, but see how things goes la, baju pun still in the midst of tailoring so tak tahu mcm mana lg.. 🙂 tq elya..

  16. Nurulhuda|Adlie Says:

    hana, tq for the suggestions, ill check them out soon.. rasanya 3 tier brooch tu mmg sangat lawa.. 🙂

    jiha, baju i simple je, ala ala cosry la, but ofcos not exactly, haha.. oh yang ada jenis pakai belt tu kan, i still need to check whether sesuai ke tak, dah la tak reti sangat accesories ni, tq jiha, 🙂 take care baby sayang tu..

    baju meleret nawal, veil kat pinggang, tp aku rasa mcm heavy je, sebab patching ni salunya turn heavy sb tampal2.. huhu.. tapi sayam menantu anwar tu dia boleh pull simplicity, org camtu ada aura beb, pakai ape pun lawa, aku ni? haha.. nanti tolong aku ok bila dah dapat baju.. ko dah beli kan gelang ponti kan kan ngan miss chokodox ape ko kuar aritu? haha aku pun sangat suka but still fikir nak pakai atau tak.. 🙂

  17. NahWaL Says:

    aku tak beli lagi. menantu anwar tu santek tinggi. kita katek camne? HAHA. so nice la gelang dia but mak aku kata buat apa, macam apa je. but aku tak beli lagi. hahaha. ko beli la pastu ko sewakan kat aku. takpa aku tak kisah kalao ko sewakan ehhee.

    jum jum! nanti kasi date free, kami nak bawak kamu lari!!

  18. Nurulhuda|Adlie Says:

    mus, eh moose, haha wei aku ni simple jugak sama jek mcm ko ewah, but sometimes i do feel like hey why dont pakai je sume, since pasni takde la aku kekwat nak pakai2 crown la ape jadah sume, tp sometimes mcm better simple2, ntahla gila aku kalau fikir.. tula, but i guess i go for accesories yg simple so that baju aku lg tertumpu, haha.. ur BM sucks, kau ni nak lawan sharifah amani ke sape lg sucks bm? haha.. tq moose..

    zu, itula, i nak survey ape yg ptt,sb baju mcm lambat dapat la, huu.. i pun rasa crown, necklace, sb pakai tudung bukan nampak sgt.. :)tapi i nanti if baju crowded i limitkanlah, vice versa..

    aim, ill definitely check u out soon, hehe, i wanted simple tiara also, but see how la, or if i dont wear it masa sanding, wear it on outdoor photoshoot, haha.. nak jugak tu.. tq aim!

    anor, ko jangan nak kelam kabut, mulai sekarang ni buat satu2 task, mesti siap punya okay? hehe.. tp jangan la tangguh.. baju aku color all white so its either kene accesories heavy so baru nampak ke mcm mana aku pun tatau lah ni.. meh la dtg wanga walk sayam, hehe.. 🙂

    fza is back, yay! mmg la kan salah satunya sb daily basis mana ada pakai kan, bila jd bride br pakai.. tapi ape pun jangan sampai jadi mangsa fesyen, hehe.. 🙂

  19. Mrs Drac Says:

    huda, skrg mau tukar komen..hahaha..bila awk cakap baju ala cosry tatau kenape terus terbayang muke ekin dengan baju nikah(hahaha..terusan cakap tak yah pakai aksesoriT__T)

    tapi depends kt baju tula..sbb tak penah tgk jadi tatau..tapi simple crown pun ok..nama pun raja sehari..kalo tamau crown..tryla cekak spider…majlis sanding/nikah/btandang saya pakai cekak spider jek..

    A simple necklace pun agak membantu nampak menyerlah dalam gamba kot..semoga bejaya=p

  20. A W E E N N Y E Says:

    chewah nnt become superb.insyaallah..komen diorg sume sgt bernas

  21. Queen Says:

    crown ada banyak jenis..ada yang heavy..ada yang besar..ade yang kecik je cute…so many choices….

  22. Quiyah Says:

    hi dear! thanks for your advise the other day.. bersemangat kembali sudah ni.. hehe..
    btw aksesori ape yer?
    i like kalo ade veil yg simple sampai pinggang je ngan hiasan spider kat kepala tuh..
    and u pakai obi belt with sederhana besar keronsang die..
    and shoes yg simple shj.. plus carnation bouquet..
    chantek!
    my opinion la.. if tak nak spider, small crown pon cantek gak!

  23. sarahsayangjiman Says:

    hmm…rasa kena bawak baju time nak beli accessories ni..kang kalo beli pakai terpanjang la..terpendek la..tak nampak la..susah..

    the simpler the better!

    takpon pakai sesiap baju tu time nak pegi beli accessories.hahahha..

  24. ♥♥relyza♥♥ Says:

    all white ke? even beading pun? tak yah arr sarat2 sgt…ko tu dah la tecik molek je…hehehe
    nnt aku dtg wangsa walk g aku roger ko ekk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: