♥ last one, open house..

this is the last entry, siap sudah meletakkan bukan semua dalam blog.. this is back to back event di hari pertunangan, sebelah malam pulak, open house jalan wangsa ceria 9, wangsa melawati, yang dianjurkan kaum muslim dan jemputan terbuka untuk semua bangsa dan agama.. we are blessed.. having such a very close relationship.. suka!

jiran2 started cooking since tengahari lagi, open house ni mmg masak sendiri ramai2, masa makan2 pas tunang tu habis then diorang start la.. mcm2 la masak untuk malam, mihun goreng, order satay, nasi impit, kuah kacang, air yang sangat refreshing, air campuran sirap and ribena.. hehe..

org2 kuat sedang menguruskan majlis rumah terbuka… masa ni dah start letak makanan, bancuh air.. oklah semua tak kelam kabut sebab dah prepare awal2 everything..venue masih sama, hehe bawah canopy tunang, senang buat sekali mcm ni, cut cost sebab canopy ada, kerusi ada, meja ada, lampu kipas pinggan cawan semualah.. then semua org pun ada.. cuma satu jela penat sepenatnyala especially my family..

semasa sesi doa selamat, depan rumah ustaz.. doakan semoga semua org panjang umur, murah rezeki, hidup aman dan damai, hehe.. next year ada rezeki boleh buat lagi.. a grand one.. bukan main ye.. hehe..lepas doa selamat, semua pun mula makan.. yang ada ni semua jiran2, time ni la semua berkumpul, borak2… thanks to ustaz yang mengerakkan semua buat open house ni.. tetiba je ayah bgtau nak buat open house the same day tunang, pastu buat collection sikit sesama jiran so that boleh beli brg semua.. anak anak, confirm la paling seronok.. seronok nak main, melenjan je malam tu.. bos my lil bro pun ada terselit kat row belakang tu..
2 gambar diatas ialah angah, yang sampai sesudah maghrib rasanya, jumaat sabtu dia ada quiz kat um, sangat berharap uitm boleh menang, tapi yang menang singapore.. see qistina gedik2 dekat angah, dia dengan sume org pun nak gedik2, hehe.. 2 ni je gambar dia yang ada masa hari tu.. balik pun dah malam.. then yang baju coklat itu ialah elang..
masa ni kat luar rumah, tengah tunggu adlie sampai, pun baru habis shoot pic dengan cousin, oh ya this is nuryn, anak jiran, masa kenduri tunang dia asik la dtg kat belakang, kat tepi dan mengipas kipas sambil nyanyi lagu ‘selamat pengantin baru semoga bahagia’ pastu ulang2, mmg funny gila.. lil cute girl, aunty belum kawin lagi okay.. hehe, excited kot dia, ni ada potensi jadi wedding planner, kecik2 dah bukan main lagi, then sampai ke malam terus nyanyi lagu yg sama, just because i still wore the same attire..
maafkan saya yang duduk agak tak senonoh, hehe.. kaki dah sakit gegila.. adlie sampai around 830, he came alone sebab mak dah penat, tak larat.. then i have to wrap up la photo session ngan cousin.. masa ni sempat tarik bulu mata palsu yang dah seharian pakai.. pic credit to jedah, amikkan few candid momentos.. dengan aku yang dah tak semenggahnya, ya Allah i feel pity for myself sebab serabai gile gile.. hehe.. i dont care how i look anymore sebab penat gile!
this is what adlie ate, saya juga masa tu makan mihun yang sedap & sate, sate paling laris, jap je habis, tu pun nasib tapau siap2 simpan kat dapur, mmg tak aci tapi nak tunggu sampai adlie sampai mmg licin la jawabnya
ana pun ada juga pada waktu ini, she came dgn mak, ayah dan adiknya ct.. sempatla borak2 dalam rumah, gosip2 cite2.. org sume dah bertukar baju, saya jugak yg tak habis2 ngan baju tunang.. ana malam ni baju adalah pass, pink merah, kena tema siang tadi.. hehe 🙂
mak turun padang cuci pinggan dengan jiran2, sebab masa masak tak dapat join sebab sibuk layan tetamu.. semua pun gotong royong ramai2.. makanan mcm sate mmg licin, air habis, nasi impit kuah kacang ada lbh, mihun pun.. sume tapau simpan untuk breakfast pulak.. hehe.. our own lauk mcm ayam mmg lebih sebab ayah mintak jiran masakkan ayam lebih dgn nasi.. so ada extra.. itu jelah rasanya.. so selepas semuanya habis around 11+ tukar baju dan cuci mekap dan mandi dan tido, i was soo damn exhausted, same goes to all my families, jiran2 sume, adlie’s side.. overall for my engagement day was according to initial plans, even ada glitch sana sini, tak puas hati sana sini, in the end thats how things goes la, im a very simple person so the ceremony was the reflection of who i am.. and im glad, after quite a tenure being together we finally moved to the next level.. alhamdulillah, and having all my families and friends with me really made my day.. and thank you for being there.. 🙂

butterlymini sangat banyak pic, sangat banyak banyak tulisan, semuanya for my own records, some of the memories will fade, i might forget all the details, so by throwing it all here there is no such reason anymore, and ofcos maybe for reference to those who are going to get engaged soon.. maybe ada info yang boleh digunakan ke kan.. i admit i was searching like crazy, reading blogs belongs to those who got engaged before me, all of us need reference no matter how confident we are right? so with this im wrapping up my engagement entries!!

Advertisements

8 Responses to “♥ last one, open house..”

  1. Dandelion Kiss Says:

    hoh!
    lepas neh bermula
    persediaan bakal raja sehari.
    ekekeke

  2. Dandelion Kiss Says:

    hoh!
    lepas neh bermula
    persediaan bakal raja sehari.
    ekekeke

  3. NisS^ImmEr Says:

    nurul, tabik dkt u sbb mampu igt every inch of the details. mmg bes sgt baca kisah engagement u. semoga berbahagia dgn encik Adlie 🙂

  4. NisS^ImmEr Says:

    nurul, tabik dkt u sbb mampu igt every inch of the details. mmg bes sgt baca kisah engagement u. semoga berbahagia dgn encik Adlie 🙂

  5. harzharun Says:

    huda…pas ni mula cite sal kawen plak ek…

  6. harzharun Says:

    huda…pas ni mula cite sal kawen plak ek…

  7. azian abdullah Says:

    yeyeh!pasni boley baca cite prep kawen u plak huda…tak sabau nih 😉

  8. azian abdullah Says:

    yeyeh!pasni boley baca cite prep kawen u plak huda…tak sabau nih 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: