♥ lil bit of weekend..

ni je yang sempat tulis, cos i dunno how to write on my weekends.. mcm2 hal telah terjadi, hari sabtu 1030 pagi bertolak ke sabak bernam dgn adlie, wedding ayie and izaida, jauhnye sabak bernam ni, the last time i went to that area agaknya 5 6 tahun lepas kot, tu pun up to sg besar, maklongs hometown.. sepanjang jalan borak mcm org gila pasal anything that we see during the journey, cos for me journey to that side of selangor mmg banyak character, lain kali la cite ek, off topic.. and we arrived about jam 1230, pengantin pun tengah bersanding, then tgk2 org jawa bersanding kene la g makan pulak.. penat ni lapar jauh2 dtg sabak.. 🙂
excited nak cite bab makan ni sebenarnya, sebab ada lauk kulit lembuuuuuuuu, geli ke? first time rasa, haha soo the exotic kan makanan ini.. lauknya yg warna ala ala kelabu tu, kulit lembu tu mcm masak lemak cili api, n mmg ada cili api sebijik2 ku bantai jua, ada jugak kerang dalam tu and satu benda yg aku tatau ape benda namanya macam sayur tapi mmg tataulah ape benda.. nasi dia nasi jagung.. yummy! serious, walaupun presentation kurang menarik tapi sedap sampai teringat2! yelah asik makan nasi beriani kali ni makan something different.. n ada juga lauk tempe dgn suun n pucuk, mmg javanesse style..
butterlymini we’re going to meet mr photographer again hari ni jam lapan malam di wangsa walk, masa untuk booking his service..
Advertisements

18 Responses to “♥ lil bit of weekend..”

  1. Riena Says:

    now saya on diet…x boleh makan berat2 dah sbb dh naik 55kg.. naik 5kg tu…

  2. Riena Says:

    now saya on diet…x boleh makan berat2 dah sbb dh naik 55kg.. naik 5kg tu…

  3. azian abdullah Says:

    mmg sangat jawa. ade suun dgn tempe. yummmi! tetibe teringat msa wedding mawi dgn ikin dulu. nasi ayam penyet kan.. sangat lain dari yg lain!

  4. azian abdullah Says:

    mmg sangat jawa. ade suun dgn tempe. yummmi! tetibe teringat msa wedding mawi dgn ikin dulu. nasi ayam penyet kan.. sangat lain dari yg lain!

  5. NahWaL Says:

    woot woot!!! sudah book photographer, i likee!

  6. NahWaL Says:

    woot woot!!! sudah book photographer, i likee!

  7. EAN AFUAN Says:

    tu ar..lain kali rasa dulu baru tau..jgn main boh jek..kan da sedap..leh ar wat masa wedding nanti..hahahahaha…sah2 aku xmkn..heheheh…

  8. EAN AFUAN Says:

    tu ar..lain kali rasa dulu baru tau..jgn main boh jek..kan da sedap..leh ar wat masa wedding nanti..hahahahaha…sah2 aku xmkn..heheheh…

  9. ctfza Says:

    nurul pernah makan keropok kulit lembu? pun sedap jugak.. keropok tu makanan org minang..

  10. ctfza Says:

    nurul pernah makan keropok kulit lembu? pun sedap jugak.. keropok tu makanan org minang..

  11. Y u Z z 9071 Says:

    hye nurul…bz preparation ye

  12. Y u Z z 9071 Says:

    hye nurul…bz preparation ye

  13. ederq Says:

    gulp kulit lembu pon boleh mkn ke?

  14. ederq Says:

    gulp kulit lembu pon boleh mkn ke?

  15. NahWaL Says:

    yang! thanks for the link! baru tau the whole picture camne nak buat. erk. one thing. sin yin tu tingkat bapa kat semua house?

  16. NahWaL Says:

    yang! thanks for the link! baru tau the whole picture camne nak buat. erk. one thing. sin yin tu tingkat bapa kat semua house?

  17. *pil.tahan.sakit* Says:

    aaa.. my fav.. dat one is called sambal tahun.. and absolutely javanese food.. even mak i yg jawa ni pon xbape layan sbb geli2 gitu.. hahaha.. i jugak yg suka gila.. sbb sedap.. ni kalau balik raya ni mmg ditunggu2 nenek i buat.. 🙂

  18. *pil.tahan.sakit* Says:

    aaa.. my fav.. dat one is called sambal tahun.. and absolutely javanese food.. even mak i yg jawa ni pon xbape layan sbb geli2 gitu.. hahaha.. i jugak yg suka gila.. sbb sedap.. ni kalau balik raya ni mmg ditunggu2 nenek i buat.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: