trial make-up!

trial make-up for nikah —> done! was fun sangat2, haha knowing me yang tak reti mekap tetebal, nanti masa nikah memang tak boleh tgk cermin or i freaked out again? hehe.. my nikah make-up will be execute by so soon bride to be, raja norlin suefina.. ini bestie, fuh it feel nice having someone close to you to do your make-up, and this is her make-up blog, beauty touch she did my simple make-up masa engagement..

trial make-up for sanding is obviously unnecessary, as u know saya amik ayang kamell, and dia tak encourage buat trial for his own reason, he updated me with it so i knew why of the stand, and ini yang penting! kalau mahu juga he can do one but he will charge the trial sama harga macam normal make-up masa reception, way no way i can afford that.. so tawakal sahaja.. 😉

and ya, i have hida dear, a make-up giveaway from petite touch for my pre wedding photoshoot soon, sudah agak2 tema, a simple one, venue pun kat taman botani kepong, tapi masih belum deal with op specific date, soon la.. when almost nak kawin, haha baru feel kot? sekarang feel belum mariiiiiiiii..

butterlyminii hope i turn lebih lawa dari hari biasa? harap2lah.. hehe, sekarang kene cari seri ye cik barriah.. seri tu penting katanya.. hehe!
Advertisements

23 Responses to “trial make-up!”

  1. Lea Shmea Says:

    dont worry abt ayang's work dear. he does fabulous make up for weddings. i had him too fr my engagement. love it!

  2. NahWaL Says:

    ya ai loike!malam tadi ke ko p? sorry wei malam tadi ai surrender haha

  3. Xora Says:

    Cam kawan saya selalu kata “seri pengantin, pakai kain batik pun lawa! ” 🙂

  4. Mrs Drac Says:

    pic trialmakeup rasie ek..hehe

  5. Puan Jiha Says:

    make-up perkara yang penting kan bride kene pk… mcm Jiha dulu pon takut sangat mase nak pilih make-up artist dulu…ye la takut plak nanti nak cantik tp lain jd nye…tp takde budget utk trial market…redah aje lah hehehe…Alhamdulillah i berpuas hati sgt2…mine for solemnization and sanding amek Nurin… bertandang kat Johor amek wanie from AZ Bridal…sgt berpuas hati…. hope u pon akan jd bride yang gojes on ur big day =) (panjang lebar komen heheheh)

  6. cik yaya Says:

    mesti santik!jgn risauuuu
    rindu nak gosippppppppp
    heeeee

  7. Mrs.aisheiteru Says:

    huda…mesti automatic berseri + cantik + jelita jd pengantin nti. dont worry ok!

  8. [ naim | fira ] Says:

    insyaAllah lebih comey nnt :)hehehhe 😉
    xsbr nk tgk pre wedding akak kt garden tu 🙂

  9. hazlynda kushairi Says:

    babe, ko amek AK ek? hehe aku sukak make up die. kazen aku dulu ade amek die. sangat sweet AK = anak kushairi. hahahaha =p petite touch tu pon not bad. kaler sweet sgt. yang penting, seri ko naek nanti. leh make up kami skali sbb aku yaya nawal flower girl kan? haha =p

  10. Queen Says:

    kalau dia charge lebih mahal memang tak termampu la kan… tapi tula, bukan nak takutkan u, but ramai yang dah terkena, mekap org tu cantik, but suddenly tak suit dgn muka..so nampak out….but sebenarnya kalau kita biar mereka buat yangterbaik kat wajah kita, it'll turn very nice one… sebab mereka berkara dari hati (ye ke?hihii)

  11. Ami Schaheera Says:

    wahh best lah dah buat trial make-up and puas hati plak tu! nice2 🙂

  12. Nurulhuda|Adlie Says:

    lea, dah nak naik bridezilla ni risau, hehe.. tq, i nak browse thru ur blog soon.. ada gamba tunang tak? nak tgk..

    nawal, ko ni aku ym takde pun… 😦

    xora, mmg betul, pakai baju koyak pun uishhh serinya, hehe..

  13. asna cute Says:

    asna dh penh tgk make up “beauty touch” scara live.. xberapa bkenan dgn lipstik kat bride yg dia make up kn.. hehe =)

    jgn marah ya.. kak nurul Peace =)

  14. Nurulhuda|Adlie Says:

    drac, aah takdelah rahsia tp tak pakai full baju sume, tak pakai tudung, mcm segan nak letak la, hehe..

    jiha, mekap mmg penting sangat2 kan, sume dah lawa ni, mekap pun mestilah lawa kan, nurin pun mekap u lawa sangat, flawless.. =)

    yayahhhhhhh, santik ke? mestilah santik.. hehe.. =) ko rindu aku rindu jugalah…

    faeza, auto mode, hehe, u pun cantik sangat masa sanding tu, seri..

  15. Nurulhuda|Adlie Says:

    fira, tulah sis trust la mereka semua ni, insya Allah

    lynda, anak kushairi nampak? hehe, aah lama sungguh aku book dia ni, nak menanti kawin nye tak sampai2 lg, hehe.. tulah harap2 la dia buat best2, yg beauty touch mmg bestie aku so aku dah biasa sgt dgn dia.. yg petite tu aku nak mekap pre wed, hehe.. hida tu baek sangat mentaja mekap.. =) flower girl? girl lagiiiiiii ke soulsister aku ni? hehe..

    nik, antara semua ni i dah 2 kali dengan feena, so i mmg okay with her touch, she understand me very well yang i sangat suka mekap manis, insya Allah i harap semua okay nanti.. yg ayang dgn hida belum lagi, tapi insya Allah okay, i pun bukan jenis yg mekap sangat2, i just nak enhance muka n nampak presentable.. =) mcm ayg aah mekap trial dia cost sama dgn the real, so double harga, gila mahal, so tawakal je sebab dah tgk hasil kerja dia, okay je kan..

    ami, i on daily basis bukan mekap sgt, tu yg i rasa okay je, kurang la fussy la tu, kalau mmg jenis mekap n pandai mekap mesti fussy gegila.. hehe..

    asna, kalau kakak okay je sebab mmg dah biasa dgn dia, kalau pengantin lain tu kdg2 diorang ada preference masing2, kita yg tgk mcm tak okay, yg bride tu suka.. its okaylah, kita ada pendapat masing2 kan.. =)

  16. Mrs Drac Says:

    kalo camtu, crop cepat gambo tinggal mata, idong, pipi ngan dagu..ngehehehe

  17. hazlynda kushairi Says:

    baek kak long. jgn marah. kak long garang. hahahaha yang girl lagi – nawal. die kawen nanti, expire tittle “girl” hahahahha =p

  18. Nurulhuda|Adlie Says:

    drac, haha.. crop ke? aiyoo sumpah malu, hehe

    lynda sayam, kak long sangat kan aku ni, haha.. very the.. ko kira kak su la dah kawin last.. haha.. girlllll lagi okay kita semua, young lagi… =)

  19. Ratu Says:

    huda,yeke ayang kamell xde trial mekap. some more, kalo nak jugak, the rate will be same? hahaha…mmg macam xnak kasi jugak je. hehehe

  20. syanaim Says:

    ::bestnyer dah try make up..mesti huda nampak chantek…::

  21. Ryehanna Says:

    nape xde gmbr muka kena mekap?? nak tgk!! hehehe

    btw, just nk gtaw yg anda ditag! hehehehe

  22. Nurulhuda|Adlie Says:

    durruz, aah dia boleh kalau nak trial, harga sama je ngan real mekap, camno? hehe tulah trust is important.. insya Allah okay kan..

    nasya, harap2 la chantek nanti, hehe, actually geli sikit tgk muka mekap tebal sebenarnya, haha..

    ryeeee, malu lah rye, nanti masa wedding baru tempak muka mekap, hehe.. ok will check tag apekah itu.. hehe.. =)

  23. Anggun Says:

    talking about makeup, just to let you know that bulan 5, 5 sampai 11 i akan ke kuching. then, ade few dates yang dah booked. My schedule i letak kat blog for a time being, sebab sangat bz, x sempat nak edit tarikh2 tu.

    in case u dah confirm tarikh, just let me know key. i will mark my date as well lah… sebab kalau xde job, usually we going holiday. 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: