♥ ini cuma random sahaja..

rasa stress sedikit sebanyak, jadi saya nak post benda2 lain pulak, serious stress.. luckily kat office i can concentrate 110% and deliveries from my side never get distrupted.. 🙂 semua dibawah ini secara random whatever not soo old pics that i can compile together.. the day before my birthday we went to kunang-kunang, drop by sebab nampak mcm menarik so wanna try, but i guess biasa sahaja.. i dun really fancy their surrounding, banyak nyamuk.. tapi tak kene gigit, adlie ye kene banyak.. makanan pun biasa2 sahaja..

this curry laksa kat secret recipe which belongs to adlie, saya sangat tak faham the jealousy that i have whenever i see adlie’s food, it happens every single time.. always feels like changing food with him but i never did any attempt yet.. hehe.. i learn my mistake when i wanted japanese soba like he had the other day i and couldnt eat it well.. it wasnt as nice as when i see adlie’s having it..

blueberry cheesecake is the best when i have sweet craving…knowing adlie wasnt fond of cheesecake i have this all for myself.. he’s not cheesecake lover, he will bite abit then thats it.. if i forced him to take a bite then he will, if not takde la, saya juga yang untung, kedekut gile!
hand bouquet yang sudah dry tergantung di dinding bersama potpouri, potpouri ada tinggal sedikit je lagi, 3 to be exact, nak bagi pada yana tapi belum berkesempatan..

love & happiness, 2 words that i managed to scribble myself on dinding kain kasa during ‘strange/familiar’ exhibition held in dasein gallery last 2 weeks.. had soo much fun! well 2 words that very much familiar to me especially at this moment..
bought this hardcover buku masakan for rm5, care4 lelong buku! this is my bestest friend at this moment, im not gifted when it comes to cooking but of course must say the efforts today will be fruitful soon.. haha!! pity me… pity me…
mine versus his, besar gila kot kaki dia nih.. well, ni namanya dah takde keje.. masa ni tunggu hamli and iza, the new tenant.. mereka tersekat di main gate takleh masuk.. 🙂
beli sinki baru, sudah hampir setahun sewakan rumah sinki sudah nak tumbang.. the normal sinki tu kan kalau letak brg berat lama2 jadi bengkok, so ini lebih baik.. seronok la kan tenant bercuci cuci pakai sinki ikea, sad sad.. saya nak jugak lah please..
this is dulang tembaga used during our engagement, semangat adlie mencucinya, borrow from his jiran, sangat feeling kan hantaran kalau pakai tembaga..

captured the day after our engagement, cincin belah rotan tu sedikit longgar, masa beli tu okay, tapi biasala test sekejap rasa mcm okay, bila pakai selalu rasa bit longgar tapi manageable.. i dun need stopper, and cincin tunang perfectly fit..

chicken rice shop juga sehari selepas bertunang… ya sehari pas tunang sudah pegi dating2, bukanlah, masa tu meneman adlie beli kasut keja, so sekali jelah kan.. and this time qistina pulak melalak nak ikut, semalam tu ienas.. ni dia pulak.. last2 i bought her treat, bear strawberry cookies and johnsons baby stuff for amsyar.. 🙂

books that i stock up, bargain! some was bought from bangibookseller, 2nd hand books that look like new and the rest 1 piece at rm5, care4 lelong.. za, i got the yoga book already, tunggu u post how to yoga berjanggut dah i, btw za tgh happy kat bandung and jakarta ni.. 🙂 cant wait for my trip soon..

keropok losong travelled from terengganu with adlie, arrived safely for me to be consume.. should have asked him to buy alotttt, cos i ate half of it alone..

if i didnt buy this until my wedding, appreciate if any of u could buy me one for my wedding gift? haha tak malu kot mintak.. to be put in my wedding registry..

things that are not seen everyday, comel sangat, rasa nak bawak masuk dalam botol, bit blur pic ini, glad i found this ladybird.. sudah jadi rare species..

recent landslide just across our apartment, view from master bedroom balcony.. my my sangat scary.. involves amansiera’s side.. the road down there ialah selayang-templer-rawang highway..

fuel for us to clean-up the apartment, the previous tenant was soo unbelieveable, they left stuff like tv, stove, astro decoder n ofcos junkies.. they claimed that they dont want it anymore.. so things yang okay but dia taknak buang je and some like tv sume tu tinggalkan, up to new tenant la mcm mana..

still doing what we are good at which is eating, nice try u popeyes, but i still favor kfc for their spicy chicken, bun, coleslaw & mashed potato, no matter what.. tau tak saya penah keje cashier kat kfc masa semester break sebab bosan duk rumah, shift 12pm-12am everyday, but i learned alot by doing one!! so sebab itu sangat loyal to kfc..

butterlymini i cannot sleep well la lately, hmm 😦

Advertisements

16 Responses to “♥ ini cuma random sahaja..”

  1. Riena Says:

    uuuff byk sungguh anda makan..smua itu menggemukkan kecuali sayur..
    saya suuka itu cincin kamu…
    bunga tangan sudah kering? eheheheh kenangan..sampai bila mau simpan?

  2. Riena Says:

    uuuff byk sungguh anda makan..smua itu menggemukkan kecuali sayur..
    saya suuka itu cincin kamu…
    bunga tangan sudah kering? eheheheh kenangan..sampai bila mau simpan?

  3. BuTtErFlyInFraMe Says:

    aiseh…banyak betoii pic makanan yee??huhuuu laparrrrr niii

  4. BuTtErFlyInFraMe Says:

    aiseh…banyak betoii pic makanan yee??huhuuu laparrrrr niii

  5. eazy n atief Says:

    u noe wat dear
    me too.
    mase try cincin okay je
    pastu lepas engage trus jadi longgar
    haha.
    *bile ur wed?

  6. eazy n atief Says:

    u noe wat dear
    me too.
    mase try cincin okay je
    pastu lepas engage trus jadi longgar
    haha.
    *bile ur wed?

  7. harzharun Says:

    huda..kaki anda putehnya..hahaha..(itu yg aku komen..hehehe)…sy pun mngalami masalah mengoder food..tgk kat menu cam food aku la plg best..bl sampai je food atas meja..aiseh…nape yg tu cam sedap…ngeengee…
    nak tny ni…cam dah lm nak tny..tp x jd..tp tny gak la…ur adlie tu pernah sekolah kat kelantan x?…jwb lu then i proceed soalan seterusnya..hihi…

  8. harzharun Says:

    huda..kaki anda putehnya..hahaha..(itu yg aku komen..hehehe)…sy pun mngalami masalah mengoder food..tgk kat menu cam food aku la plg best..bl sampai je food atas meja..aiseh…nape yg tu cam sedap…ngeengee…
    nak tny ni…cam dah lm nak tny..tp x jd..tp tny gak la…ur adlie tu pernah sekolah kat kelantan x?…jwb lu then i proceed soalan seterusnya..hihi…

  9. Fati Nagib Says:

    i pon slalu rase foood orang esp my tunang, lebih sedap compare to mine. Then next time bile i order the same thing die jadi xsedap. Agaknye sebab tgk selera die tuh yg buat kite rase sedap kot..

  10. Fati Nagib Says:

    i pon slalu rase foood orang esp my tunang, lebih sedap compare to mine. Then next time bile i order the same thing die jadi xsedap. Agaknye sebab tgk selera die tuh yg buat kite rase sedap kot..

  11. Mrs.Qarlista Says:

    haihhh..nih random-random mengape nih..all in one! Why u can't sleep well?? ni mesti sebab asyik pk byk mende kan..:) Hmmm..layan blues ehhhh..ujung minggu nih gi dating tak???

  12. Mrs.Qarlista Says:

    haihhh..nih random-random mengape nih..all in one! Why u can't sleep well?? ni mesti sebab asyik pk byk mende kan..:) Hmmm..layan blues ehhhh..ujung minggu nih gi dating tak???

  13. casper Says:

    try korean chicken bbq,the olive chicken.nice..
    and banyak gak buku awak nurul..kita pun menambah lagi koleksi ni..hehe..

  14. casper Says:

    try korean chicken bbq,the olive chicken.nice..
    and banyak gak buku awak nurul..kita pun menambah lagi koleksi ni..hehe..

  15. Lina Says:

    Along kata nak pegi bandung taun depan jadi ker…

  16. Lina Says:

    Along kata nak pegi bandung taun depan jadi ker…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: