♥ on caterer

again? hehe, im actually writing this pursuant to quiyah’s latest entry, tatau mcm mana nak kata lega, lega setelah membacanya because for her reception dia telah menggunakan khidmat mutiara catering and for me, same here!! baru revealkan even maybe some of u dah boleh teka.. rasa sangat lega sebab dia sangat berpuas hati dengan services from mutiara and previously ada terjumpa another b2b blog yang amik mutiara catering tapi sudah tak ingat url dia.. dia pun kata okay and puas hati jugak.. but in the other way around to be fair ofcos la there must be glitch, mishap, technical problem and imperfection on their deliveries but still yang elok mengatasi yang tak elok.. mana ada benda yang perfect right?
as for us, basically we are on strict budget and mutiara mmg bagi package yang menarik, we’ve booked the dewan package II, 1 pax myr8.80 then add satu lagi lauk sambal udang myr2 per pax and total at myr10.80, sangat berbaloi and fit our budget as well.. insya Allah bab makan ni mmg nak jaga betul2 sebab menjamu org makan..
saya dan adlie tidak menguruskan caterer langsung, solely on opinion and financially, memang ayah berkerja keras disitu, trying to do his best, dia yang menguruskan from a to z, and dia print all the emails from mutiara, update us with those phone calls and i must say as u go further they seriously have the willingess to give and take.. try them, and ull be amazed.. hopefully on my day later they can deliver their best.. pray!!

btw kalau baca entry quiyah, sangat envy dia, she even got a special cake, personalize one, i mean caterer bagi this together with package, dah cukup bagus kan, even u can say like tak cantik ke ape but u know kalau boleh save some money there, mmg rezeki dia.. and cake from mutiara for her mmg cantik and match her theme color, soooo i wanna have 1 too, if allowed la pun.. hehe..

butterlymini semua org ada taste masing2, budget masing2, even when we said the things are purrfect for us it may not be the same for others.. but sooo far todate, things are good in our direction.. so lets recite alhamdulillah.. 🙂
Advertisements

12 Responses to “♥ on caterer”

  1. Riena Says:

    mcm teruja plak dgn servis mutiara..ehehehe saya mau juga lah.. insyallah

  2. Riena Says:

    mcm teruja plak dgn servis mutiara..ehehehe saya mau juga lah.. insyallah

  3. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    WEHH KAWAN AKU NOGEE PON AMBEK MUTIARA!
    SEDAP!HEHEHHEHE

  4. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    WEHH KAWAN AKU NOGEE PON AMBEK MUTIARA!
    SEDAP!HEHEHHEHE

  5. cik EPAL Says:

    yes..semua ada taste memasing 😉

  6. cik EPAL Says:

    yes..semua ada taste memasing 😉

  7. NURUL Says:

    betoi tu semua ada taste masing2 kan

  8. NURUL Says:

    betoi tu semua ada taste masing2 kan

  9. Mrs.Qarlista Says:

    huda, kalau banyak pihak yg bagi credit to Mutiara..so why not? hehe..kite buat kenduri, foods patut diutamakan..kan, kan..nad nanti ayah nad sendiri yang masak..nad pun tataula nanti macammane..sebab ayah nad memang buat katering untuk kenduri org..all these years dah berapa kenduri anak orang dah yang die masakkan..tak terkira..this time around nak kena masak untuk kenduri kawen anak sendiri..mungkin gabra sket kot..hehe..

  10. Mrs.Qarlista Says:

    huda, kalau banyak pihak yg bagi credit to Mutiara..so why not? hehe..kite buat kenduri, foods patut diutamakan..kan, kan..nad nanti ayah nad sendiri yang masak..nad pun tataula nanti macammane..sebab ayah nad memang buat katering untuk kenduri org..all these years dah berapa kenduri anak orang dah yang die masakkan..tak terkira..this time around nak kena masak untuk kenduri kawen anak sendiri..mungkin gabra sket kot..hehe..

  11. Nurulhuda|Adlie Says:

    riena i saw u chat ngan amy, hehe mintak quotation, btw mintak diorang quote and discuss, yang penting discuss..

    feen : nogee pun sama ek, baiklah kalau mcm tu oklah kan, lega yg ni pilihan agak baik la, risau aku wei nak menjamu org..

    cik epal : sume ada taste, ada budget so kindly choose accordingly, hehe..

    nurul : betul, kdg yang kita rasa sedap org rasa tak, mcm i ni payah sikit, kalau bab makanan tak reti complain, terlebih masin ke manis ke susah nak determine, sume okay jelah..

    nad : aah ayah nad masak2 kan, salute sekali lagi!! best nad, air tangan ayah, untuk walimah anak dia, sungguh berkat, terharu lak i, hehe.. insya Allah okay tu, gabra tu pasti ada tapi yang penting mesti dia buat yang terbaik untuk nad.. special la tu kan, nad i nak rasa masakan ayah u.. pls pls.. camne ni.. 😦

    on mutiara ni tulah i risau juga, tapi tgk credit sume ok ok juga jadi lega la jugak..

  12. Nurulhuda|Adlie Says:

    riena i saw u chat ngan amy, hehe mintak quotation, btw mintak diorang quote and discuss, yang penting discuss..

    feen : nogee pun sama ek, baiklah kalau mcm tu oklah kan, lega yg ni pilihan agak baik la, risau aku wei nak menjamu org..

    cik epal : sume ada taste, ada budget so kindly choose accordingly, hehe..

    nurul : betul, kdg yang kita rasa sedap org rasa tak, mcm i ni payah sikit, kalau bab makanan tak reti complain, terlebih masin ke manis ke susah nak determine, sume okay jelah..

    nad : aah ayah nad masak2 kan, salute sekali lagi!! best nad, air tangan ayah, untuk walimah anak dia, sungguh berkat, terharu lak i, hehe.. insya Allah okay tu, gabra tu pasti ada tapi yang penting mesti dia buat yang terbaik untuk nad.. special la tu kan, nad i nak rasa masakan ayah u.. pls pls.. camne ni.. 😦

    on mutiara ni tulah i risau juga, tapi tgk credit sume ok ok juga jadi lega la jugak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: