♥ help needed!

i need help pertaining – veil… katalah beli kain untuk baju nikah, then lebihan kain tu boleh buat veil kan? bukan lebihan kain kot, maybe lebihan lace tu? sebab kalau veil match ngan kain nikah tu lagi lawa kan.. ke tak lawa? adlie gonna buy kain for nikah.. so kalau boleh buat veil nak mintak adlie beli extra siap2… anyone? bride to be? rasanya ada terbaca blog milik siapa yg beli lace sendiri then diy the veil, lace mcm mana nak beli.. so la naive bab ini! tq in advance…
lace yg heavy ni sangat cantik…

picture full credit to http://www.bridalveilcreations.com/

love4

Advertisements

26 Responses to “♥ help needed!”

  1. Qis Says:

    hi nurul… personally, i found veil with heavy lace agak overwhelming… i nampak a few brides yg pakai veil camtu -muka/tudung/rambut diorg terlindung and a bit messy… you might want to take less detailed lace/smaller design… will definitely look sweet. and if u still crave that detailings, just letak kat hujung/bwh/blkg. keep those that fall on head/face simple je…

  2. Qis Says:

    hi nurul… personally, i found veil with heavy lace agak overwhelming… i nampak a few brides yg pakai veil camtu -muka/tudung/rambut diorg terlindung and a bit messy… you might want to take less detailed lace/smaller design… will definitely look sweet. and if u still crave that detailings, just letak kat hujung/bwh/blkg. keep those that fall on head/face simple je…

  3. Quiyah Says:

    dear, u should ask diyana shukor. she know what to do..

  4. Quiyah Says:

    dear, u should ask diyana shukor. she know what to do..

  5. BuTtErFlyInFraMe Says:

    nurul, beli je extra..mmg superb kalau lace veil sama dgn baju.. 🙂
    beli kat jakel, dat that i bough 4mtrs, dpt 1 mtr extra dia kira murah skit yang extra tu..yg 4mtr tu mcm biasa jugak..heheh. so 4mtre tu ngam2 je untuk spsg baju, then yg extra tu ngam for veil, tapi amik border lace je la..

  6. BuTtErFlyInFraMe Says:

    nurul, beli je extra..mmg superb kalau lace veil sama dgn baju.. 🙂
    beli kat jakel, dat that i bough 4mtrs, dpt 1 mtr extra dia kira murah skit yang extra tu..yg 4mtr tu mcm biasa jugak..heheh. so 4mtre tu ngam2 je untuk spsg baju, then yg extra tu ngam for veil, tapi amik border lace je la..

  7. Y u Z z 9071 Says:

    diam diam nak bertunang dah rupanya..

    advance congrats…

    cantil veil kalo matching dengan baju..

  8. Y u Z z 9071 Says:

    diam diam nak bertunang dah rupanya..

    advance congrats…

    cantil veil kalo matching dengan baju..

  9. Naniey Says:

    nani pon tengah mencari veil…tp nani dah mintak tlg member crkan kat jln tar

  10. Naniey Says:

    nani pon tengah mencari veil…tp nani dah mintak tlg member crkan kat jln tar

  11. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    beb…kalo aku…aku suke veil yang plain…tgk la baju ko mcmana…tak semestinye dia sama…baru lawa beb!!hehehe
    ni idea je 🙂
    ko update la pasal tunang!!!nti nak makeup mcmana??ape theme ko?

  12. Beauty Touch @ RAJA SUEFINA Says:

    beb…kalo aku…aku suke veil yang plain…tgk la baju ko mcmana…tak semestinye dia sama…baru lawa beb!!hehehe
    ni idea je 🙂
    ko update la pasal tunang!!!nti nak makeup mcmana??ape theme ko?

  13. Cik Cookie Says:

    dear,
    veil yg heavy mmg sgt cantik.tapi kita nak pki dlm tempoh yg lm ms nak sanding laa nak mkn beradab laa.lain laa u tukar2 bj ikut apa yg dirancang.mkn lain sanding lain.veil digalakkan yg ringan n xpanjang.kalu berat u akan rs beban walaupun xseberapa.klu panjang u kn upah flower gurl gula2 yg byk.hehehhee..

  14. Cik Cookie Says:

    dear,
    veil yg heavy mmg sgt cantik.tapi kita nak pki dlm tempoh yg lm ms nak sanding laa nak mkn beradab laa.lain laa u tukar2 bj ikut apa yg dirancang.mkn lain sanding lain.veil digalakkan yg ringan n xpanjang.kalu berat u akan rs beban walaupun xseberapa.klu panjang u kn upah flower gurl gula2 yg byk.hehehhee..

  15. Nurulhuda|Adlie Says:

    i pun rasa tak go for heavy, sebab mmg nampak sangat cantik kan tapi bila pakai tu not necessary lawa, tapi if posibble i would love to have the same lace for veil, matching with outfit.. tapi kalau amik border lace tu hantar jela kat tailor kan? nanti dia buat la kan veil tu?

    qis : i nampak veil sari yanti pakai, look heavy tapi lawa, but i believe only celebs je boleh carry such thing, hehe…

    quiyah : diaya shukor siapa eh?

    yuzz : lamanya tak jumpa u! tq.. tula i pun kalau boleh nak sama, baru terfikir ni, alang2 dah nak beli kain kalau boleh buat nak beli xtra la..

    naniey : naniey tak g cari ke? veil ni banyak sebenarnya, tinggal suit kita ke tak, suka ke tak…

    feena : ko kan mmg suka yg lain dr yang lain, tapi still turn out stunning, mcm tunang ko, punyala mcm kelam kabut sangat kan.. last2 lawa je…

    cookie : itula, ada juga terfikir itu, panjang tu tak panjang sampai kaki, sampai ujung jai je, cuma detailing tu suka heavy, but in reality kene fikir jugak, lawa bila tgk, bila pakai tatau la kan… i'll take all advises.. tq!!!!!

  16. Nurulhuda|Adlie Says:

    i pun rasa tak go for heavy, sebab mmg nampak sangat cantik kan tapi bila pakai tu not necessary lawa, tapi if posibble i would love to have the same lace for veil, matching with outfit.. tapi kalau amik border lace tu hantar jela kat tailor kan? nanti dia buat la kan veil tu?

    qis : i nampak veil sari yanti pakai, look heavy tapi lawa, but i believe only celebs je boleh carry such thing, hehe…

    quiyah : diaya shukor siapa eh?

    yuzz : lamanya tak jumpa u! tq.. tula i pun kalau boleh nak sama, baru terfikir ni, alang2 dah nak beli kain kalau boleh buat nak beli xtra la..

    naniey : naniey tak g cari ke? veil ni banyak sebenarnya, tinggal suit kita ke tak, suka ke tak…

    feena : ko kan mmg suka yg lain dr yang lain, tapi still turn out stunning, mcm tunang ko, punyala mcm kelam kabut sangat kan.. last2 lawa je…

    cookie : itula, ada juga terfikir itu, panjang tu tak panjang sampai kaki, sampai ujung jai je, cuma detailing tu suka heavy, but in reality kene fikir jugak, lawa bila tgk, bila pakai tatau la kan… i'll take all advises.. tq!!!!!

  17. nUR_rOsALiNdA Says:

    huda..
    biar veil kasi sama ngan baju la baru ngam..ehehehe~ gi suh adlie beli extra gi..ehehehe~

  18. nUR_rOsALiNdA Says:

    huda..
    biar veil kasi sama ngan baju la baru ngam..ehehehe~ gi suh adlie beli extra gi..ehehehe~

  19. ctfza Says:

    cantek..klu veil sama ngan baju.. sy suke sangat.. tapi buat border jer la..

    nanti bila veil dah heavy, kurangkan aksesori lain.. cth, mcm tudung jgn pakai yang manik2 etc.. cari yg plain.. kene pandai match jer..

  20. ctfza Says:

    cantek..klu veil sama ngan baju.. sy suke sangat.. tapi buat border jer la..

    nanti bila veil dah heavy, kurangkan aksesori lain.. cth, mcm tudung jgn pakai yang manik2 etc.. cari yg plain.. kene pandai match jer..

  21. NisS^ImmEr Says:

    cantik jugak kalau veil matching ngan baju, kain net yg lembut utk veil ade jual. try la tanye tailor, dia bleh buat tak custom made veil for u, before beli extra lace. sbb veil cuma pakai border lace je, bukan semua..so go n ask the tailor first dia nak buat mcm mana n brp meter needed for that veil.

  22. NisS^ImmEr Says:

    cantik jugak kalau veil matching ngan baju, kain net yg lembut utk veil ade jual. try la tanye tailor, dia bleh buat tak custom made veil for u, before beli extra lace. sbb veil cuma pakai border lace je, bukan semua..so go n ask the tailor first dia nak buat mcm mana n brp meter needed for that veil.

  23. Azwani Azmi Says:

    Yup..the best is ask ur tailor 1st…kalau u really nk nampak cantik better use the same lace..beli lebih skit…visit us at http://kerjakahwin.blogspot.com

  24. Azwani Azmi Says:

    Yup..the best is ask ur tailor 1st…kalau u really nk nampak cantik better use the same lace..beli lebih skit…visit us at http://kerjakahwin.blogspot.com

  25. 4weddingku.mya Says:

    HI there…
    pasal soalan ni kan.. my humble opinion very much depend on cantik di mata u. Because susah lah nak imagine the 'heavyness' yg u refer tu. TAPIII.. my tip is, kena make sure ur tailor tahu buat! Ask ur tailor that first.. takut jadi tak cantik sebab diorang tak berapa pandai jahit or potong!

  26. 4weddingku.mya Says:

    HI there…
    pasal soalan ni kan.. my humble opinion very much depend on cantik di mata u. Because susah lah nak imagine the 'heavyness' yg u refer tu. TAPIII.. my tip is, kena make sure ur tailor tahu buat! Ask ur tailor that first.. takut jadi tak cantik sebab diorang tak berapa pandai jahit or potong!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: