♥ spot for pre wed..

antara spot yg mungkin sesuai untuk pre wed photoshoot bakal2 pengantin yang nak suasana taman, cewah.. taman botani frim, hari sabtu kan pegi singgah, so ni lah sedikit sebanyak pic yg ada sebelum hujan pun turun, sangat tak best sebab mmg dah niat nak jalan satu taman botani nak tgk2, last2 hujan.. kene la pegi next time.. okay masuk kalau jalan kaki myr1, bawak masuk kereta myr2, the same ticket can be use to enter frim via the other entrance as well, belle, kalau photoshoot fee dia myr100, bayar kat booth entrance taman botani, but for casual photoshoot saya suggest tak payah la bayar, bawak masuk kereta n bwk camera n amik pic kat dalam, unless pre wed mmg pakai baju pengantin or post wedding bebetul pas reception, pakai baju pengantin then obvious sangat so kenelah bayar.. 🙂
a simple hutan, dalaman dia tatau complicated mcm mana, masa ni dalam kul 4 lebih, tapi bila amik pic nampak mcm berkabus, mmg hutan betul ni.. best sungguh berada dalam green area, mcm tak nak balik pulak.. cuma sebabkan takut kilat sangat so cabut lari, and rasanya kat dalam mcm best, ada beberapa tasik kecik n tasik besar and ada various taman, but im not sure whether they maintain the taman ke tak kan cos mmg jalan sikit je dah kilat n ujan.. but im going back soon, pagi so rasa sangat segar dan nyaman, hehe..

butterlyminipaling2 penting taman botani frim tak congested mcm frim, maybe tak ramai yg tau, adlie yg duduk area situ pun tak sure sangat, hehe.. but i do heart frim at the first place, mmg jatuh cinta pandang pertama tu..

Advertisements

24 Responses to “♥ spot for pre wed..”

  1. hazlynda kushairi Says:

    wahhh cantek lokasi
    aman. nyaman.
    lokasi sesuwai utk pre-wed
    akan menyusuli lokasi ini.
    taktau lak kewujudannya
    padahal dok dekat je (=

  2. hazlynda kushairi Says:

    wahhh cantek lokasi
    aman. nyaman.
    lokasi sesuwai utk pre-wed
    akan menyusuli lokasi ini.
    taktau lak kewujudannya
    padahal dok dekat je (=

  3. azian abdullah Says:

    daaaaaaa…comment i kat entry pelamin u pun takde ek? huhuhu…apokono eh nie eh? nway, sangat cantek kat frim utk photo shoot. tak sabar nak tgk hasil dari keposingan u and adlie. hehehe…i dulu memule nak buat post wedding photoshot kat frim. dah sampai depan pntu baru tau kena bayar. terus cancel. hahaha…terus tukar gi tempat rekreasi yang tak jauh sangat lah dari frim tu. ape ketah nama dia.yang ade sungai, air terjun tu. adeh…tak ingat pulak :p

  4. azian abdullah Says:

    daaaaaaa…comment i kat entry pelamin u pun takde ek? huhuhu…apokono eh nie eh? nway, sangat cantek kat frim utk photo shoot. tak sabar nak tgk hasil dari keposingan u and adlie. hehehe…i dulu memule nak buat post wedding photoshot kat frim. dah sampai depan pntu baru tau kena bayar. terus cancel. hahaha…terus tukar gi tempat rekreasi yang tak jauh sangat lah dari frim tu. ape ketah nama dia.yang ade sungai, air terjun tu. adeh…tak ingat pulak :p

  5. Cik Belle Says:

    tq for the info huda! =)

  6. Cik Belle Says:

    tq for the info huda! =)

  7. AmyMizzunderstood Says:

    OMG!!!ni belakang rumah i je okkehhhh!actually u dok kat mana?hukhuk…leh la jumpa2..hehehe

  8. AmyMizzunderstood Says:

    OMG!!!ni belakang rumah i je okkehhhh!actually u dok kat mana?hukhuk…leh la jumpa2..hehehe

  9. aidadidu Says:

    hi there nurul huda!
    dah try ke buat cake tu?
    ehehehe

    btw, thanks for dropping by.
    take care.
    🙂

  10. aidadidu Says:

    hi there nurul huda!
    dah try ke buat cake tu?
    ehehehe

    btw, thanks for dropping by.
    take care.
    🙂

  11. faratul Says:

    nice place huda.. n bile pandang bende2 ijau tu sejuk je mata kan? so mood nak pre wed pon up la!

  12. faratul Says:

    nice place huda.. n bile pandang bende2 ijau tu sejuk je mata kan? so mood nak pre wed pon up la!

  13. faratul Says:

    huda, taman bunga kat jb pon cantek..ijauuuu je rase.aritu g saje2 rase waaaa… tp too far away fr mlk. berangan jela..

  14. faratul Says:

    huda, taman bunga kat jb pon cantek..ijauuuu je rase.aritu g saje2 rase waaaa… tp too far away fr mlk. berangan jela..

  15. AmyMizzunderstood Says:

    this botani park belakang rumah saya jekk..hehehe u dok mana actually??

  16. AmyMizzunderstood Says:

    this botani park belakang rumah saya jekk..hehehe u dok mana actually??

  17. hazlynda kushairi Says:

    amy, u dok mane?
    wahhh semua berhampiran!

  18. hazlynda kushairi Says:

    amy, u dok mane?
    wahhh semua berhampiran!

  19. Anggun Says:

    wah! confirm ke tempat ni? mcm menarik. x pernah pergi pon walaupon agak dekat huhuuu…

  20. Anggun Says:

    wah! confirm ke tempat ni? mcm menarik. x pernah pergi pon walaupon agak dekat huhuuu…

  21. AmyMizzunderstood Says:

    i dok kat tmn ehsan la kepong…tmn botani ni kat taman ehsan je kan?

  22. AmyMizzunderstood Says:

    i dok kat tmn ehsan la kepong…tmn botani ni kat taman ehsan je kan?

  23. Nurulhuda|Adlie Says:

    jawab soalan amy dulu, haha.. kan dah confuse padahal belakang dapur u? ye amy belakang umah u, and i stay kat wangsa melawati and adlie kg melayu kepong, thats why i sebok2 with that area.. 🙂

  24. Nurulhuda|Adlie Says:

    jawab soalan amy dulu, haha.. kan dah confuse padahal belakang dapur u? ye amy belakang umah u, and i stay kat wangsa melawati and adlie kg melayu kepong, thats why i sebok2 with that area.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: