♥ 4, favor/berkat

seperti biasalah, kalau kenduri kawin mesti ada favor kan, and kalau cakap pasal favor mmg mcm jenis ada, usually depends pada pengantin la nak bagi apa, bekas mcm mana, tak pun pilihan parents pengantin, hehe.. yelah kadang pengantin nak kawin tapi parents yang pilih.. and yongyana pun ada wrote on this topic.. sila visit 🙂
for us, untuk reception we gonna give away the typical favor ever iaitu telur, kesamaan saya dan adlie, dari memula lagi dia dah cakap n i was like sama la pulak part ni, kurang minat bagi selain dari telur, no hard feeling tau, sume org ada preference masing2.. and kalau semua kenduri kawin bagi telur pun mcm tak best, better ada variety.. okay when we give telur nanti jangan lupa masak sambal telur or kari telur or beriani telur like kakak besar said to me.. first time dengar beriani telur..
masih pending on bekas and insya Allah favor from us juga takkan memilih nur kasih, hehe, no vvip vip favor whatsoever, yelah mana la tau ada yang terasa hati tak dapat vip favor, sebab biasa tengok benda ni jadi, ada yang famili dapat ada yang famili jugak tapi tak dapat, org dah tanya2 nape tak dapat yang vip favor, kan cantik mestilah org tengok nak kan, kalau bagitau satu famili dapat satu je kang terasa hati, yelah masa kenduri dah tentu2 busy, nak harapkan yang tukang bagi mungkin dia pun tak sure mana vip, mana saudara mara, mana kawan rapat, mana kawan biasa, senang bagi semua sama je… this is what i think la, my personal opinion sahaja.. even adlie pun rasa mcm tu incl his mother and my parents as well, lagipun we are not going to have vips table masa reception, sebab takde famili yang bertandang, dua2 pun kenduri yang sama so semua sama2 je duduk nanti.. insya Allah plan mcm tulah..
btw cantik kan bekas telur seramik ni, sangat suka simple je, tapi nowdays punya simple takde yang murah, simple lah yang mahal, kalau elaborate tak pulak mahal, sudah terbalik, bekas telur ini kat romantika myr3, fixed price even beli 2k bekas ni, then kat kk home deco kalau beli banyak boleh dapat myr2.80, with 1-2 months advise to them, kalau nak engarave nama or mono dlm bekas ni harga myr250 for all orders, ada sapa tau tmpt yg boleh bg lebih murah? nilai murah ke?and for anak anak, we gonna give lollipop, strawberry lollipop from cameron highland, ting! idea dapat masa raya rumah honey gf angah, mak dia bg strawberry lollipop and dia kata ni pure dari cameron, mmg sedap masam manis, and saya tau ayah pasti sukses mendapatkan ini, bestie dia duduk kat cameron so we hope he can help us on that..
untuk nikah nak bagi juga, tapi guest pun tak ramai mana kan, my planning still benda yang boleh dimakan either cookies or muffin, kalau cookies nak tempah kat ina, informed her already, kawan belle jugak kan, hehe, muffin choc gardenia pulak ayah ada contact, haha masa ni lah baru tau ayah banyak contact, boleh dapat staff rate muffin tu, sedap pun sedap, antar ke umah lagi naik lori gardenia katanya.. tengoklah mcm mana, plan mcm tu lah kan, execution tatau la mcm mana..

butterlyminiso far so good.. cant wait to buy some stuff for hantaran.. timing just nice, nak ambil kesempatan on megasale and xmas+new year celebration..

Advertisements

34 Responses to “♥ 4, favor/berkat”

  1. cik EPAL Says:

    so cute 🙂

  2. cik EPAL Says:

    so cute 🙂

  3. Cik Belle Says:

    Saya pon setuju sangat bagi telur untuk tetamu, boleh buat sandwich telur lepas tuh, ekeke. if bagi sudu garfu, saputangan and macam2 lagi, saya macam, hmm, nak buat ape ni.. hehe. tp tuhla, semua pon ade citarasa memasing kan. ehee.

    opps, ina mesti suke tuh terima tempahan dari huda..die kan gigih nak kumpul duet. ehehe. cookies die memang sedapla.

    untuk nikah, saya terfikir untuk kasi pulut kuning untuk tetamu. dan si pengantin baru pon boleh pilih untuk memotong pulut kuning lepas nikah tuh. ehehe.

  4. Cik Belle Says:

    Saya pon setuju sangat bagi telur untuk tetamu, boleh buat sandwich telur lepas tuh, ekeke. if bagi sudu garfu, saputangan and macam2 lagi, saya macam, hmm, nak buat ape ni.. hehe. tp tuhla, semua pon ade citarasa memasing kan. ehee.

    opps, ina mesti suke tuh terima tempahan dari huda..die kan gigih nak kumpul duet. ehehe. cookies die memang sedapla.

    untuk nikah, saya terfikir untuk kasi pulut kuning untuk tetamu. dan si pengantin baru pon boleh pilih untuk memotong pulut kuning lepas nikah tuh. ehehe.

  5. Hannah Johary Says:

    Maimunah wants the strawberry lollipop!

    Reserved!

    Heheh.

    I pun bagi Gardenia chocolate muffins time tunang. Memang best. Sedap & satisfying. =)

  6. Hannah Johary Says:

    Maimunah wants the strawberry lollipop!

    Reserved!

    Heheh.

    I pun bagi Gardenia chocolate muffins time tunang. Memang best. Sedap & satisfying. =)

  7. k|ree Says:

    hurmm…masa kita hari tue..bagi minyak gamat..heheh…amik dr langkawi…alhamdulillah…takde yang tak dapat… 🙂

  8. k|ree Says:

    hurmm…masa kita hari tue..bagi minyak gamat..heheh…amik dr langkawi…alhamdulillah…takde yang tak dapat… 🙂

  9. Mrs Drac Says:

    aiyo..mahalnya satu bekas telur tu..tapi comel..kalo dpt confirm simpan kan..

    simple tapi mahal..agaknya perkataan simple tu kene tambah simple tapi eksklusif kot..sbb tu mahal..hehhe..pepandai jek..

    tapi telur tu macam da satu kemestian kt wedding..kalo takde cam pelik je walopun skg rmi org da prefer coklat, etc…tapi kalo saye..telur rebus tu feveret..kalo dpt kt wedding..sy rembat dulu=p

  10. Mrs Drac Says:

    aiyo..mahalnya satu bekas telur tu..tapi comel..kalo dpt confirm simpan kan..

    simple tapi mahal..agaknya perkataan simple tu kene tambah simple tapi eksklusif kot..sbb tu mahal..hehhe..pepandai jek..

    tapi telur tu macam da satu kemestian kt wedding..kalo takde cam pelik je walopun skg rmi org da prefer coklat, etc…tapi kalo saye..telur rebus tu feveret..kalo dpt kt wedding..sy rembat dulu=p

  11. Riena Says:

    ini kat kk mart kot rasanya nama kedai dia, pon ada kan..yg kat sebelah flamingo otel tu..

  12. Riena Says:

    ini kat kk mart kot rasanya nama kedai dia, pon ada kan..yg kat sebelah flamingo otel tu..

  13. Riena Says:

    ehh awak.. ini jgn approve..
    eemm gardenia tuu brp satu ek awak dpt? mcm best jee.. nak juga la masa wedding saya.. boleh x?

    yg cookies tuu tempah kat kawan awak ehh?fancy cookies kan? brp satu?

  14. Riena Says:

    ehh awak.. ini jgn approve..
    eemm gardenia tuu brp satu ek awak dpt? mcm best jee.. nak juga la masa wedding saya.. boleh x?

    yg cookies tuu tempah kat kawan awak ehh?fancy cookies kan? brp satu?

  15. Mrs.aisheiteru Says:

    nurul…sonok dh ade plan for gift. mine smua makcik yg beria-ria…i follow je.huhu! ade jgak idea gardenia tu…tersama plak!

  16. Mrs.aisheiteru Says:

    nurul…sonok dh ade plan for gift. mine smua makcik yg beria-ria…i follow je.huhu! ade jgak idea gardenia tu…tersama plak!

  17. My Journey Says:

    hey sometimes classic give is timeless…plus if its food, its always eaten and tak bazir..hehehe..i suka wedding favours yg boleh makan..

  18. My Journey Says:

    hey sometimes classic give is timeless…plus if its food, its always eaten and tak bazir..hehehe..i suka wedding favours yg boleh makan..

  19. zul Says:

    waktu majlis zul aritu, zul abis dekat 2k utk buah tangan jek… kena buat 1000 pcs sbb jemputan ramai sgt…

    puas hati klu tgk wajah tetamu berseri2 terima buah tgn sebelum balik…

  20. zul Says:

    waktu majlis zul aritu, zul abis dekat 2k utk buah tangan jek… kena buat 1000 pcs sbb jemputan ramai sgt…

    puas hati klu tgk wajah tetamu berseri2 terima buah tgn sebelum balik…

  21. Lady Says:

    nice la bekas ni~ tapi memang agak pricy. setakat yang i survey2 dolu2 la. i dapat that bekas seramik yang diletak dalam box with reben rm3.50 masa i kawen. tapi tu la. i bagi to close family from both side. so yeah, takde yang complain. n i think u pun tau i bagi lolipop jugak kat budak2. but the normal candy type. bukan setakat bebudak, mak budak pun suka.. hohohO~

  22. Lady Says:

    nice la bekas ni~ tapi memang agak pricy. setakat yang i survey2 dolu2 la. i dapat that bekas seramik yang diletak dalam box with reben rm3.50 masa i kawen. tapi tu la. i bagi to close family from both side. so yeah, takde yang complain. n i think u pun tau i bagi lolipop jugak kat budak2. but the normal candy type. bukan setakat bebudak, mak budak pun suka.. hohohO~

  23. warna Says:

    Salam
    Anyone interested to order yassin or maybe wedding cards or even paperbags or other printing materials…pls drop by my blog.TQ

    warna-i.blogspot.com

  24. warna Says:

    Salam
    Anyone interested to order yassin or maybe wedding cards or even paperbags or other printing materials…pls drop by my blog.TQ

    warna-i.blogspot.com

  25. zLa Says:

    Yang, I looked for lebih kurang camni juga kat Nilai 3. Tapi price lebih kurang cam KK Mart tu je.

  26. zLa Says:

    Yang, I looked for lebih kurang camni juga kat Nilai 3. Tapi price lebih kurang cam KK Mart tu je.

  27. Fati Nagib Says:

    rata2 yg i dah survey, harga for bekas telur tuh mmg rm3..kedai bunga riben pon xsilap i harga die rm3.80..tapi arituh lupe plak nk tanye kalu beli in bundle.sebab dah bnyk benda nak beli..

    anyway i planned to giv cookies gak..any contact do share wif me ek..i ade tnye kat mayapuri the price is rm2.50.besar gak la ala2 ginger cookies tuh..design pon kiut..but if ade option yg lebih murah lebih bagus kan

  28. Fati Nagib Says:

    rata2 yg i dah survey, harga for bekas telur tuh mmg rm3..kedai bunga riben pon xsilap i harga die rm3.80..tapi arituh lupe plak nk tanye kalu beli in bundle.sebab dah bnyk benda nak beli..

    anyway i planned to giv cookies gak..any contact do share wif me ek..i ade tnye kat mayapuri the price is rm2.50.besar gak la ala2 ginger cookies tuh..design pon kiut..but if ade option yg lebih murah lebih bagus kan

  29. Staff Cawangan Says:

    huda.. xper ak cube dpt kan harge yg terbaek bekas telur tu kat usahawan ak.. kalo murah n cantek ak roger ko.. huhu.. nie je ak mmpu tlg ko hehe.. emy(kraf)

  30. Staff Cawangan Says:

    huda.. xper ak cube dpt kan harge yg terbaek bekas telur tu kat usahawan ak.. kalo murah n cantek ak roger ko.. huhu.. nie je ak mmpu tlg ko hehe.. emy(kraf)

  31. Staff Cawangan Says:

    huda.. xper ak cube dpt kan harge yg terbaek bekas telur tu kat usahawan ak.. kalo murah n cantek ak roger ko.. huhu.. nie je ak mmpu tlg ko hehe.. emy(kraf)

  32. Staff Cawangan Says:

    huda.. xper ak cube dpt kan harge yg terbaek bekas telur tu kat usahawan ak.. kalo murah n cantek ak roger ko.. huhu.. nie je ak mmpu tlg ko hehe.. emy(kraf)

  33. faratul Says:

    kalo sy dpt benda tu pn sy tersenyumla!!;P

  34. faratul Says:

    kalo sy dpt benda tu pn sy tersenyumla!!;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: