♥ sirih junjung & bunga pinang

tataula sirih nanti jadi diy ke upah org buat.. sebab kalau upah pun lebih kurang mcm beli sendiri & buat, oh what an excuse (: kat taman melawati tepi jalan kat telekom ada 2 pondok yg jual fresh flower which also take orders for sirih junjung.. tgkla mcm mana nanti.. and while bloghopping i found this : bunga pinang, usually letak kat sirih junjung tu.. previously i dunno where to get this, maybe ada kat kedai tapi tak sure kat mana, then coincidently masa bloghopping terjumpa blog yg jual…

bunga pinang sekuntum myr2.50.. quite nice sebab dah siap kuntum2 mcm ni..

complete package myr25, consist of few bunga pinang, kapur, tembakau, cengkih & gambir..

im gonna have this with a little bit modification on the complete package, hopefully sempat.. tau jela raya and whats not.. if not then bunga pinang only is also enough.. btw if interested do feel free to contact haiza @http://littlesweetbooth.blogspot.com/ : pic credit to haiza’s blog..
butterlymini im reading a new piece : a bad bride’s tale by polly william ♥
Advertisements

10 Responses to “♥ sirih junjung & bunga pinang”

  1. zLa Says:

    dear, bunga pinang ni ada jugak orang letak yang fake nye. reason: senang sket nak gubah kot, and tahan lama..means bleh beli awal sket. kalau yang fake ada banyak jual kat nilai3

  2. zLa Says:

    dear, bunga pinang ni ada jugak orang letak yang fake nye. reason: senang sket nak gubah kot, and tahan lama..means bleh beli awal sket. kalau yang fake ada banyak jual kat nilai3

  3. Dandelion Kiss Says:

    sayang,
    umah kita takde bunga pinang.
    tp, pokok pinang dan buah pinang byk ler
    tu pun kena kerja keras kalo nak wat bunga pinang sendiri..

    p/s:eh, nape buah pinang tak gugur2 lai neh…nak wat bunge neh~

  4. Dandelion Kiss Says:

    sayang,
    umah kita takde bunga pinang.
    tp, pokok pinang dan buah pinang byk ler
    tu pun kena kerja keras kalo nak wat bunga pinang sendiri..

    p/s:eh, nape buah pinang tak gugur2 lai neh…nak wat bunge neh~

  5. azian abdullah Says:

    dear,
    kalau tak silap i, i pernah nampak orang jual bunga pinang ni kat kedai bunga yang sebelah dengan mydin msjid india tu.

    p/s: tak sabarnye nak tengok hantaran cik huda:)

  6. azian abdullah Says:

    dear,
    kalau tak silap i, i pernah nampak orang jual bunga pinang ni kat kedai bunga yang sebelah dengan mydin msjid india tu.

    p/s: tak sabarnye nak tengok hantaran cik huda:)

  7. Ena Qalinsya Says:

    nurul…
    camat menyambut ari rayo.. aku mintak maaf slama kita berkawan kot2 aku ade wat ko tersinggung ke..aku mintak maaf ye nurul.. jaga diri k..

  8. Ena Qalinsya Says:

    nurul…
    camat menyambut ari rayo.. aku mintak maaf slama kita berkawan kot2 aku ade wat ko tersinggung ke..aku mintak maaf ye nurul.. jaga diri k..

  9. AmirulSyafique Says:

    heheh so far mir tau buat bunga pinang ni,, tapi makan masa nak potong pinang tu dnegan kacip.. sekarang ni,, kacip mir dah meryau kemana tah,, agak nyer dah jadi kacip fatimah agak nyer,,

    eemm bunga kapur tu boleh di bentuk menjadi bunga rose,, tapi makan masa kit,, dulu masa mir buat sampai kulit jari mir pecah2, heheh tapi seronok gak buat,, eemm nanti ler ada masa mir try wat,, mir ajar dalam blog mir

  10. AmirulSyafique Says:

    heheh so far mir tau buat bunga pinang ni,, tapi makan masa nak potong pinang tu dnegan kacip.. sekarang ni,, kacip mir dah meryau kemana tah,, agak nyer dah jadi kacip fatimah agak nyer,,

    eemm bunga kapur tu boleh di bentuk menjadi bunga rose,, tapi makan masa kit,, dulu masa mir buat sampai kulit jari mir pecah2, heheh tapi seronok gak buat,, eemm nanti ler ada masa mir try wat,, mir ajar dalam blog mir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: