sampin untuk adinda..

bukan sampin untuk i okeh, untuk adik adik saya, saya yang sulung dan ada adik laki-laki sahaja, 3 org kesemuanya jadi kene lah beli sampin untuk mereka pakai masa hari sanding saya nanti.. we bought this india/pakistan songket untuk dibuat sebagai sampin, loose piece, belum dipotong & dijahit, seriously cheap but nice.. 3 of them gonna wear the same sampin.. identical..
whereabout? kamdar kecil, jalan tar, price for 1 meter is myr26.01 after less, each of them need 2 meter so for 1 person is around myr52.02, bargain okay tho im not the one who pay for it, hehe.. compare nak beli sampin biasa yg dah siap tu satu atleast 100+, true cant compare the quality and stuff, ofcos yg songket mahal tu jahitan kemas, cantik gila.. but we have to save pasal banyak lagi nak spend, bukannye diorang yg nak kawin pun kan? haha keji! yang ini pun nice sangat.. murah doesnt mean tak lawa.. kan? beli 6 meter untuk mereka bertiga and later hantar untuk jahit and siap boleh pakai dah.. jahit pun max is myr 10 pasal jahit lurus je, so there we bought baby blue.. color for reception is purple but family gonna wear baby blue, tak mahu sama..
dalam happy rasa sedih pulak tahun ni, there will never be any year like this year for us (1) im gonna get married, (2) angah gonna proceed with clinical practice, (3) elang gonna further study.. left at home tinggal mak, ayah and bos je.. :((( just cant believe 3 of us siblings are now moving different directions and are away from home for different purpose.. sob sob.. i shall write 1 entry on us siblings later.. nak add 1 more, rina adik dia pun sumeeeee laki-laki.. her wedding is pink & ivory color, so susahnyaa nak suruh adik adik dia pakai baju melayu color pink.. (this happens when u dont have sister but brother all the way) hehe.. n her bro is my bro bestie long time ago.. wuhuuu rina glad i found u back, like a missing puzzle finally complete..

butterlyminicoverage for feena’s wedding (her side) shortly (soon i think), exhausted!! but alhamdulillah, untuk majlis dia everything went super well, accordingly..
Advertisements

12 Responses to “sampin untuk adinda..”

  1. ctfza Says:

    yang.. awat tak tidoq lagi ni.. nak jadi pengantin kena tidoq awai.. haha (diri sendiri tak sedar! huu)

    eh.. cantik je tengok dari gambo ni kain2 sampin tak potong lagi tu.. huu.. teringin boley? tapi sapa nak pakai? huuu

    betul la nurul.. dekat2 nak kawen ni.. teringat family.. sedih rasa.. hurmm.. teringat pulak ibu ayah.. kami adik beradik, start form1 dah duduk asrama, jauh dari ayah ibu, dah kerja tak berapa lama, nak kawen pulak.. haii.. sayu pulak rasa hati..

  2. ZARA Says:

    macam kena pegi jenguk je. weekend lah. never been to jalan tar actually. selalu lalu jer.

  3. NahWaL Says:

    everything ok babe? camne haritu?

    aku pon sedeh uwaaaaaaaaaaaa…nak kawen dah. ko mestila rasa lagi kan,nak dekt dah nok.

    eh, sampin itu lawa ok! haritu tengoks sampin songket paling murah RM500. huh

  4. harzharun Says:

    ermmm, bagus tul kakak ni…hunting sampin tuk adik2 plak…dear, bila kita dah semakin meningkat dewasa, mmg ada tgungjawab yg lebih besar mnunggu..tpaksa tinggalkan rumah & parents…but believe me, itu yg akan buat kita lebih rapat, lebih riuh rendah bila sesekali bjumpa…btw, adik bongsu pnggil bos ek?…mmg bos pun kan..hehe..seb bek ada bos, boleh temankan parents kan..

  5. BuNGaKRiSTaL Says:

    hai awak! kita sama ler.. I pn da only princess.. sulung plak tu.. the others adik2 lelaki 3 org… 🙂 sbb tu kerja2 DIY yg complicated tu smua kna wat sndri.. xde kakak or adik2 ppuan yg nk tolong… huhu…

    my reception theme pn gonna be light purple,light blue and white.. so, byk gak p'samaan tuh! ;p

  6. faratul Says:

    huda g jln tar ke smlm?fara pon g tau..kn besh kalo terserempak! leh heret u g jakel jadi mak andam kn?

  7. akudandia Says:

    hehe..sangat sker this entry ..it is a must go shopping for my 3 important man during my Big day ..thanks ye cik Nurul Rossa .. 😉

  8. f.a.r.a.h Says:

    sis, luckily your brothers nak pakai sampin yang same tau. i rase jarang la org nak pakai sampin yg same. baju same sume. most of my guy frens sume refuse kot. 😉

  9. journey of a lady Says:

    i ada add ur blog kt my link 🙂

  10. ReYNa Says:

    aku sedey bace entry ko ni x tau nape.hukhuk.maybe touching sbb ko ckp pasal siblings aku suma laki?huhu.aku x larat kot nk tulih entry mcm ko pasl adik2 aku tp yg pasti adik aku yg kt uia tu mmg aku igt lg kwn ngan adik ko.hihi.super happy jumpe ko blk kan:))).

    eh.sampin aku x carik lg.alaaaahai.cam murah jugak kalo beli mcm ko,.bagus lah entry ko ni.,aku suke.mengingatkan aku.sila ingatkan aku lg dengan entry2 sebegini supaya aku x lagha lagi

  11. Ami Schaheera Says:

    menarik lah warna warni sampin kat atas tu! rasa nak pegi borong semua warna hehe 😀

  12. Athirah Rahim Says:

    woww. sampin cantik n murah jugakk.. idea yang sangat bernas 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: