bunga manggar gula gula lagi!

hey cuba tgk pic kat bawah ni, sangat comel kan.. ini bunga manggarrr with colorful gula2, serius taste tgk bunga manggar ni.. hehe.. bila letak banyak2, lebat2 kat pokok mesti nampak sangat cantik, lagi2 kalau ada berarak tengah2 panas.. too bad aku takde berarak, eh ada tapi kat dalam dewan, so ingat nak buat masa nikah, just letak 2 pokok kat tepi pagar, for deco & for anyone untuk petik2.. haha.. ok nak buat jugak, nak buat jugak.. gila..
rasanya paling best untuk bungga manggar gula2 mcm ni ialah kene cari gula2 yang pembalut dia colorful2, attractive to see and attractive enough for children to grab them, cos for me thats one of my intention, bagi bebudak tapi kalau yang dewasa pun boleh terutamanya nad nadzira, heee.. i tahu u nak kannnn? hehe.. thanks to kak nora sebab membagi inspirasi ni lagi and for the pics above.. untuk cara2 nak buat bunga manggar gula gula mcm ni u can check tutorial from niena..

butterlymini πŸ™‚ happy.. sangat sejuknya..

Advertisements

7 Responses to “bunga manggar gula gula lagi!”

  1. ~ THALHA ~ Says:

    cantik, kreatif, unik dan practikal. conpom pas majlis bebudak rebut2 nak. tul tu. kene gula2 yang shining2 pembalutnya baru nampak cantik. πŸ™‚

  2. saudah Says:

    so cute and a good idea too. if not, just as a deco aje bunga manggar ni.

    bila tgk ur wedding prep ni, rasa cam nak sanding lagi sebab i have only 42 days only in bertunang time..

  3. azian abdullah Says:

    cute2!
    dah terbayang2 bunga manggar gula2 ni. rsnya kalau letak kat pintu msk dewan pun okey da. gula2 mcm ni ade banyak jual kat kedai2 borong…buat tau! i nak tarik satu nanti :p
    tiba2 i miss u…

  4. ~dARlee zURiS~ Says:

    idea yg bagus
    tapi…kang pengantin belum sampai,bunga manggar tu dah habis
    ;P

  5. Nurulhuda|Adlie Says:

    thal, comel kan? tula something diff la i guess kan,tak tahulah mampu ke tak nak membuatnya.. πŸ™‚

    saudah, first thing i rasa bila tgk pun ialah cute, hehe.. saudah, u have 42 days, but i believe ur big day is lovely kan? πŸ™‚

    azian, sangat cute! tula nak letak kat dewan mcm semak jek, haha.. sebab pintu dia sempit laa.. menci! tulah nak g kedai gegula borong nanti.. πŸ™‚ miss u too mommy to be..

    zu, mommy lagi seorang, baby kysh sangat comel comel! itulah takut habis je, but i guess tak kot, haha pasal i jeling je sume takut nak usik, heee..

  6. Mrs.Qarlista Says:

    haha..nape ade name aku kat cni…tengokla nanti cepat je bunga manggar ko togel..cant wait!!!kene buat banyak2..kalau sket nanti ramai yang kempunan tahuuuu.ehhh..nawal kawen nanti huda dah kawen kan..haha.

  7. hazlynda kushairi Says:

    babe, bunge manggar ni sonang jo. HAHA dulu mase cousin aku kawen, that was 3yrs back, aku-lah tokey manggar gegule HAHA bab ni aku terer. bab bunge manggar la. HEHE =p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: