♥ manis manis..

hari ni pepagi adlie sms kata dia nak balik melaka, but i was soo flat tak sedar his sms, tatau nape tersangat penat yesterday, oh ya i know why.. fud poisoning sampai 5 kali ke tandas.. ada jela tak kena.. then hari ni after asar pegi beli gegula, yay! cos ayah promised last time pas raya je cari gegula, untuk souvenir masa tunang nanti..saya ada cerita sebenarnya pasal nak bagi souvenir gegula ni, once upon a time masa cousin kawin my other cousin dtg, masa tu anak dia was throwing tantrums, melalak bla bla, so the mother gave the anak to me so she can eat peacefully and kebetulan time tu family pengantin bagi souvenir gegula for kiddies so i took some nak bagi la kat anak ni.. suddenly the mother tinggi suara saying that jangan bagi gegula mcm ni kat anak, gegula murah bukan elok, tak healthy, read : gegula borong murah2 & banyak2 tu, masa tu agak terkejut jugaklah dia cakap mcm tu.. but i do respect her for not letting anak makan gegula mcm tu.. and i still ingat lagi incident tu sampai hari ni and this time when it comes for me myself to give gegula as souvenir i dun simply buy any gegula la, afraid some ppl like that gonna said such thing again.. well its not that im submitting 100% to her idea but still i got her reasoning on that, sooooo to be in a safe side this time ill be a bit particular and buy gegula yg well known brand.. petang semalam masa g open house umah honey angah’s gf, mak dia ada bagi strawberry lollipop from cameron highland, sangat sedap masam manis, sangat cantik with no additive, no coloring, no preservative, no sugar, macam ini lebih baik kan.. insya Allah kalau dapat i’d love to have this kinda lollipop for my wedding then 🙂
butterlymini too many things to take care therefore i rest my case..
Advertisements

10 Responses to “♥ manis manis..”

  1. Quiyah Says:

    haiyo..itu macam punye komen pun ada ka?

    apela..

  2. Quiyah Says:

    haiyo..itu macam punye komen pun ada ka?

    apela..

  3. Mrs.Qarlista Says:

    Nad pun buat simple souvenir gak..simple jerh..macam untuk buadak2 pun aderh. Hehe. Nanti lah kite same-same buat entry pasal simple and budget souvenir for engagement nak tak? hehe. Macam buat grup esaiment la pulakkk. 😛

  4. Mrs.Qarlista Says:

    Nad pun buat simple souvenir gak..simple jerh..macam untuk buadak2 pun aderh. Hehe. Nanti lah kite same-same buat entry pasal simple and budget souvenir for engagement nak tak? hehe. Macam buat grup esaiment la pulakkk. 😛

  5. Mrs.Qarlista Says:

    Tadi lupela nak tanye..dah belek-belek blog huda nih baru perasan..tak pernah lagi huda post gambar you and adlie.. letaklah gambar..bleh kenal muka..mane tau kot terserempak kat mane2, kan.. 🙂

  6. Mrs.Qarlista Says:

    Tadi lupela nak tanye..dah belek-belek blog huda nih baru perasan..tak pernah lagi huda post gambar you and adlie.. letaklah gambar..bleh kenal muka..mane tau kot terserempak kat mane2, kan.. 🙂

  7. azian abdullah Says:

    uit…sangat particular itu orang eh…
    i rs depends pd individu jgk sebenarnya.. tak sume fikir camtu 🙂

  8. azian abdullah Says:

    uit…sangat particular itu orang eh…
    i rs depends pd individu jgk sebenarnya.. tak sume fikir camtu 🙂

  9. Shenun Says:

    so how do u make d packaging/presentation tuk souvenir gula2 nih?

  10. Shenun Says:

    so how do u make d packaging/presentation tuk souvenir gula2 nih?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: