♥ Z & A, Pelamin, Centerpiece and Etc..

sorry! actually entry ni dibuat dalam kelam kabut, mana sempat tulis jek.. hehe, ill answer your question here, event held at puteri kan so as informed by kakak besar the pelamins is included in the package already, both pelamin nikah and pelamin sanding, belle, yg backdrop deco yang kerawang putih tu ek? i rasa ssf mcm ada.. and mala im not sure deco pelamin tu oleh siapa, whether dia outsource to anyone in particular or puteri sendiri yang deco.. but the deco mmg neat sangat, bunga sangat2 fresh till the end of event and i think it was as simple as she want it to be.. and oh ya bunga telur sendiri punya..

this is very simple pelamin nikah, ada backdrop, ada deco and flower arrangement at both side, then ada bantal.. less is more..
flower arrangement ada bunga harum sundal malam, off white roses and daun2 tatau daun ape, hehe..
when i first came in, kat entrance ada deco ini, white sangkar burung penuh dengan roses.. and sangkar burung belongs to kakak.. myr66 for 1, ada chance nak pinjam ni.. hehe.. ada 4 altogether, satu side letak 2.. belakang dia ialah dining area near entrance..
theres 3 section, ini yang tengah, middle dining area sume menggunakan dome.. rasanya ada 8 ke 9 including meja pengantin..
so this is the centerpiece, untuk meja yang guna dome, tinggi and sweet!this is deco untuk meja pengantin, sahaja, so beza la from kerusi lain, kerusi lain semua ada ribbons, silverish color..
this is centerpiece untuk meja biasa, dining area luar, buffet style.. simple je.. i loveeee!!

this very big fresh flower ball, decoration for pelamin, bunga serious fresh gila.. and banyak.. and hugeee!!

see rose dia, kelopak mmg perfect and besar2 especially those yang duduk kat belah atas arrangement.. teruja tengok..

white color bunga telur, telur pun dapat telur kampung, bukan telur masin tau, yang warna almost white, mmg cantik, sebab color nampak sekata je..

butterlymini simple sangat sangat tapi cantik!
Advertisements

58 Responses to “♥ Z & A, Pelamin, Centerpiece and Etc..”

  1. zLa Says:

    waaa….so beautiful! nampak truly suci and elegant also…sangat heart 🙂

  2. zLa Says:

    waaa….so beautiful! nampak truly suci and elegant also…sangat heart 🙂

  3. ctfza Says:

    syantekk.. suci mulus macam citer sumpah bunian.. hehe

  4. ctfza Says:

    syantekk.. suci mulus macam citer sumpah bunian.. hehe

  5. jacky hussein Says:

    i love the white color..the effect look very calming, sweet and gorgeous.

  6. jacky hussein Says:

    i love the white color..the effect look very calming, sweet and gorgeous.

  7. nUR_rOsALiNdA Says:

    huda…
    nak tanya, pelamin tu sonia sofia punya ker?? i likeeeeee putih… so suci ok` wedding kita dulu kita pakai telur masin

  8. nUR_rOsALiNdA Says:

    huda…
    nak tanya, pelamin tu sonia sofia punya ker?? i likeeeeee putih… so suci ok` wedding kita dulu kita pakai telur masin

  9. Cik Belle Says:

    cantekknyer.. yang backdrop deco tuh include dlm pakej ke? ke kakak beli sendiri? cantekla..

  10. Cik Belle Says:

    cantekknyer.. yang backdrop deco tuh include dlm pakej ke? ke kakak beli sendiri? cantekla..

  11. Mrs.Qarlista Says:

    huda..cantiknye pelamin die..nampak putih suci..haihhh..sejuk je hati tengok deco-deco nih sumer..ehhhh..mane gambar pengantin nihhh..hehe..and gambar si tukang amik gambar (means YOU) pun tade niiii

  12. Mrs.Qarlista Says:

    huda..cantiknye pelamin die..nampak putih suci..haihhh..sejuk je hati tengok deco-deco nih sumer..ehhhh..mane gambar pengantin nihhh..hehe..and gambar si tukang amik gambar (means YOU) pun tade niiii

  13. Hanim Says:

    simple tapi sgt cantik!! nmpk suci sgt2.. 😉

  14. Hanim Says:

    simple tapi sgt cantik!! nmpk suci sgt2.. 😉

  15. BuTtErFlyInFraMe Says:

    wahhh seperti di kayangan! time ni teringat cite jula juli dan sumpah bunian..all white! love!!

    yeay yeay! sudah pasti sy teruja dgn chair deco! sbb sy pun i'allah will go for orkid utk kerusi…same goes to centerpiece..vase dh beli, cuma belum decide nk deco bunga camne..

    pssstt dear, daun tu name die monstera rasanya..cantik kan, besar dan terbelah lagiii… 😛

  16. BuTtErFlyInFraMe Says:

    wahhh seperti di kayangan! time ni teringat cite jula juli dan sumpah bunian..all white! love!!

    yeay yeay! sudah pasti sy teruja dgn chair deco! sbb sy pun i'allah will go for orkid utk kerusi…same goes to centerpiece..vase dh beli, cuma belum decide nk deco bunga camne..

    pssstt dear, daun tu name die monstera rasanya..cantik kan, besar dan terbelah lagiii… 😛

  17. k|ree Says:

    pernah makan kat sini..tapi,lupa pulak bahagian mana dlm gambar tue..hehehe..tapi,memang sangat cantik la…kalau lah kita boleh pakai warna putih..hehehe…

  18. k|ree Says:

    pernah makan kat sini..tapi,lupa pulak bahagian mana dlm gambar tue..hehehe..tapi,memang sangat cantik la…kalau lah kita boleh pakai warna putih..hehehe…

  19. Riena Says:

    suka tgkkk nmpk suci… 2 tone colors je.cantikk …

  20. Riena Says:

    suka tgkkk nmpk suci… 2 tone colors je.cantikk …

  21. Qis Says:

    all white wedding!!! GORGEOUS! LOVE IT!

  22. Qis Says:

    all white wedding!!! GORGEOUS! LOVE IT!

  23. Cik Puan Fara Says:

    sgt setuju..
    sgt simple dan sgt cantik!!!!!!

  24. Cik Puan Fara Says:

    sgt setuju..
    sgt simple dan sgt cantik!!!!!!

  25. zul Says:

    nice sgt2… macam nak bersanding sekali lagi plak

  26. zul Says:

    nice sgt2… macam nak bersanding sekali lagi plak

  27. Nurulhuda|Adlie Says:

    zla, suci kan, tenang je tgk, serious i pun heart..

    ctfza, u suka kan putih2 ni, hehe, mmg ala ala sumpah bunian sangat..

    jacky, soo calm kan, very less tapi cantik.. 🙂

    mala, xsureee sape buat, tapi mmg package dgn puteri, hehe.. oh ya kita ada baca kamu buat telur masin, tapi ni telur ayam kampung, mmg putih2 warnanya.. i pun baru tau..

  28. Nurulhuda|Adlie Says:

    zla, suci kan, tenang je tgk, serious i pun heart..

    ctfza, u suka kan putih2 ni, hehe, mmg ala ala sumpah bunian sangat..

    jacky, soo calm kan, very less tapi cantik.. 🙂

    mala, xsureee sape buat, tapi mmg package dgn puteri, hehe.. oh ya kita ada baca kamu buat telur masin, tapi ni telur ayam kampung, mmg putih2 warnanya.. i pun baru tau..

  29. Nurulhuda|Adlie Says:

    belle, backdrop kerawang ke yg mana? sume yg kat dlm pic dah iclude package, except sangkar burung and bunga telur..

    nad, i masa sampai sangat teruja, dr cebterpiece sampailah ke pelamin, sukaa! pic pengantin? pic i? soon, kang termuntah tgk i posing tak ingat dunia, haha.. kene tunggu turn, hehe..

    hanim, jeles jek tgk, haha taklah.. mmg cantik, simplicity is her best policy, haha.. jangan la dia baca ni.. 🙂 mmg suci!

  30. Nurulhuda|Adlie Says:

    belle, backdrop kerawang ke yg mana? sume yg kat dlm pic dah iclude package, except sangkar burung and bunga telur..

    nad, i masa sampai sangat teruja, dr cebterpiece sampailah ke pelamin, sukaa! pic pengantin? pic i? soon, kang termuntah tgk i posing tak ingat dunia, haha.. kene tunggu turn, hehe..

    hanim, jeles jek tgk, haha taklah.. mmg cantik, simplicity is her best policy, haha.. jangan la dia baca ni.. 🙂 mmg suci!

  31. Nurulhuda|Adlie Says:

    alena, mmg sebijik sumpah bunian ni, nasib takde bunian je aritu, hehe..

    aah ure very excited i must say on centerpiece, eh later i sewa from u la bekas bunga? nak buat but i dont want to buy soo much bekas, cos mine maybe ada 40 tables.. hehe.. orchid cantik alena, simple jek.. and different juga..

    monstera rupanya, WLT pun br bgtau purple filler tu statice/sea lavender.. adoi mmg failed!!

    kiree, kakak took all the space in restaurant for her wedding, hehe.. normally mmg kalau ada wedding they will cater for wedding only, ground level and 1st floor.. 🙂

    riena, aah 2 tonelah, or can say more than 2 but still in the same family, so nampak senada je sume..

  32. Nurulhuda|Adlie Says:

    alena, mmg sebijik sumpah bunian ni, nasib takde bunian je aritu, hehe..

    aah ure very excited i must say on centerpiece, eh later i sewa from u la bekas bunga? nak buat but i dont want to buy soo much bekas, cos mine maybe ada 40 tables.. hehe.. orchid cantik alena, simple jek.. and different juga..

    monstera rupanya, WLT pun br bgtau purple filler tu statice/sea lavender.. adoi mmg failed!!

    kiree, kakak took all the space in restaurant for her wedding, hehe.. normally mmg kalau ada wedding they will cater for wedding only, ground level and 1st floor.. 🙂

    riena, aah 2 tonelah, or can say more than 2 but still in the same family, so nampak senada je sume..

  33. Nurulhuda|Adlie Says:

    qia, white mmg rules! u cant go wrong with it.. 🙂

    fara, setuju balik dgn u, hehe..

    zul azita, menimbulkan perasaan mau bersanding balik? biar betul, hehe..

  34. Nurulhuda|Adlie Says:

    qia, white mmg rules! u cant go wrong with it.. 🙂

    fara, setuju balik dgn u, hehe..

    zul azita, menimbulkan perasaan mau bersanding balik? biar betul, hehe..

  35. Dandelion Kiss Says:

    rasa mahu kahwin sekarang.
    sila pinang daku cepat!

  36. Dandelion Kiss Says:

    rasa mahu kahwin sekarang.
    sila pinang daku cepat!

  37. casper Says:

    nurul.its so BEAUTIFUL.so classic..love it..love the flower deco and table deco..love everything la…

  38. casper Says:

    nurul.its so BEAUTIFUL.so classic..love it..love the flower deco and table deco..love everything la…

  39. ~ THALHA ~ Says:

    canteknye deco semua.:)
    awak, kite link wak ek.

  40. ~ THALHA ~ Says:

    canteknye deco semua.:)
    awak, kite link wak ek.

  41. BuTtErFlyInFraMe Says:

    dear, mine punya ada about 20 bekas je.. i'allah boleh disewakan kalau available heheh..because i tot giving it away to my aunties lps habis kenduri tru lucky draw! hahaha..kejam kan??

  42. BuTtErFlyInFraMe Says:

    dear, mine punya ada about 20 bekas je.. i'allah boleh disewakan kalau available heheh..because i tot giving it away to my aunties lps habis kenduri tru lucky draw! hahaha..kejam kan??

  43. harzharun Says:

    gabungan sundal malam n white roses tu sgt cantik!!…dat decor look clean,simple yet sweet!!

  44. harzharun Says:

    gabungan sundal malam n white roses tu sgt cantik!!…dat decor look clean,simple yet sweet!!

  45. azian abdullah Says:

    huda, omg! terkesima i tgk hokey. hehehe…
    but seriously mmg sangat cantekkkk.suke putih…
    betul lah bidalan omputeh. less is more!

  46. azian abdullah Says:

    huda, omg! terkesima i tgk hokey. hehehe…
    but seriously mmg sangat cantekkkk.suke putih…
    betul lah bidalan omputeh. less is more!

  47. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    cantek nak mampos!!!best!!aku suke!!

  48. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    cantek nak mampos!!!best!!aku suke!!

  49. Nurulhuda|Adlie Says:

    ian, cepat ajak narin kawen!! hehe..

    cassida empina, very classic and i rasa in 10 years tgk balik pun still relevent, and everything was very simple but ofcos ada oommpphh factor!!

    thalhazlin, cantik, sungguh jeles!hahaha.. will link u too..

    harz, aah yg harum sudal malam tu serious lg simple.. btw deco from puteri mmg superb, kemas sangat..

    azian, terkesima u, hehe, i pun masa sampai teruja gila, sebab cantik dengan fresh flower all over.. 🙂

  50. Nurulhuda|Adlie Says:

    ian, cepat ajak narin kawen!! hehe..

    cassida empina, very classic and i rasa in 10 years tgk balik pun still relevent, and everything was very simple but ofcos ada oommpphh factor!!

    thalhazlin, cantik, sungguh jeles!hahaha.. will link u too..

    harz, aah yg harum sudal malam tu serious lg simple.. btw deco from puteri mmg superb, kemas sangat..

    azian, terkesima u, hehe, i pun masa sampai teruja gila, sebab cantik dengan fresh flower all over.. 🙂

  51. dialicious Says:

    mesti excited kan tgk gubahan cantik2 sgt..i loveee the pelamin n bunga pahar.

  52. dialicious Says:

    mesti excited kan tgk gubahan cantik2 sgt..i loveee the pelamin n bunga pahar.

  53. Nurulhuda|Adlie Says:

    diah, pelamin was nice kan, suci! and bunga pahar juga sangat suci.. hehe..

  54. Nurulhuda|Adlie Says:

    diah, pelamin was nice kan, suci! and bunga pahar juga sangat suci.. hehe..

  55. Ami Schaheera Says:

    OMG CANTIKNYA PUTIH BERSIH…….. sungguh suci dan menawan… sukanya saya…. jatuh cinta tapi dah tak boleh nak adjust dah pelamin sendiri. takpe2 redha… awak pun buat camni ye nanti? eeee tak sabar nak tengok, mesti awesome!

  56. Ami Schaheera Says:

    OMG CANTIKNYA PUTIH BERSIH…….. sungguh suci dan menawan… sukanya saya…. jatuh cinta tapi dah tak boleh nak adjust dah pelamin sendiri. takpe2 redha… awak pun buat camni ye nanti? eeee tak sabar nak tengok, mesti awesome!

  57. Nurulhuda|Adlie Says:

    ami, taklah, mine would be diff la dari ini, takde centerpiece pe sume, hehe, cos ini set up kat rest puteri, sooo cantik sangat kan, i pun adore gile, but kalau i mmg tak mampulah camni.. 😉

    ami, u almost there, hehe kalau nak tukar design pelamin tu fuh gila2 jadiknya nanti.. anyway one will look unique, insya Allah.. =)

  58. Nurulhuda|Adlie Says:

    ami, taklah, mine would be diff la dari ini, takde centerpiece pe sume, hehe, cos ini set up kat rest puteri, sooo cantik sangat kan, i pun adore gile, but kalau i mmg tak mampulah camni.. 😉

    ami, u almost there, hehe kalau nak tukar design pelamin tu fuh gila2 jadiknya nanti.. anyway one will look unique, insya Allah.. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: