♥ saturday loaded..

im soo tired, im edgy gila gila, despite the ticker showing that we still have 6 months and 3 weeks at this very point of time, tapi im preparing it like my wedding in the next 2 months, kadang2 i was like so stressed out dalam otak aku ni tak process sgt apa adlie cakap.. we are totally 2 different creature, i can accept ad-hoc, he cant, i cant accept soooo much planning, he is avid planner.. and both dominating, so gadoohhhhhh.. pastu elok balik, pastu gadooohhhhh.. hehe.. kadang2 malas nak tension sebab for me its funnnyyyy gila okay, pasal benda biasa pun nak gadooohhh.. but i guess thats the way it is la.. dah sume benda nak kene settle..

so semalam i started the day early, cos this monday is school opening, so i have tons to rush for the coming student, then i feel like i cannot finish work, i suppose to leave my desk at 1130, but at 10am i feel like jumping, i dont know i can settle the loads, then finally yes i leave my desk at 1140.. rush balik rumah, clear all the kain2 atas katil yg tak habis2 nak bentang tgk cantik ke tak, booo loser gila asik rasa choice tak lawa.. then asing kain khatam dengan kain nikah, sebab satin lining for nikah im gonna have it to match adlie’s, dah la sama kang terbuat terbalik, im meeting the tailor yesterday, tu yg sibuk cite kain.. kul 12 adlie sampai, gila terkocoh2, air pun tak sempat minum, dahaga gila..

sebelum ke tailor we went to ampang point, tgk pameran, it was a tiny pameran je, n we are going specifically for one booth there, cuma masa sampai booth dia je takde org, i hate the fact that when i know which to go yg tu la takde, but she said she odw from somewhere, and we ate lunch at kfc first.. then duduk2 balik kat booth tu sampai la kakak tu sampai.. borak2 then dia tanya venue, so she said hari ni mmg ada satu wedding pakai pelamin dia, dewan jkr jugak, ape lagi belingas nak pegi, but i have slot in places to go dah.. so bertenang, call sume tmpt nk pegi cakap lambat sikit, actually dah 2 3x call semua reschedule, sebab kat ampang dah dragged, so the rest dragged jugak..

jalan sultan salahudin, yay, lalu taman tasik perdana, tugu negara, padang tembak, ohh i die, tak sabar post wedding photoshoot, hehe.. then masuk tgk pelaminan, okay masa ni kul 4, so caterer dah start kemas2, crowds was family je, so masa nak masuk i said to mak pengantin, makcik saya dtg nak tgk pelamin ye, haha.. then ngan pakai jeans we both dengan tak malunya sampai ke depan pentas amik gambar.. tumpang je lah kan.. so here the pics.. lawa, simple garden style..

this is the jalan where we gonna have our recep soon… this is the pelamin, yg nak tgk sgt..

ini ialah bunga manggar dia, cantik juga, bungga manggar biasa mix dengan bunga sakura panjang2, grea idea, insya Allah mine are diy and nak mix juga with something else, yang itu awaiting someone to teach me to do..

then rush lagi, setelah bertoiletan, ke tailor kat sri damansara pulak, oh yg ini ada gaduh sikit je tak byk, cos i take soo much time discuss pasal baju nikah, cos it is kurung moden, but with some detailing, so lama, adlie dah muncung, he waited for me in the car, mood ruined, and yes i bring lappy to show kak gaya the contoh baju, haha.. tak print pic so i bring laptop je terus.. and yes, shes was my fav tailor, sebab kemas dia buat, cuma tailor kategori biasa je.. dia ada 2 kedai, satu sri damansara satu di penchala.. n ive been sending bajus to her in last 2 years, so i have all baju yg occasion nya staggered nicely, from bajus for normal occasion, to baju for bertunang and now, baju for khatam and nikah..

and shes was like so nervous i came to send big day baju she goes, bismilallahirahmanirrahim ukur pinggang, bismilallahirahmanirrahim ukur lengan, bismilallahirahmanirrahim ukur lebar bahu, hehe, aku pun sama nak nervous dah bila dia mcm tu.. hehe gila lah.. 1st fitting in may, cos i said to her do smaller bit, cos im need to diet bit, masa tunang aritu kurus, ni dah naik balik.. i hope my baju nikah turn to be good soon, n baju khatam as well..then dah selesai we rushed for ou, again? nak tgk movie pulak, sherlock holmes super duper best, then we went makan at milano pizza.. wah makanan, hebat! btw mcm mana nak kurus kalau makan pun tak penah reti nak catu? hehe.. rasanya ni la the best escape of all, tension2 makan jelah, tu pun i was like mcm nak banana split jek.. milano pizza are affordable, 2 serving of delicious pastas, 9 inch homemade taste sedap gila2 pizza and 2 iced lemon teas was at myr37.. balik, aku pengsan!!

butterlymini ada 1 benda besar lg blm settle, bakal struggle more than how we struggle to get suitable photog..
Advertisements

20 Responses to “♥ saturday loaded..”

  1. f.a.r.a.h Says:

    bungga manggar awesome! cntik gile. hahaha. btw sis.. pelamin tuh pon cntik gak. 🙂

  2. f.a.r.a.h Says:

    bungga manggar awesome! cntik gile. hahaha. btw sis.. pelamin tuh pon cntik gak. 🙂

  3. NahWaL Says:

    bestnya kalao tunang leh pergi survey2 sama2, senang nak buat decision. mine's is in JB. gile ok jauh beratus batu. huuu..

  4. NahWaL Says:

    bestnya kalao tunang leh pergi survey2 sama2, senang nak buat decision. mine's is in JB. gile ok jauh beratus batu. huuu..

  5. ♥ Fasha ♥ Says:

    nice la pelamin tu. kalo kerusi tinggi lagi lawa. warna putih kena je dgn tema apapun kan.

    my pelamin would be in putih jugak nanti ^-^

  6. ♥ Fasha ♥ Says:

    nice la pelamin tu. kalo kerusi tinggi lagi lawa. warna putih kena je dgn tema apapun kan.

    my pelamin would be in putih jugak nanti ^-^

  7. Riena Says:

    i pun pi tgk kat AMpg point tu. boleh la..cuma singgah kat booth Rita Collection dengan Seri menanti Catering. yang lain x sempat.

  8. Riena Says:

    i pun pi tgk kat AMpg point tu. boleh la..cuma singgah kat booth Rita Collection dengan Seri menanti Catering. yang lain x sempat.

  9. ctfza Says:

    sukenye makan2 lepas penat!! sy suke jugak.. tapi terpaksa berkorban sekarang.. huuuu

  10. ctfza Says:

    sukenye makan2 lepas penat!! sy suke jugak.. tapi terpaksa berkorban sekarang.. huuuu

  11. Ratu Says:

    tewos jatuh cinta dgn pelamin tu jua…cantek.cantek!

  12. Ratu Says:

    tewos jatuh cinta dgn pelamin tu jua…cantek.cantek!

  13. harzharun Says:

    owh….lm x mkn pizza….btw, btol la u huda…wat prep cam 2 bln lg nak kawen…kdg2 wat i cuak la..i ni hah 2 bln lg….byk lg x siap…

  14. harzharun Says:

    owh….lm x mkn pizza….btw, btol la u huda…wat prep cam 2 bln lg nak kawen…kdg2 wat i cuak la..i ni hah 2 bln lg….byk lg x siap…

  15. nUR_rOsALiNdA Says:

    huda!!!!!!!!
    dah nak kahwin…yeay!!! yeay!!

  16. nUR_rOsALiNdA Says:

    huda!!!!!!!!
    dah nak kahwin…yeay!!! yeay!!

  17. Lady Says:

    wah~ semakin bz.. know wut, rite now im helping my fren's wedding. she kena dipercepatkan date kawen sebab the husband kena transfer ke jepun~ hohoho.. dia adalah sangat tetekan.. ada masa lagi 1bulan~ hohoho.. sebaik ramai pakar tolong dia..

    ehem..ehem..

    kesimpluan: u stil have much time to setelkan ur unfinish biz~ 🙂

  18. Lady Says:

    wah~ semakin bz.. know wut, rite now im helping my fren's wedding. she kena dipercepatkan date kawen sebab the husband kena transfer ke jepun~ hohoho.. dia adalah sangat tetekan.. ada masa lagi 1bulan~ hohoho.. sebaik ramai pakar tolong dia..

    ehem..ehem..

    kesimpluan: u stil have much time to setelkan ur unfinish biz~ 🙂

  19. Mrs.Qarlista Says:

    huda..biaselah tu..gadoh-gadoh time buat prep kawen..so untuk avoid gadoh..tau tak nad wat ape?

    nad wat sume mende sendiri..beli barang sendiri, beli goodies sendiri, carik kain sendiri, hantar baju kat tailor pun sendiri sebab nad lagi selesa gi wat sumer tuh ngn BFFs. of coslah, pempuan lebih memahami. Lelaki tak suke tunggu, tunggu..belek2..die suke main grab je ape yang die nak, kan.

    Nasib baik mr husband percaye ngn taste nad. hehe. in fact baju melayu die tu nad yang pilih kain and hantar kat kedai. mintak baju melayu contoh die je. nasibla dapat husband tak cerewet kan. bedal je ape yang kite sediakan..

    barang hantaran pun mostly nad gi beli sendiri untuk die time shopping ngn kawan-kawan. kdg2 ade gak isu die terase tak bertanggungjawab bile biar nad buat sendiri. but nad rase as his soulmate, nad kene jelaskan yg nad lagi selesa and tak terase terbeban pun, as long as die terdetik rase 'tak sampai' hati tuh nad da rase satisfied..sebab ternyatalah die takdelah hati kering, kan..cume kadang2 takde mase. lagipun kalau buat same2 macam lagi tensen je. so honesty, nad yg uruskan and settlekan semua..

    so weekend bile dating, nad updates ape yang dah settle and ape yang nad perlukan die tolong settlekan..so pastu bleh dating2 ngn suka-suki..hehe

    itu pengalaman nad..:)

  20. Mrs.Qarlista Says:

    huda..biaselah tu..gadoh-gadoh time buat prep kawen..so untuk avoid gadoh..tau tak nad wat ape?

    nad wat sume mende sendiri..beli barang sendiri, beli goodies sendiri, carik kain sendiri, hantar baju kat tailor pun sendiri sebab nad lagi selesa gi wat sumer tuh ngn BFFs. of coslah, pempuan lebih memahami. Lelaki tak suke tunggu, tunggu..belek2..die suke main grab je ape yang die nak, kan.

    Nasib baik mr husband percaye ngn taste nad. hehe. in fact baju melayu die tu nad yang pilih kain and hantar kat kedai. mintak baju melayu contoh die je. nasibla dapat husband tak cerewet kan. bedal je ape yang kite sediakan..

    barang hantaran pun mostly nad gi beli sendiri untuk die time shopping ngn kawan-kawan. kdg2 ade gak isu die terase tak bertanggungjawab bile biar nad buat sendiri. but nad rase as his soulmate, nad kene jelaskan yg nad lagi selesa and tak terase terbeban pun, as long as die terdetik rase 'tak sampai' hati tuh nad da rase satisfied..sebab ternyatalah die takdelah hati kering, kan..cume kadang2 takde mase. lagipun kalau buat same2 macam lagi tensen je. so honesty, nad yg uruskan and settlekan semua..

    so weekend bile dating, nad updates ape yang dah settle and ape yang nad perlukan die tolong settlekan..so pastu bleh dating2 ngn suka-suki..hehe

    itu pengalaman nad..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: