♥ longest entry ever…

this is very random, no exact sequence sebab dah terlalu banyak.. with this i shall not wrapping up my engagement entries.. haha, ada lagi pasni, sila jangan muntah.. another 10% then habis lah…
semasa makeup session suma kata i look okay, even tak okay kot, hehe, cos i was a bit overwhelmed with the thickness of the make-up which turn okay in camera.. n nad teasing me with the rozita che wan eye lashes lagi.. and while wearing baju tudung veil they help me again and again and again.. sangat terharu! makeup artist of the day.. strange that we seldom talk in school last time and shes the one who makeup-ing me during my engagement.. ko jangan berani curik gamba ni!
photographer of the day.. alip and syah idocreative, berry’s bf, alip was my friend so he just asked for a minimum service charge, tq! and syah came with berry on their way back to sekinchan, he’s with idocreative.. check the link at my wedstuff section.. after selamat bermakeup, inilah mereka who was there in my room throughout the mekap session, khairul barriah, adleen shazlina, siti maisarah balqish, nor farhana, raja norlin suefina and nornazira… so thankful for their presence especially nad yang tersesat2 tapi sampai dengan jayanya.. this is me and my kakak besar, late opah called her kakak besar, oh ya shes my cousin sister who is getting married soon, december 5th.. seriously cant wait!! selalu sister talk with her thru ym during opis hour, haha obviously i need lots of advise and soothing words from her..

berry, undergrad bestie… we became close masa 2nd sem or 3rd sem maybe, masa degree i dont have many besties and the friendship with berry keep continue even after we graduate.. ini nad, bride-to-be blogger, how we became suddenly close, this is how the story goes, nad’s engagement due a week before mine, 7 syawal, mine was 14 syawal, so i kept my eyes very very close to her blog that time.. so we actively keep exchanging infos, comforting each other then for my engagement nad said she wanted to come.. sebab dia biasa juga area sini, she came quite early, soo happy.. 🙂 shes getting married soon.. eventho our engagement was quite close but she’s leaving bachelorhood 7 months earlier than me.. *sobsob.. nad, tq for coming! bestie saya semuanya, because the followed me from behind masa turun sarung cincin so mereka terpaksa duduk kat tangga, but still their position was very very close with me, hehe.. tunang org ni depan diorang jek..this is again suasana dalam rumah… tak begitu ramai, sume immediate family and friends, and famili ramai juga choose to sit outside.. jurucakap with their secretary.. ayah being brave, i thought he have assigned pakcik madnor, beside him, to be the jurucakap.. but he’s not.. then pakcik din from adlie’s side with his songkok tinggi being the one and pakngah as reference, pakngah was the one who came on merisik day and discuss all those wedding stuff..
sudah selesai, masa ini sesi berdoa, lega sume dah okay, nenek kak ya yang bacakan doa, nenek itu ialah lelaki yah, bukan nenek perempuan.. uci pun ada.. terkejut tengok mereka dtg, itu jelah org tua yang ada, i mean yang pangkat nenek, cos i dun have opah, nenek, wan and atok anymore.. so sad..
us again.. sama place same pose, only diff angle, hehe.. apelah kan.. btw masa tu ramai org, and bertunang sahaja kan, the new status doesnt permit us to overdo any juicy pose, hehe.. foods served that day.. okaylah kot, beberapa hari selepas tu saya menerima beberapa pertanyaan and mmg ada masalah sikit pun when they did not supply enough pinggan and glass, sampai kene basuh and bukan mereka basuh, ayah terpaksa minta tlg pakcik din and jiran lain basuh, and when the food is ready they just serahkan makanan and we need to replenish sume sendiri, masa discuss takde cakap so ayah terpaksa mintak tlg jiran, abg mail, abg krol.. we paid them standard price like other caterer can gave us, thats why la i hate the fact that they did this to us, food slightly bit below expectation, tapi still okay, caterer ini ialah our jiran so i dont want to talk bad la, but i believe they should not do this just because we are jiran, i guess he thought we can give and take, sakit juga hati melihat jiran2 yang patut duduk makan tapi kene tolong buat keje, well whatever..
the door gift, untuk dewasa bagi bunjut potpori and untuk anak anak bagi gula-gula and coklat..
with aish, abg edes punya anak kecil.. sangat cute and sangat cheeky…
abg razak wife and all makcik, cousins and anak2 cousin from mak’s side.. ada juga ni yang kat luar, yang balik awal, afterall this raya ke 14, what do u expect, theres tons of open house to attend to.. of all la kan, i wasnt there to entertain my friends most of the time, captured while ana, nor, nad and imee tengah makan.. ana, rakan seperumahan.. we lived soo nearby since primary school and we are bestie! she did sms me that morning whether she can come already or not, then i was like helloooo dtg je lahhhhhh okay!! hehe.. then i forgot to tell her to wear pink or purple.. takpe2.. my wedding harus okay.. 🙂this is aunty cynthia, jiran sebelah kanan, mereka sefamili yang bg suprise chanel perfume malam semalam tu.. berry, nad and ana.. posing sesuka hati.. saya dengan ganasnya jalan sana sini angkat kain cos sangat sukar nak stay gracefully.. 🙂
i was checking the bunga melur, sangat suka, that morning kan hujan, pray hard adlie dapat kuar beli bunga melur.. oh ya none of photographer that day capture full pic of sirih junjung, aiyooo.. syah ada amik tapi close up, alip lg la takde.. masa ni rombongan adlie dah nak balik so kene exchange hantaran semua..
ini masa angkat barang hantaran semua sebab dah nak balik, rombongan from adlie’s side..
ini antara guest yang ditunggu2, ini ialah mala and her husband, mala kita amik pic kamu ek, kan kita takde cam masa tu, hehe.. mala bit busy katanya haritu.. sebab dia ada few event nak attend, but still tak menghampakan mala and husband dtg jugak.. lastime i went to her wedding, masa tu dapat invitation and redah je.. masa tu pun tak dpt borak panjang.. katanya dtg nak pakai pink.. hehe.. 🙂 a blogger ya, visit her blog.. and we met thru blogger last year i think and the friendship blooms till today.. mala, tq for coming! this is hanis, awin and emie.. then came bit late as emie keje till 1 rasanya.. so borak2 dgn mereka dlm rumah, amik gambar, and hanis during that time hanya menunggu hari untuk kawin, so she came with invitation cardss and invited us friends to her wedding day.. which now hanis sudah kawin happily ever after.. 🙂 collegue, they are from marketing dept aka chaos dept.. invited all my lunchie team, and some of art lects mana yang close, but it was mooncake festival day so many of them heading hometown.. ini jela yang dapat dtg, kayen, wai wai and asa.. with kawan se-schoolmates, kawan se-permainan and kawan se-taekwondo, yay! model yang tinggi nad masih ada ye, sehingga lewat, sangat terharu, tinggalkan nad dgn kawan2 baru.. hehe.. ampun nad, i tinggal u..

along, mak senab, akak and jedah.. i have to have them all on my engagement day, i asked mak to called mak senab few time to remind her to come, hehe.. and akak dapat dtg, ofcos because she just finished her ‘pantang’ luckily amsyar was delivered earlier than due date, lil baby knows the plan already.. 🙂
melihat mereka makan, they did ask me to eat along tapi org still ramai so terpaksa kesana sini dulu…

kekuby, my, aleen and batri.. they came in pink and purple attire..

ini ialah famili akak, abg krol, baby amsyar and qistina.. im so in love with qistina, sangat comel!
cupi, ienas, kak ima & kandar.. 2nd time meeting cupi, such a cute boy! dah besar and sangat nakal yang comel, ienas was diff this time, maybe shes growing up and ngam with me immediately compare to lastime.. sangat snobbish ya dedulu..
bestest cousin ever, we’re like paris hilton and nicole richie if to compare the height between us 🙂 oklah she’s younger than me for few years, 3 years to be exact, before kindie saya tinggal di kuantan @my kampung before we moved to kl permanenty and throughout that short period i spent all my time with jedah and akak.. basicly 3 of us grew up together masa tu..

i look alot like my father female’s version and almost like my mom’s twin.. whenever ppl see us together they will said this, u two look like siblings, either i look old or mak look young, hehe.. for that similarity bak kata org2 tua, tak begitu serasi kalau muka look alike, we are like cat and dog, ayah is always easy to talk to, but still i dun talk to him much on everyday basis, he always did his very best for me all this time and i know for sure my wedding will be alot of his hardworks.. ienas and qistina, i was hoping that i could have them both for my flower girl including nana, adlies niece.. they will hold bouquet and wear a cute dress.. but still i dunno if theyre ready enough to be one cos in the end i can see them running around dengan nakal comel..
had fun capturing their cute smile, anyhow at first they are like kayu balak keras abit then puas suruh senget kepala senyum lebar sampai nampak gigi.. pastu buat muka nervous, muka boring, seriously fun…

both of em together baring menonton tv… i asked ienas to lie the other direction and i got this cute photo, in the 2nd photo see qistina’s smile yang tak ikhlas tu, sangat geram bila tgk.. my bad, ienas was crying like mad, she wanted to tag along to ina’s engagement, tapi suddenly kak ima nak balik.. try pujuk hantar dia naik kereta pun taknak stop, and she saw qistina holding my hand nak g jalan lagi la dia menjerit2.. sedih je tgk..
oh ya i ate later in the evening, bila crowds dah slow, sangat bloating actually masa tu.. tu pun sebenarnya tetiba lebih terbuka selera nak makan cake, so potong choc cheese kat dalam rumah, then baru rasa nak makan nasi, the last pic was a wedding card from hanis to laurens and engagement ang pow from aunty particia and family.. my tuition teacher.. this is abg asim’s son, they came bit late, dalam pukul 6 kot, and they stay in till late jugak, sume pun banyak rumah nak pegi.. okay juga, i have guest coming in gradually..
this is saudara sebelah ayah, sepupu sepupu ayah.. they came from gombak.. lastime meeting masa shikin’s wedding.. they came late jugak, rasanya around 4pm kot..
this is bos, my youngest bro.. paling nakal ever, dah form 1 but being the youngest rasa mcm dia kecik lg je.. sangat close with him sebab we both born in rat year, 12 years gap, ni tataula bape round dia makan.. hehe.. see his baju, baju raya cum baju for my engagement..

tetamu yg datang dan memakan semua makanan, hehe, luckily we do buffer abit for the food, mind you my bro elang, he invited his whole class.. boleh? takpelah cos this is his form 5 session, dimaafkan, when me myself was like catu2 kawan2 yg nak invite dengan harapan mereka tak terasa hati dan dipanggil semua masa wedding..

this is the incomplete version of lauren.. miss that word sangat.. mereka sudah mau pulang, only 3 of them are presents, yana : interview, asha : unknown status, aymin : unknown status, intan : convocation.. the lil girl in purple top tu mai’s sister.. baby..

tudung pada hari itu, total lost and total disaster!! its a gorget tudung, so lama2 dia ke belakang due to long veil, nak kata veil berat tak sangat, maybe agak licin kot tudung.. alah oklah suka je tgk gambar asik nak betulkan tudung like crazy..

pic capture by adi, imee’s fiancee, he’s more on potraits/faces, which i thought the expression captured are priceless..
ayah yang sudah bertukar baju and muka penat mak.. seharian layan tetamu.. practice okay.. hehe..

mengambil gambar bukan2 dalam bilik dengan jedah, petang sudah tetamu pun dah tak ramai, muka sangat berminyak, still kalau touch up dengan powder masih nampak okay.. tak kuasa la kot, and later nak pegi ina’s engagement pula…

sangat heart this pic, me and my bridesmaid.. i have 2 selendang masa bertunang, satu veil sewa from kak ju and 1 more adlie and mak gave to me, its actually arwah kaklong punya, serious selendang tu sangat sangat cantik.. the one that i wear on my shoulder in this picture..
my bouquet, mmg sangat geram, masa turun sarung cincin bouquet ini tertinggal.. so ianya cuma menjadi prop later in the evening masa photohoot dengan abg edes.. bunga ni pun masa beli dah agak kembang, so bila tiba hari ni lagi la tersangat2 kembang..

butterlyminipicture sume campur2 ye, sila notice the differents in technique, exposure and such, from dslr, digital camera and hp camera, hehe.. kudos to all the photographer, including moi myself..

Advertisements

26 Responses to “♥ longest entry ever…”

  1. Dandelion Kiss Says:

    perghhh paling suker
    time bos nak makan
    utk ke berapa kalinya tuh.
    ekekeke….
    kamu sentiasa menawan yang.
    suka kita tgk!

  2. Dandelion Kiss Says:

    perghhh paling suker
    time bos nak makan
    utk ke berapa kalinya tuh.
    ekekeke….
    kamu sentiasa menawan yang.
    suka kita tgk!

  3. fazemy Says:

    Perhhh pnjg giler. But i like it. Coz ada muka aku di situ. haha. Good entry Huda…esok2 baca pejlnan mjlis ni mesti senyum senyum..seronok!

  4. fazemy Says:

    Perhhh pnjg giler. But i like it. Coz ada muka aku di situ. haha. Good entry Huda…esok2 baca pejlnan mjlis ni mesti senyum senyum..seronok!

  5. farhanna Says:

    congrats.. u sgt syantik…

  6. farhanna Says:

    congrats.. u sgt syantik…

  7. BuTtErFlyInFraMe Says:

    nurul, jojet tudung mmg mcm tu…tapi rasanya kalau kita pakai , rasanya lagi nampak ok rather than bawal biasa kan? 😛

  8. BuTtErFlyInFraMe Says:

    nurul, jojet tudung mmg mcm tu…tapi rasanya kalau kita pakai , rasanya lagi nampak ok rather than bawal biasa kan? 😛

  9. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    hhehehhehe
    best2 muke aku pon ada..aku dah copy dah
    ehhehehhehe 😛

  10. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    hhehehhehe
    best2 muke aku pon ada..aku dah copy dah
    ehhehehhehe 😛

  11. Lina Says:

    mmg the longest entry ever heheheh mcm2 ada

  12. Lina Says:

    mmg the longest entry ever heheheh mcm2 ada

  13. harzharun Says:

    nice e-day blogger fren!!
    1 thing to sy here…im impress with the relationship built between u n nad, bride-to-be blogger tu!

  14. harzharun Says:

    nice e-day blogger fren!!
    1 thing to sy here…im impress with the relationship built between u n nad, bride-to-be blogger tu!

  15. Mrs.Qarlista Says:

    mak aihhh..panjang sungguh entry huda ini..dan banyak kali mention name I..I loike..hehe..

    Huda, takpe, u diampunkan. Ngadela you..

    By the way, you've got an ample time to do preparations.. less issue tak sempat hitu hini..hehe..mula dari sekarang, OK!

  16. Mrs.Qarlista Says:

    mak aihhh..panjang sungguh entry huda ini..dan banyak kali mention name I..I loike..hehe..

    Huda, takpe, u diampunkan. Ngadela you..

    By the way, you've got an ample time to do preparations.. less issue tak sempat hitu hini..hehe..mula dari sekarang, OK!

  17. zLa Says:

    hi dear…errrghh ur problem with tudung tu, tula yang i paling gerun sangat during my day!

    apa2 pun u tetap gojez!

  18. zLa Says:

    hi dear…errrghh ur problem with tudung tu, tula yang i paling gerun sangat during my day!

    apa2 pun u tetap gojez!

  19. NisS^ImmEr Says:

    mmg very the longest..tapi puas membacanya..babe, bila u nak start working on your wedding plak? excited nak have a peek 🙂

  20. NisS^ImmEr Says:

    mmg very the longest..tapi puas membacanya..babe, bila u nak start working on your wedding plak? excited nak have a peek 🙂

  21. dialicious Says:

    u look sweet..as alwayssss
    i know Mala thru blogging too..went to her wedd tp kejap je tgk2 pelamin..x sempat jmpe die personally ..huhu

  22. dialicious Says:

    u look sweet..as alwayssss
    i know Mala thru blogging too..went to her wedd tp kejap je tgk2 pelamin..x sempat jmpe die personally ..huhu

  23. fazemy Says:

    Masa ko post entry ni kan aku dh komen dh. pnjg2 lebar. bila send takleh..last2 smua yg aku taip dh hilang. huwaaa. So harini nak komen balik. aku simpulkan je apa yg aku komen haritu erk.

    “Sgt best mjlis bertunang ko..dan best jgk sbb ada gmbr aku skali.”

    haha

  24. fazemy Says:

    Masa ko post entry ni kan aku dh komen dh. pnjg2 lebar. bila send takleh..last2 smua yg aku taip dh hilang. huwaaa. So harini nak komen balik. aku simpulkan je apa yg aku komen haritu erk.

    “Sgt best mjlis bertunang ko..dan best jgk sbb ada gmbr aku skali.”

    haha

  25. Husna Hadzarami Says:

    salam huda. boleh tak nak tau u ambik canopy dari siapa?
    jarang la jumpa canopy yg boleh bg color soft pink mcm tu. cantik! 🙂
    hope u're willing to share the info. thanks!

  26. Husna Hadzarami Says:

    salam huda. boleh tak nak tau u ambik canopy dari siapa?
    jarang la jumpa canopy yg boleh bg color soft pink mcm tu. cantik! 🙂
    hope u're willing to share the info. thanks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: