♥ nilai sekali lagi…

dlm demam2 sempat ke nilai ari sabtu, actually ayah nak belikan box untuk letak gula-gula, nak bg budak2 masa tunang nanti.. kata dia nak beli kat chow kit je pastu tadi pagi kata jom la pegi nilai.. oklah nilai again, im gonna meet adlie on sunday for brg2 tunang, so boleh lah ke nilai.. after kenduri kawin anak kawan mak, saya tak follow mereka then terus ke nilai… sampai nilai tis time mmg jalan habis, cos last time ada hal sikit… ni pun bos dgn angah takde, sorang camping sorang uitm.. so jalan merata, sume kedai pengantin mmg confirm masuk.. dah la panas.. cari juga bakul dengan tema adlie, tapi tak jumpa.. banyak bakul yg tak decorate lg, but ada terfikir idea lain, kain corak tu pun ada kat kedai kain, hope kak alia boleh buatkan…

so ape yang dibeli :
1) pot-pouri 2 beg
2) tiny paper bag untuk letak gula2
3) payung siam : answering nani’s query : purpose : saje2 suka =)

apa yang disurvey :
1) box untuk letak telur masa kenduri kawin (dah jumpa yg disukai & approved) – for favor im gonna give telur only, gula2 for kid.. sama goes to adlie’s place nanti..
2) karpet karpet (dah jumpa yg fit the hall & budget)
3) langsir (takde yg minat)
overall brg kat nilai ni pelik2 harga dia, yg penting kalau nak beli cari la kedai buruk buruk.. walaupun brg yang sama kalau kita nak beli dengan banyak.. kedai buruk willing to give till myr 1, kedai lawa cozy dengan aircond paling last myr 2… again, barang yang sama ye… ok jugak sesi survey ni, cos bolehlah planning ape yang patut nak beli, bila nak beli n so on.. n survey ngan ayah ok jugak, hehe, hoping that he’ll pay most of it.. =)
i have another post, membeli brg2 bersama adlie pulak…

love4

Advertisements

20 Responses to “♥ nilai sekali lagi…”

  1. khairulhaya Says:

    wah..syoknye gi nilai..
    roy pon klu x smlm da ke nilai tp ade hal yg xdpt di elak so tunda mggu dpn la.

    bole rambang mate kan bile da ke sane.tp kene rajin survey dulu..x bole la main beli je..

    slmt mbuat persiapan ok..bile majlisnye ni??

  2. khairulhaya Says:

    wah..syoknye gi nilai..
    roy pon klu x smlm da ke nilai tp ade hal yg xdpt di elak so tunda mggu dpn la.

    bole rambang mate kan bile da ke sane.tp kene rajin survey dulu..x bole la main beli je..

    slmt mbuat persiapan ok..bile majlisnye ni??

  3. .ArianiAizat. Says:

    waaa beshnye shopin kat nilai!hee ;p
    .
    .
    btw nak tnya,payung nyonya tu nak buat pe?huhu

  4. .ArianiAizat. Says:

    waaa beshnye shopin kat nilai!hee ;p
    .
    .
    btw nak tnya,payung nyonya tu nak buat pe?huhu

  5. nUR_rOsALiNdA Says:

    sronok nyer baca kisah org buat persiapan nak bertunang ni..im happy for you huda!!!
    semalam kita gi nilai gak..lalu je kat nilai 3 tu, sbb ada kenduri kat nilai..

  6. nUR_rOsALiNdA Says:

    sronok nyer baca kisah org buat persiapan nak bertunang ni..im happy for you huda!!!
    semalam kita gi nilai gak..lalu je kat nilai 3 tu, sbb ada kenduri kat nilai..

  7. Nurulhuda|Adlie Says:

    roy : sekali pegi ok dah, khatam sume kedai.. hehe.. eloklah survey awal2.. majlis kawin next year, tunang pas raya ni, alang2 survey la sekali ape yg ptt.. =)

    nani : best jugak, tp sama je barang2nya.. hehe, payung nyonya tu saje2 je.. sebab lawa, n boleh jadi prop amik gambar.. payung pink lawa sangat nani, nani kawin pink kan..kita bl purple..

    mala, tq tq.. kamu sila bg semangat selalu kat kita, nak cepat2 jadi wife mcm kamu.. hehe.. oh lalu jek, ingat turun nilai 3.. =)

  8. Nurulhuda|Adlie Says:

    roy : sekali pegi ok dah, khatam sume kedai.. hehe.. eloklah survey awal2.. majlis kawin next year, tunang pas raya ni, alang2 survey la sekali ape yg ptt.. =)

    nani : best jugak, tp sama je barang2nya.. hehe, payung nyonya tu saje2 je.. sebab lawa, n boleh jadi prop amik gambar.. payung pink lawa sangat nani, nani kawin pink kan..kita bl purple..

    mala, tq tq.. kamu sila bg semangat selalu kat kita, nak cepat2 jadi wife mcm kamu.. hehe.. oh lalu jek, ingat turun nilai 3.. =)

  9. Mrs.Qarlista Says:

    sebenanye favors lah mende yang paling banyak makan duit,kan.kalau bleh jimat kat sini, memanglah sangat-sangat greatttttttttttttttt.

    ;P

  10. Mrs.Qarlista Says:

    sebenanye favors lah mende yang paling banyak makan duit,kan.kalau bleh jimat kat sini, memanglah sangat-sangat greatttttttttttttttt.

    ;P

  11. CikYana(",) Says:

    hehehe
    tau xpe
    da minat cite antu
    lyn cite antu la tp dlm mse yg sme
    yana ni penakut..wakakaka

  12. CikYana(",) Says:

    hehehe
    tau xpe
    da minat cite antu
    lyn cite antu la tp dlm mse yg sme
    yana ni penakut..wakakaka

  13. Quiyah Says:

    fear, payung siam tu u pegi kat kedai mane? i ingat nak beli payung siam gak la.. buat favours utk org ramai..

  14. Quiyah Says:

    fear, payung siam tu u pegi kat kedai mane? i ingat nak beli payung siam gak la.. buat favours utk org ramai..

  15. Nurulhuda|Adlie Says:

    quiyah, payung siam tu kat kedai dlm nilai 3 yg sell lotsa craft stuff.. tapi kan u nak bg kat org as favor? satu rm16.. i just suka2 je beli 1.. hehe.. pink lawa sangat! kalau u bg for ur wed i nak g tau! hehe..

  16. Nurulhuda|Adlie Says:

    quiyah, payung siam tu kat kedai dlm nilai 3 yg sell lotsa craft stuff.. tapi kan u nak bg kat org as favor? satu rm16.. i just suka2 je beli 1.. hehe.. pink lawa sangat! kalau u bg for ur wed i nak g tau! hehe..

  17. Quiyah Says:

    pergh..mahalnye..aku ingatkan 2-3 ringgit ke aper.. ehem..takperla.. maybe buat as favour utk vip jer kot.. ahaha…

  18. Quiyah Says:

    pergh..mahalnye..aku ingatkan 2-3 ringgit ke aper.. ehem..takperla.. maybe buat as favour utk vip jer kot.. ahaha…

  19. Nurulhuda|Adlie Says:

    kalau kat siam murah, sana kan ada satu area yg mengusahakan payung2 jenis ni =) kalau nak bg vip oklah.. hehe

  20. Nurulhuda|Adlie Says:

    kalau kat siam murah, sana kan ada satu area yg mengusahakan payung2 jenis ni =) kalau nak bg vip oklah.. hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: