holareyna ialah bestie saya yang hilang..

i met a bride to be blogger yesterday.. holareyna @ rina maizura, penting sangat sangat sangat jumpa dia.. sebab she is my bestfriend dari sekolah rendah class sebelah2, sekolah menengah (form 1 je) then sampai la 2 minggu yang lepas i accidentally found her blog, memula tak sure betul ke tak sampai terpaksa browse thru her blog archieve searching for more and more of her picture cos she seems skinnier these day, takut salah orang, muka pun dah ada lain sikit2, so masa tu berdoa betul la ni blog rina, then until i saw her father masa her engagement day then i was soo sure of her.. terus email dia, lewat jugak dia reply, hehe.. terharu pulak jumpa masa sama2 dah nak kawin.. okay? masa jumpa blog dia pun mcm nak ternangis sikit..

pasal the lastime we met masa tu form 2, PRACTICALLY ITS LIKE 11 YEARS TAK JUMPA ITU BESTIE!! kisahnya rina masa form 1 bulan 10 she moved to terengganu, dia ni mmg nomad sikit selalu sangat pindah2, dedulu we keep in touch via snail mail, mana ada hp masa tu, email pun bukan ada sgt, mmg antar surat, sekali tulis panjang2, hehe.. then masa form 2, masa cuti sekolah ayah dia datang keja kat kl, jadi rina ikut sekali, tido rumah saya beberapa hari, spent time sama2, then we went jalan2 kat kl, shopping2 sikit (masa form 2 mana ada duit sangat kan, lol) shopping sampai negative la duit ayah dia bekal, kelakar je kalau ingat balik, then we went aishah’s open house, masa tu raya kot.. then ada satu pic amik masa dia dtg.. pic tu satu je that i have to remind me of her.. then sampai la terjumpa blog dia balik secara eksiden.. omg! sangat2 happy..

so first time jumpa balik yesterday kitorang pegi jalan tar, shes getting married in june, saya july.. jadi banyaklah dia nak beli, tambah2 sekarang rina dekat klang n parents permanently kat kelantan, jadi dia kene beli semua barang sebelum balik sana, so we went jakel beli kain for her mother and father, then beli kipas bulu warna putih, cantek! then beli bunga telur cantik.. she bought the one that i heart soo much.. and ofcos bila dia tengok pun she heart it too.. 😉 excited sangat nak beli barang2 dia pasal she have a long list, then hujan lebat so ada beberapa jugak yg tak sempat, bila ujan lebat we stop at nagoya and lepak kat dalam.. then we went back to my place, dejavu sgt, and sampai rumah i told mak kat dapur, ini rina ingat lagi tak dulu dia duk sini bla bla bla, even her bro is my bro bestie.. then pray, pastu lepak lagi browse thru websites tgk kad kawin for her, then pas semayang maghrib, makan dinner then dia balik klang.. sure penat gila but happy sangat meeting someone yang sangat close dgn kita, then lama hilang then jumpa balik..

butterlyminilost and found via blogger..

Advertisements

6 Responses to “holareyna ialah bestie saya yang hilang..”

  1. ReYNa Says:

    huda.i'm sooo terharu sgt.huhu.best giler dpt jumpa ko.pastu dpt plak jalan2 cari brg kahwin ngan ko.lg aku rase best(bape kali aku sebut ni..huhu).tp honestly mmg cam nk nangis.mmg jejak kasih btol la kan.bace entry ko mmg aku lg rase nk nangis..huaaa.anyway.thanks bg opinion about everything.aku mmg memerlukan org mcm ko bg idea utk hari wedding aku..(wahhh).haha.

    p/s:thanks tjk aku bunga telur itu..i heart it so muchhh..syg plakk

  2. Ami Schaheera Says:

    dear, kipas bulu2 dapat kat mana? i mahu juga hehehehe

    so nice dpt jumpa balik kwn lama in blogging world anddd dah nak kawin pulak tu masing2… awww

  3. ::LiYa:: Says:

    hye…
    tumpang tnye….
    beli kipas bulu katne???
    hehehehe….
    email me if u dunt mind:
    Lya_iceblended@yahoo.com

  4. azian abdullah Says:

    haah, memang dunia maya ni banyak bagi faedah kalau kita gunakan dengan cara yang betul. jejak kasih dan jejak sayang. ececeh…hbukan jer jumpa kawan lama, boleh buat kawan baru lagi. best!!

  5. harzharun Says:

    wahhh…mjejak kasih tol…dah la tu, same passion lak skang…mmg sonok la korang…btw, dear, 2 org dah tny tu, kipas bulu2 katne?..tp i rs i xsempat dah nak beli..

  6. fazemy Says:

    Aku baru terbaca entry ko nih. weyyy jmpa rina tak ajak aku. jeles ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: